- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
válasz
fordfairlane #181 üzenetére
A CPU rész valóban gyengébb, mint az Intelé, de szerintem az Intelé a mainstream kategóriába majdhogynem feleslegesen erős.
Pontos összehasonlítást nem tudok, de szerintem az AMD "A" szériás Fusionje CPU teljesítmény tekintetében hozza egy jó öreg (tényleg, már illik rá ez a jelező!) C2D teljesítményét, és a felhasználók 80%-nak az is bőven elég kell, hogy legyen.
-
Angel1981
veterán
válasz
fordfairlane #172 üzenetére
"az idő nem volt elég egy CPU újratervezéshez-teszthez-gyártástechnológiai váltáshoz"
Az AMD tulajdonképpen már az ATI felvásárlása óta (2006) ilyen architektúrában gondolkodott, szerintem szó sincs "kapkodásról".
Fusion APU a "mainstream" kategóriába, BD a "performance"-be - jól lefedték az egész szegmenst. -
Angel1981
veterán
"Az AMD stratégiája annyiban más, hogy ez az új architektúra csak a felsőházban lesz jelen, így az alsóház marad a Cayman alapjain."
Ok, köszi, ezt értem, de akkor az SI csak annyi lesz, hogy a Cayman architektúra kap egy csíkszélesség csökkentést (olcsóbb előállítás, magasabb üzemi frekvencia), azt csá, aki meg erősebbet akar, az vegye meg az újonnan felső kategóriába érkező cGPU architektúrát (ami nem is lesz olyan hatékony játékban), vagy magát a Caymant is fejlesztik, megtűzdelik plusz tranyókkal, és marad a játékokban is "hatékony" tranzisztorkezelő architektúra, kifejezetten gémereknek?
-
Angel1981
veterán
És a Fermivel mi lesz, grafikus kártya?
Az ok, hogy addig marad a piacon, amíg csak lehet, de fogják még fejleszteni abba az irányba, hogy a játékokban jobban teljesítsen?
Tény, hogyha áttérnek 28 nm-re olcsóbb lesz az előállítás (így a végfelhasználói ár is), magasabb frekin fog üzemelni az egész, de önmagában ez még kevés lesz szerintem a SI ellen, mivel ott tudtommal architektúrafejlesztés is lesz a csíkszélesség csökkentés mellett (több shader, ROP, meg mittomén).
-
Angel1981
veterán
válasz
djculture #110 üzenetére
Erről megy a vita itt a topikban már régóta.
Meg kéne végre érteni, hogy mi (magamat is ide sorolom!), akik komolyan játszanak is a PC-n, csak a piac marginális részét adjuk, nem fognak hozzánk igazodni a gyártók.
A PC-s játékipar amúgy is leépülőfélben van, egyre többen térnek át konzolra - én is fontolgatom, pedig már 20 éve használom játékra a PC-t, és soha nem volt mellé konzolom.
Ezek az APU-k irodai munkára, netezésre tökéletesen alkalmasak, aki meg azt mondja erre, hogy nem az igazi, az gondolkodjon, hogy mit fognak tudni majd 1-2 generáció múlva!
Tényleg nem lesz értelme a diszkrét VGA-knak, ha az APU-k bekebelezik a belépő szintet, a konzolok pedig elhódítják a felsőbb szintek vásárlóit - merthogy erre tartunk.
Persze ez egy folyamat, évek kellenek hozzá.
A gyártóknak viszont a fejlesztések miatt 2-3-4 évvel előbbre kell gondolkodniuk, az NVidia is ezért tért át már a GPGPU-kra egy ideje.
Szerintem az AMD igenis jól eltalálta ezt a platformot! -
Angel1981
veterán
De a végcél nem a CPU és a GPU teljes egybeolvasztása, mivel bárminemű számítást vesszük alapul, hol ez jobb, hol az?
Ha ez a végcél, akkor előbb utóbb ennek az elvnek a csúcskategóriában, majd onnan még feljebb, a szerverpiacon is meg kell jelennie.
Vagy ez tényleg csak ott cél, ahol bárminemű képet kell megjelenítenie a vasnak? -
Angel1981
veterán
Ha jól értelmezem a cikket, akkor az IGP nélküli CPU-k, és a belépő szintű dedikált VGA-k majdhogynem rekordsebességgel nyugdíjazva lesznek, igaz?
Úgy tudom, hogy a GPU gyártó cégek bevételeinek nagyobb részét, az 50-100 USD közötti dedikált VGA-k adják.
Ha ezeket a GPU-kat ilyen gyorsan kiváltják, akkor a közép, felső-közép, felső kategóriás dedikált VGA-k esetén is gyorsan komoly változás lesz, vagy legalább is igencsak megdrágulnak, nem?
Ez viszont további visszaesést fog eredményezni az eladásokban, a folyamat öngerjesztővé válik, míg az IGP-k egyre erősebbek lesznek.
Egyáltalán lesz 3-4 év múlva dedikált VGA???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest