- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
csak a teljesség kedvvért, a vista nem foglal erőforrást alkalmazások elől. az egyébkénti üresjáratot hasznosítja a jobb felhasználó tapasztalás érdekében. a hatékonyságág fordítottan arányos az üresjárat százalékával.
vistán ha egy appnak szüksége van erőforrásra, akkor átadja neki. kiüríti a memóriát (lásd kedvenc wow-os példám), lekapcsolja az aerot (ez elég látványos változás) és elvesz proci időt az alacsonyabb prioritású folyamatoktól (ennél azért még lehetne mit finomítani vistán). -
LordX
veterán
Na most. Azzal, hogy a GPU számolja az UI-t (valakinek úgyis kell) a CPU tehermentesül attól a feladat alól is, valamint kevesebb context switch is történik, ami megint nem egy olcsó mulatság. Szerintem a lehető legjobb döntés volt az UI-t a (jelenleg) 99,99999999%-ban (a maradék az a pár program) lustálkodó GPU-ra bízni.
Persze más kérdés, hogy amit nyertek itt, azt felülmúlja(-e) a többi új hülyeség. De azt mondani, hogy ne használja a GPU-t, használják inkább számításigényes programok, az elnézést, de nem más mint alaptalan kötözködés.
-
leviske
veterán
Akkor elnézést.
Félreértettem.
(#58) core2: nem tudom, ki hogy van vele, de a Windows láma barátabb kezelőfelülettel rendelkezik. A linux használatához nem elég annyi tudás, ami a felhasználók bő 70%-nak van.
Ezért írtam a "többet kéne letennie az asztalra..." kijelentést.
Bár mondjuk néha ugy érzem, hogy a Vista sem egyszerűbb....
MOD: amugy nem hiszem, hogy a Linux nem tudná megoldani a Windows-os játékok futtatását.
-
LordX
veterán
Ó, a GPUs videótömörítők. Bocsánat, ismerem mindkét gyártó verzióját, csak kiment a fejemből. Tudni kell róla, hogy olyan ótvar minőségű kódolást nem sok kódoló csinál
Viszont még mindig nem bírtad megválaszolni a kérdést: miért a Windows hibája, hogy nincs GPU-ra írt program? mod: illetve ritkább, mint jegesmedve a sivatagban.
-
Raymond
titán
-
LordX
veterán
Még mindig nem értem mit akarsz. Amit írsz létezik, és működik.
Az, hogy a jelenlegi desktop Windows a GPU-t az UI rederelésére használja, és ez erőforrást von el a GPU-ra írt programok elől, az egyszerűen nem létező probléma, mivel még nem láttam egyetlen darab desktop programot sem, ami GPU-t használt volna.
-
-
ronaldo
őstag
Ebben igazad van. Pontosan azok raknak 64bites OS-t otthonra, akiknek 4-8gb memóriájuk van. Én is csak ekkor gondolkoznék el a váltáson - és tenném is meg, ha az előbb említett macerák - inkompatibilitások, teljesen triviális programok futásában tapasztalt anomáliák - nem lennének meg.
-
LordX
veterán
Mármint mire gondolsz? Hogy x86 kódot on-the-fly fordítson át architektúra specifikus GPU kódra? Ha az alkalmazás nem GPU kódra van fordítva, soha az életben nem fogja sem a Windows, se a Linux, sem semmi más OS ott futtatni. Ha meg GPU-ra van fordítva, akkor meg már XP alatt is működik. Szóval miről beszélsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest