Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz oO7 #537 üzenetére

"nem sok kapcsolat van a kettő között..."
    Nem? Akkor miért 1/3-a a Win7 hasonló időszakú részesedésének? Mikor ebből a hasonló időszakból (7 hónap) a 7-re pár (talán két) hetes és messze nem olyan alacsony szintű olcsóság volt, mint a Win8-ra a 7 hónapból 3 hónapnyi. Szerintem pedig így néz ki az oksági sor: a rendszer kényelme, használhatósága erős kívánnivalót hagy maga után>nem veszik>alacsony a részesedése. Valamit kihagytam?
    (Amúgy a Stat-nál a Windows 7 is magasabban volt 1%-kal, azaz náluk 15%.)

"az elemzőket meg tényleg hiába idézgeted, tényleg gyökerek..."
    Ez egyrészt igaz, másrészt ilyen elemzéseket adott esetben úgy csinálnak, hogy egy kutatást végeznek a vállalatvezetők egy csoportján. Ezek az állítások nyilván a kutatásokból levonható egyértelmű következtetések.

"SOHA nem volt még olyan, hogy a nagy cégek/vállalatok egy új rendszerre egyből ráugrottak volna"
    Persze, ilyen nem volt. Olyan azonban már volt, hogy előzetes véleményeket, szándékokat kutattak hasonló témában, és hasonló volt a váltási szándék hiányát jelző válaszok aránya, mint most a 8-nál. Mert ugye a vista-val pont így történt. Előre mondták,hogy nem fognak migrálni rá, és nem is tették.

"meggyőződés arról, hogy minden jól működni fog az idő és pénz..."
    Hát ez az! Minek vegyenek olyan rendszert, amiben nincs annyi nekik megfelelő újdonság, ami megérné ezt a rengeteg pénzt?

@(#540) oO7
    Bulvár újságírásnak? ;)

• LordX

veterán

válasz oO7 #537 üzenetére

Fenét csökkent. 2009-ben 305 millió PC-t adtak el, 2012-ben 352-t. (Illetve igen, 2012-ben 2011-hez képest 0.035%-al, azelőtt meg +1% +13% +0.5%-al nőtt. )

törölt tag

válasz oO7 #473 üzenetére

Nem volt olyan rég. Méghozzá itt. ;)

"Viszont a rendszer kényelme, használhatósága már jóval objektívebben meghatározható és mérhető..."
    Az ezt mutató mérőszám vajon milyen korrelációban van a piaci részesedéssel? Ugyanakkora időtávon a Win7 13%-ot, a Win8 4,27%-ot produkált.

hater a Forbes magazintól meg a Forrester Research-től:
    "Forrester Research analyst David Johnson believes that the problem lies with the fact that Microsoft’s newest operating system doesn’t bring anything of real value to the table."
    D. J. úgy hiszi, a probléma mögött az a tény áll, hogy semmi valódi újdonságot nem tesz le az asztalra." (Itt nyilván nem a desktop<>metro ui közötti különbségre céloz.)

“Enterprises just don’t see Windows 8 having value,” wrote Johnson in a recent report. “They don’t see the value in the changes in Windows 8.”
    A vállalati szektor nem látja, hogy a Windows 8-nak lenne értéke, nem látnak semmi értéket a változásokban."
    Bocsesz.

[ Módosította: stevve ]

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz oO7 #520 üzenetére

Nekem már volt egy pár, a céges gépeken volt pár win7, ami 2-3 indítást jól kibírt, aztán egyszer csak hibaelhárító indulás közben, és csók.
    Ez kb. 4 esetet jelent 50db, zsír új, ugyanolyan DöLL asztali gépből.

• Sub-ZeRo

nagyúr

válasz oO7 #524 üzenetére

Igen, az. Audigy-re csak mókolt driver van, de abból talán a legújabb, úgy mint a laposon. De érdekes, hogy csak akkor jön elő, ha visszaállítom a rendszert. Ha simán tiszta telepítés van minden jó, egyszer sem jön el. Sőt, ha újra indítom a gépet, mikor 2-3 mp-re beakad a zene akkor megjavul. Nem tudom miért van ez. Szóval rejtéj, de ha nincs visszaállítva a rendszer, akkor meg jó. Ki érti ezt. :DDD

Amúgy up-to date a rendszer, meg eredeti is.

• Sub-ZeRo

nagyúr

válasz oO7 #520 üzenetére

És a laptopon is akkor van ilyen hang, ha visszaállítok. Vagy éppen valamelyik frissítés a ludas? Mert 2 külön windows, 2 külön hardver. Amd, intel.

• drkbl

őstag

válasz oO7 #478 üzenetére

Felhasználói felület váltás :)

Az nem olyan egyszerű, ha ablakban fut a virtuális gép. Metrón bal felső csempének tenni az asztalt, majd bejelentkezés után Enter játszik? :)

• pushalias

addikt

válasz oO7 #478 üzenetére

Ehhez kötődik: „Nem tetszik a Modern UI? Te vagy a hibás!”

Nem kell, hogy tetsszen. Kattints, és akár sose nézegesd az undorító, hánytató szaracsempéket.

Ja, és ezt a konbót nem ismertem, ez akkor már a negyedik módszer a gyors váltásra, de nekem még mindig a Windows gomb a legegyszerűbb. :)

• Centre

tag

válasz oO7 #406 üzenetére

Igen, nem sok hiányzott már, a ribbon már már tulajdonképpen kínálja magát a touch kezelésre.

"ezen a "úgy lett volna jó a metro ha választható lett volna" dolgon szerintem ne kezdjünk el a 4000. alkalommal is vitázni... nem lett volna úgy jó, pont... ezt a "használja az aki akarja" mentalitást a Windows 7 (bizony) képviselte, ugyanis teljes értékű multitouch támogatás volt benne, demózgatták is, be is próbáltak 1-1 touch-os notit meg még táblagépet is, aztán valahogy nem lett átütő siker... agresszívabb lépés kellett, az választási lehetőség nem volt opció..."

Miből gondolod, hogy az aggresszív lépés volt az ami tönkretette a touchot? A desktop UI és menürendszer nem jó táblagépekre, a Win 7es pedig nem sokkal volt jobban touch, mint hogy a kurzort ujjbeggyel lehetett helyettesíteni. Miniatűr, nehezen olvasható volt az a rendszer, hogy a gépigényt ne is említsük.

Ezért szerintem az az állítás, hogy win7 touch elterjedését az aggresszivitás hiánya akadályozta meg nem állja meg a helyét.

Az eladásokból nyílvánvaló, hogy az RT nem vált be, a teljes W8 eladások sem úgy haladnak ahogy várták, ebből pedig nehéz nem azt leszűrni, hogy itt valami nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Ma már nyilvánvaló, hogy a felhasználok nem fogadják el az 1. M. 2. Desktop felállást, ami jellemzően a modern mentalitásra képes volt teljesen beárnyékolni a rendszer minden előnyét. Gáz, de azért a Microsoft kiszűrhetett volna a másfél év béta/preview alatt.

Ma azt látjuk, hogy az alkalmazások így is csak csendben csordogálnak és desktopon nagyon keveset használják őket ami azt mutatja, hogy valamit elbaltáztak. A Marketing teamnek kellett volna mindezt előrejeleznie de benézték ki tudja miért.

Én azt mondom, ha a választható lenne, hogy 1. D 2.M vagy 1. Metro 2. Desktop akkor más lenne az egész sajtója.

"ennek a mondatnak nincs értelme... Androidra Windows-t telepíteni?"
    android alapú rendszerekre, nyitott bootloader esetén. Ez csak egy kósza gondolat volt, ugorgyunk.

"akinek van egy csöpp esze az RT-s gépet vesz..."
    hááát, a Nexus 7 $233 a Vivotab pedig $349 , 50%-os felárat én nem neveznék "no brainernek".

"(#409) pushalias válasza Centre (#405) üzenetére
    pushalias
    (őstag)

Én nagyon, de nagyon szeretnék egyszer egy olyan lúzer szoftvercég lenni, amelyiknél csak százmillió megy el az utált rendszerből. Tényleg."

AMicrosoft meg szeretne 1000000-t eladni.

"Ostoba lúzer felhasználó, akinek attól áll a cerka, hogy pont úgy vannak az ájkonok az asztalon, és Start menü nélkül képtelen élni, na az nem szeretnék lenni. Akkor már inkább az Alzheimer."

Ez a többség. Meglepő módon a sok ostoba képes nem ordenárén kifejezni magán, te meg nem.

törölt tag

válasz oO7 #404 üzenetére

"az Office 2013 vagy akár egy Visual Studio 2012 is 90%-ban megfelelnek a Metro dizájnnyelv irányelveinek..."
    Ez mit is jelent? Hogy majdnem full tapikompatibilis? És ettől használhatóbb?

"a billentyűzet a képernyő alján van... nem takar ki a kezével az égvilágon semmit"
    Őőőő, csak a képernyő felét takarja. Persze, nem kitakar, mert lehet görgetni.

"de valójában nem áll ettől sem olyan messze, simán át lehetne alakítani úgy, hogy az valóban egy táblagépen is kényelmesen használható legyen, és nem jelenten ez radikális átalakítást..."
    Ez "szövegszerkesztésnél" azért tud vicces lenni. Gyakorlatilag kapsz egy öt soros kijelzőt. Látványos!

"agresszívabb lépés kellett, az választási lehetőség nem volt opció..."
    Látod, EZ a baj! Miért is kellett? Volt egy tapis OS-ük, olyan eszközökre, amik tapisok: teló, tábla. A f.szrt kellett ezt belekeverni a desktop világba? Pont ez az agresszió, ami jellemző az MS-re. Csak most visszaüt. Remélem, nagyon.

"akinek van egy csöpp esze az RT-s gépet vesz..."
    Akkor te hátradőlhetsz, és nyugodtan hizlalhatod a májad, mert abban a "csöpp eszű" ~0,1%-ba tartozol, akik Windows tabletet vettek. (Más kérdés, hogy akinek egy csöppnél több, az láthatóan nem vesz Windows tabletet. Ja, meg nem is gyárt.)

@(#409) pushalias
    "Ostoba lúzer felhasználó..."
    Bocs, nagyon rossz a hozzáállásod. Tudod, ezek az ostoba lúzerek gyakorlatilag mindenki, aki nem ilyen fórumokon osztja az észt, hanem megveszi, és egyszerűen csak használni akarja. Nem akar egy idióta, arrogáns nagyvállalat bétatesztelője lenni. És a szabadidejéből adott esetben egyetlen percet sem akar kretén felületek felesleges tanulgatásával tölteni. Meg vállalattulajdonosként nem akarja, hogy a munkavállalók akár egy másodpercet is az ő költségén ne munkával, hanem újdonságok megtanulásával töltsenek, csak azért, mert az MS úgy érezte, "agresszívabb lépés kellett". Hát inkább nem veszik meg. Tudod, ez az a két nagy lúzer csoport, akiktől az MS a bevételeit szerzi.

• Centre

tag

válasz oO7 #404 üzenetére

"Office 2013 [...]is 90%-ban megfelelnek a Metro dizájnnyelv irányelveinek.."

Nekem is mindig ez volt az érzésem, igazán kár, hogy nem fejezték be a munkát.

Más: A Metros rendszer hatalmas dobás lett volna, ha úgy vezetik be, mint "az asztali Windows mellé kapott ARM-es Windows" és akkor az emberek nem megcsalva éreznék magukat hanem ajándéknak vennék s oda vissza lennének, hogy "milyen cool, hogy ugyanazokat az appokat futtathatom a gépen, a táblán és a telefonon is."

Szerintem, ha a Windows RT ára 5 dollár, a csomag pedig utólag telepíthető lenne adott ARM verzió felett bármelyik androidra, akkor a Microsoft hullára keresné magát vele. Na mind1, most már rajta van a vesztes jele, az RT-t fejre is állhat, már a kutya se fogja venni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés