- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
"A jövő igencsak az érintős dolgoké. Lásd e-napló az iskolákban."
Párom iskolájában olyan elektronikus napló van, ami nagyon messze áll az érintős kezeléstől, kinézetre és használatra még nagyon a hagyományos felépítést követi. Szerintem ez az érintős dolog nem általános, programspecifikus.
De mondjuk egy érintősre kihegyezett e-napló biztosan kényelmesebb tud lenni, a tanárnak is egyszerűbb lehet egy tableten intézni az adminisztrációt, mint egy sz*ros 1024x600-as netbookon vadászni a pixeleket. -
-
BiP
nagyúr
Aki felteszi a 8-asra az előzetes 8.1-es frissítést (amit feldob), akkor majd a véglegesnél újra kell tenni minden programot és metro alkalmazást.
[link]
Ha csak a véglegest, akkor nem kell, akkor úgy működik, mint egy SP.(#297) Pixa: Én azért bíztam, hogy az előzetesek esetében is rugalmasabb a dolog.
(#298) woland_y2k: Igen, ezt írtam én is.
szerk: most már én sem -
BiP
nagyúr
válasz
pushalias #262 üzenetére
Igen. Pont ezt írta woland is, hogy most még megvan, de később várhatóan át fog kerülni. Ezt nehezményeztem, hogy ne már!, mert én nem akarok metrózni, viszont azért rendszerfrissítéseket illene feltenni. Szóval ha nem teszi fel automatikusan, akkor néha-néha rá kell nézni, hogy van-e update. Ha meg az egész Vezérlőpult átkerül, akkor marad a vázolt 2 opció.
Pixa: Nem halok bele (erre akartál utalni?), de nem is tetszik a forgatókönyv.
Amúgy most csak nyavajgok, biztos meg lehet szokni majd, ha egyre több mindenre lesz használható a start screen meg a Metro, és a váltás is gördülékenyebb lesz, mint a sima 8-asban.
-
BiP
nagyúr
Teljes hátraarcot nem is fog. Max. használhatóbbá, rugalmasabbá fogja tenni a metrót, de még mindig ez a fókusz inkább.
Lehet majd desktopra bootolni, és lesz start gomb is, akár programlistával. Teljes értékű start menü nem, de erre 3rd party programok tömkelege kínál erre megoldást. Ingyenes is.
Frissítési értesítések hiánya desktopon: A windows update-et is megcsonkították? Vagy a metrós appokra gondolsz? Szerintem azt felesleges a desktopon jelezni (persze jó lenne, ha erre is lenne opció), de ha nincs, úgyis elég ha egy metrós csempe jelzi, ha van valami (mint pl. WP-n), hiszen azokat úgyis Metro-n belül használod. -
BiP
nagyúr
VIC20-nak igaza van. Eddig egy folyamatos evolúció volt, most pedig egy gyökeres váltás, amit megszokni/feldolgozni nehezebb, főleg, mert kényelmetlenséggel ill. funkcionális csökkentéssel is járt. És ez viszont probléma.
" Oké! Akkor ott a 7-es! Nem volt erőszak a váltás!"
Sok esetben viszont mégis. Többen említették, hogy az új laptopok már Win8-cal jönnek, és nem mindenhol érvényesíthető a downgrade opció. Tehát legjobb esetben is kompromisszumos (Vagy olyan hardvert veszek, ami megfelelő, de nem biztos, hogy van rá Win7 ill. Win7 támogatás, vagy lehet, hogy olyan hardver közül kell választanom, ami nem tökéletes az igényeimnek) -
BiP
nagyúr
válasz
<VadMacs> #196 üzenetére
Ez igaz.
Igazából én csak arra a a rácsodálkozásodra akartam reagálni, hogy mitől lehet az, hogy valakinek nincs baja a WP-vel, míg a Win8 nem megszokható neki. Simán lehet ilyen."Mondom majdnem ugyanazt a vackot használod a telefonon is"
- itt a majdnemben van a lényeg egyik fele. A másik meg amiről az előbb beszéltünk. -
-
BiP
nagyúr
Így sem kell pontosabban, a sarokban ugyanúgy meg tudod nyomni a gombot is. (Win7-en legalábbis műküdik, nem kell pixelpontosan eltalálni az orb-ot, megy a sarokban is)
Neked az lenne a zavaró, ha visszateszik, sokakat meg _most_ zavar, hogy nincs.
Szerintem is az opcionális lenne a legjobb megoldás, aztán mindenki úgy állítja be magának, ahogy neki tetszik. -
BiP
nagyúr
válasz
quailstorm #55 üzenetére
Ez melyik start menü program? (Classic Shell-re tippelek.)
-
BiP
nagyúr
Igen, valóban sokat fejlesztettek rajta, elég sok minden belekerül majd, rugalmasabb lesz, mindezt ingyen. Ez jó.
Viszont valljuk be, már a 8-nak kellett volna ezt a szintet hoznia. Talán (sosem tudjuk meg) kevesebb negatív visszhangot kapott volna.(#16) VIC20: Így van. Sokakat zavar az, hogy az elvett dolgok nem maradtak opcionálisak. Vagy ha bármiféle hivatalos Toollal visszatehető lenne, akkor sem panaszkodhatna senki.
Mondjuk a 8.1 állapotában a Start screen is kevésbé barátságtalan már, így azok (köztük én is), akik ódzkodtak tőle, tehetnek egy újabb próbát, és mivel már némileg használható, többen meg fognak barátkozni vele, mint az eredeti 8-assal.
-
BiP
nagyúr
Alakul ez...
(#2) Sub-ZeRo: Én úgy értelmeztem, hogy a Start Screenen ugyanaz lehet, mint a Desktopon, a váltogatós pedig a Lock Screen.
Viszont ami érdekelne, hogy a start gombot be lehet-e úgy állítani, hogy Desktopon a Start screenre dobjon, a Start screenes gomb pedig az alkalmazáslistát dobja fel.
(#4) Maxentius: Nekem ez hiányzik a legjobban.
(#5) woland_y2k: "konkretan az osszes beallitasi lehetoseget atraktak a modern feluletre."
Ezzel párhuzamosan még megmaradt a beállítás a vezérlőpulton IS, vagy CSAK a metro-s felületen lehet már csak állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest