- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#95590400 #952 üzenetére
állítólag többen hallották, hogy valakinek már mesélték: voltak olyan esetek, mikor fizetős ftp serverek előfizetőihez mentek ki... h ip, vagy átutalás alapján...
És így keletkeznek a mesék nem?
Na viccet félretéve, lehet, hogy igaz, de azért mindig szeretni fogom, az ilyen "valaki valamikor mondta valakinek, hogy állítólag.."
-
Vladi
nagyúr
válasz
#95590400 #641 üzenetére
Hát igen, és hát jah.
A tényt azért ne felejtsd el, hogy ez most csak vihar a biliben. Kicsit hőbörgünk, pár szerver megy a lepecsételt raktárba - ami egyébként a tracker üzemeltetésbe előre beszámítandó veszteség oooomg
- aztán minden megy tovább.
A kiadók legnagyobb balfaszsgága, hogy 1 évtizede üvölti a fél világ, hogy ilyen elosztási rendszert akarunk! Hát páran megcsinálják és keresnek rajta. Mi ebben a meglepő?
Ideje radikálisan megreformálni a rendszert."csak épp van helyette más?"
Hát legális torrent kellene, nem más. Csináljanak a kiadók trackert, aminek a szolgáltatásai színvonalban lesöprik a zenkórt, akkor lehet lefoglalgatni. -
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#95590400 #786 üzenetére
ez azért érdekes elmélet, mert a programok 99.99%-nál a telepités közben kerülsz a program jogtulajdonosával jogviszonyba (eula pipa next után) tehát addig elég nehéz értelmezni, hogy én tudatlan polgár hogy a francba is tudtam megsérteni egy program használati feltételeit, amig az a program egy telepitöben csücsül és nem is láttam még az eula-t. Ennyi erővel ha elmegyek az utcán egy lexus mellett, akkor elitélhetnek lopásért, hiszen utána akár fel is törhettem volna és bele is ülhettem volna. Arrol ne is beszéljünk, mire itélhetnek, ha egy szobába kerülök egy jomellű csajjal.
-
orbano
félisten
válasz
#95590400 #776 üzenetére
a torrent működésének ismeretére nem kötelez jogszabály. ha letöltesz egy tartalmat, alaból az a hozzájárulásod nélül osztja vissz a tartalmat alapértelmezésben. és nem kérez meg arról, hogy meg akarod e osztani a letöltött tartalmakat. miért ne hihetnék sokan, akik nem értenek hozzá, hogy ez csak egy download manager program?
szintén vélheti valaki úgy, hogy egy oldalról letöltve egy programot/filmet, ahhoz jogosan jut hozzá. ha én beírom a googlebe, hogy akarom lady gaga valamelyik számát, és ott van egy download gomb, és letöltöm, akkor miből kéne tudnom, hogy ez jogsértő? mi hívja fel rá a figyelmem? miért ne vélhetném természetesnek, hogy ingyen van? a rádióban is meg lehet hallgatni. és oké, hogy a mi szemünkkel ez triviális, de egy egység sugarú júzer, aki azt hiszi ha emailben küld el valamit, az gyorsabb, mert akkor "nem kell feltölteni", attól, hogy várod el, hogy átlássa ezt? beírja, megjelenik, megnyomja, lejátssza.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#95590400 #779 üzenetére
Erről van valami jogszabály? A program nekem onnantól program, hogy telepitve van, előtte csak egy kupac bit ami csak a helyet foglalja. Gyakorlatilag bármilyen program ugy kerül a gépre (már amit letöltve is be lehet szerezni) hogy egy telepitő, és a jogosultságomat csak telepités közben-után igazolom neki a serial beirásával.
-
Viktor77
titán
válasz
#95590400 #662 üzenetére
Észrevetted, hogy az ilyen és hasonló témájú topic(ok)ban sokkal több minden van megengedve, mint máshol?
Igen, tisztában vagyunk azzal, hogy erről szól a topic.És lássuk be, akárhogy csűröd-csavarod (természetesen nem konkrétan rád gondolok), a warez sehogy nem "normális".
Legális lehet (a törvény betűje szerint), de úgy felhasználni más szellemi termékét (amiért ő megdolgozott), hogy nem fizettél érte, az nem ... (na, ide nem találok megfelelő szót, a normálist már írtam, de tudod mire gondolok).
Na, most emellett kiállni, az sem "normális".
Persze, mindent meg lehet magyarázni (kevés fizu, drága dvd, pocsék minőség, stb.), csak egyik sem mentesít a felelősség alól. -
AMDFan
addikt
válasz
#95590400 #192 üzenetére
Ez abszolút nem törvényszerű, hogy feketén szolgáltatattak. Persze a legtöbben igen, de van kivétel, nézz csak körül. Több szolgáltató céget alapított a seed szerver szolgáltatásra. És kiadni egy távoli asztal elérést éppolyan legális internetes szolgáltatás mint mondjuk a szerver vagy webhosting.
UI: maguk a végrehajtó rendőrök a legkisebb láncszem a gépezetben. Nem lehet őket hibáztatni a munkájukat végezték, ez TÉNY és nem tagadhatják meg a munkájuk elvégzését ideológiai okokból. Akikre lehet dobálni a sarat az a Proart és ASVA féle szemét intézmények.
-
-
válasz
#95590400 #150 üzenetére
te most komolyan mit nem értesz?
van a seedszerver. aminek az a dolga, hogy túlnyomó részt jogvédett dolgokat osszon meg. ez illegális.
a seedszerver ezért van. ez a dolga. nem egy sima tárhely, ami lám... véletlen felseedeli az anyagot. ennyire azért a Sündőrség sem hülye...aztán van a Rendőrség, aki erre valamilyen úton-módon rájött, és most elvitte a gépeket, meg a hozzájuk kapcsolódó többi gépet. pont
ennyi történt. mit nem tudsz ezen fölfogni?
"ezeket a seed serveres motyókat nem lehet szolgáltatónak nevezni"
fizetsz nekik, hogy elvégezzenek neked valamit. ez nekem olyan szolgáltatásfélének tűnik. olyat pedig szolgáltatók szoktak.
egy kurvát sem hívunk szolgáltatónak, attól függetlenül még az, és ő is törvénytelenül csinálja, amit csinál.
(#166) dízelracer: ha szeretnéd, hát egészségedre
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Óra topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Nintendo Switch 2
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest