- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
Motion_Blur #1029 üzenetére
Akkor nyertél
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #1000 üzenetére
Had kérdezzek valamit.
Okoz neked lelkiismeretfurdalást, hogy a youtubeon meghallgathatod szinte a világ összes előadójának legtöbb számát ingyen és bérmentve?
Van egy sejtésem, hogy nem. És miért nem? Azért mert tudod, hogy a youtube óriási sarcot fizet a jogvédőknek? Szerintem szintén nem. Egyszerűen azért mert a youtube egy akkora média, annyi pénzzel maga mögött, hogy megoldották, hogy elfogadott legyen ez a fajta zeneletöltés. Pedig a youtubeon is egy fillér nélkül hallgathatok meg gyakorlatilag bármilyen zenét. Akkor az nem lopás? Ha ugyanazt letöltöm torrentről az lopás? Az egyetlenegy különbség a kettő között a minőség. -
AMDFan
addikt
válasz
Viktor77 #721 üzenetére
Ha olvastad volna a topicot, akkor tudnád, hogy mindenki tisztában azzal, hogy ha illegális szoftver van a gépeden, akkor sehogy sem tudsz védekezni. Megbüntetnek és pont.
Már korábban is írtam, de megteszem mégegyszer. Ennek a razzianak semmi köze nem volt a szoftverkalózkodáshoz. A Proart és ASVA feljelentése alapján nyomoztak. Ők nem védenek szoftverjogokat értsük már meg. A BSA (ha még létezik) az aki a szoftverkalókozkodással foglalkozik.
-
AMDFan
addikt
válasz
WonderCSabo #713 üzenetére
Nem vagyok jogász, de hogy nem lopás arra nagy összegben mernék fogadni.
-
AMDFan
addikt
Szoftverekre nézve abszolút igazad van, de szoftvert még letölteni sem legális.
Nekem a laptophoz van eredeti win, open officet használok stb.
Szerintem otthoni felhasználó minden további nélkül meg tudja oldani a gép használatát teljesen ingyenes szoftverekkel. Windowsra kiadni 1x 20-30k forintot pedig nem összeg, legtöbbször a gép árában is benne van. Ezen rég túlvagyunk, itt szerintem inkább a filmek/zenék az ami miatt hadjárat indult a torrentsiteok ellen, ugyanis a Proart és ASVA feljelentése alapján mentek ki, akik mint tudjuk audiovizuális szerzői műveket védenek, tehát közük nincs a szoftverekhez.szerk: Annyit hozzátennék, hogy nem hiszem azt, hogy mondjuk egy animációkkal foglalkozó cégnél nincs eredeti Maya, vagy egy komoly webdesign cégnél nincs eredeti PS. Ha nincs, akkor őket meg kell büntetni. Otthon pistikét azért megbüntetni, mert vagányságból hekkelt PS-el croppolja a képeket szánalmas
Ezzel 1 fillér kárt nem okoz az Adobenak. Akik milliókat keresnek az Adobe szoftverével, azok pedig úgyis megveszik, mert ők tudják, hogy ez egyfajta "üzleti szimbiózis".
-
AMDFan
addikt
Van olyan a világon ám, hogy természetes kiválasztódás. És ez minden területen érvényes.
Komolyan sajnállak, ha nem fogod fel azt, ha nem fizetsz azért amit használsz, akkor előbb-utóbb nem fognak csinálni.
Ez nem így van
Jól emlékszem arra amikor a Metallica hadjáratot indított a letöltők ellen és másold CD-ken mentek át úthengerrel. Kiváltották vele a népharagot. Aztán szépen rájöttek ők is, hogy hmm hát lehet ám, hogy dolgozni kéne? Koncerteket adni? Jé tényleg. Jé adhatunk 1 jegyet 15.000 forintért Magyarországon és eljönnek a 2 órás koncertünkre 40.000-ren!! (eközben nálunk nem tudnak eladni 5000 CD-t sem, ami harmadannyiba kerül mint a koncertjük) Aki nem tudja felfogni azt, hogy ma nem a CD eladásban van a biznisz azt sajnálom és húzza le magát a wc-n. Számolgassatok már emberek. Szerintetek a Metallica mennyire szarja le, hogy a CD-jüket mondjuk 1000 példányban adták el 4 rugóért, amikor 1 millió euróért játszanak 2 órát? Ők felismerték ezt, lehet hogy másoknak is fel kéne.
Filmek: IMAX, 3D. Az Avatarra 1 hónappal előre kellett jegyet venni IMAX-be, és naponta volt vagy 5 vetítés mindegyik teltházzal, 1500 ftért kb. Hát kit érdekel akkor, hogy pistike letölti utána otthon HD-ben? Azokat érdekli akik a huszadik bőrt is le akarják húzni az emberekről.
-
AMDFan
addikt
válasz
Viktor77 #674 üzenetére
És lássuk be, akárhogy csűröd-csavarod (természetesen nem konkrétan rád gondolok), a warez sehogy nem "normális".
Az a helyzet, hogy ezzel most melléfogtál. A normálisság teljesen szubjektív dolog, ezt úgy kellett volna írnod, hogy a warez nem jogszerű. És ez tény. Az viszont, hogy nem fizetsz más szellemi termékéért még lehet normális, csak nem mindegy, hogy melyik oldalról nézed. Már korábban is leírtam, hogy sok művész áll át arra, hogy nem kér pénzt magáért a zenéért. Attól még ők is normálisak. Nézőpont kérdése.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #578 üzenetére
Parttalan vita, nem nagyon fogjuk egymást meggyőzni. Én úgy gondolom, hogy ha egy zenész értéket teremt, akkor meg tud élni belőle. Tény, hogy nagyon kevés zenekarnak/zenésznek sikerül ez, hogy ha csak a magyar piacot nézzük. Szerintem ha megnézed a mostani fesztiválok felhozatalát, akkor nagyon sok jó, előremutató, igényes zene van (és MAGYAR).
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #528 üzenetére
Van szupersztár kategória, akiknek megvan a bevétel koncertből meg egyéb eladásokból (ez milyen szánalmas, eredeti cd-re fáj kiadni a pénzt, azt le lehet tölreni, de pólót meg bögrét venni kb ugyanaggyiért az menő)
Nem menő, hanem erre van igény. Mert a zenekar pólóját fel tudod venni, tetszik, a zenekaros bögréből tudsz forró kakaót inni miközben a zenekar zenéjét hallgatod, amit amúgy ingyen letöltöttél. Bögrét és pólót nem tudsz letölteni.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #549 üzenetére
Túlzás amit írsz. Én rengeteg zenét hallgatok, szóval ezen elcsámcsoghatnánk jó hosszan, de eléggé off, úgyhogy rövidre zárnám éppolyan túlzóan mint ahogy te is írtad. Ma mindenki aki tud gitározni azt hiszi, hogy tud zenét is írni. Holott ez nem így van. Lehetsz te nagyon tehetséges gitáros ha nincs kreativitásod zenét írni. Rengeteg és még annál is több zenekart (nagyon ügyes zenészekkel) hallottam már akik írtak saját számokat és egytől egyik szarok a számaik. Így konkrétan kimondva. Feldolgozásokat hibátlanul játszanak, de saját dalt írni egészen más téma. Ez nem fog mindenkinek menni. Aki mégis úgy érzi, hogy ez neki menni fog, az belekezd egy vállalkozásba amihez keres maga mellé szponzort (idézőjelesen "kiadót"), így máris nem neki kell vállalni minden költséget. És ha valóban jó zenét játszik, akkor jó marketinggel/szervezéssel megtámogatva meg fog élni belőle. Aki még abban a világban él, hogy megírunk 10 számot, összekuporgatunk 1 millát a stúdiófelvételre, kiadjuk CD-n és majd lesz valami, az magára vethet.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #542 üzenetére
Tényleg olyan nagyot túloztam?
Csak egy nagyságrendet. Nem milliós tétel hanem százezres. Ma a zenélés ha valaki komolyan gondolja, akkor éppen olyan vállalkozás mint bármi más. Ha valaki úgy gondolja, hogy olyan szinten van, hogy minőségi stúdiófelvételt kell készítenie, akkor erre áldoznia kell. Az egy vállalkozásban sem törvényszerű hogy a befektetett pénz,energia és idő megtérül.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #533 üzenetére
Azok az ingyenélők fizetik a studióköltséget (egy normális albumnál ez milliós tétel).
Na ez blabla rendesen. Ma már egyáltalán nem milliós tétel felvenni egy albumot jó minőségben. Nem reklám, de pl itt készült az előbb említett album és a minősége nekem nagyon bejön.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #528 üzenetére
Van igazság abban amit írsz, de senkinek sem tejföl az élet. Ha nem tud megélni a zenélésből mert az emberek nem vesznek CD-t akkor nem vesznek. Alkalmazkodni kell.
Hozzátenném, hogy olyan zenész barátaim is vannak akik sosem gondolkoztak CD kiadásban, mert mindig is tudták, hogy nekik csak hobbi a zenélés. Az, hogy mennyire drága mulatság szerintem relatív. Megvenni egy normális gitárt 150e forintért, meg egy normális kombót 150 ért szerintem nem akkora kiadás. Nem kell évente hangszert cserélni. Egyébként körülbelül 12 éve zenélnek helyi szinten elég nagy sikerrel, és átlag negyedévente csinálnak bulikat. Ez a hobbizenélés. Az nem hobbizenélés szerintem, hogy valaki nem képes felmérni azt, hogy ebből nem fog tudni megélni, aztán kiábrándulva és megsavanyodva kiszáll az egészből és a letöltőket hibáztatja. Akinek a zenéje fontos az embereknek, az nem fogja abbahagyni mert tudja ezt, és támogatják annyian hogy meg tudjon élni belőle. Persze ez csak az én véleményem.Ezt érdemes elolvasni. Egy olyan zenész gondolatai aki saját maga töltötte fel az előző és az új albumát (pár hete) is torrentoldalakra.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #503 üzenetére
Ha te élnél szellemi javak előállításából amit mások nyugodt szivvel közkincsé tesznek és ez kivenné a zsebedből a bevételeid jelentős részét, hidd el, hirtelen ugy éreznéd, hogy az ilyen lefoglalással a te államplgári érdekedet képviseli a sünség.
Nem hiszem, hogy így lenne. Ez az egész dolog abból ered, hogy a régi világban jó biznisz volt zenésznek lenni, és kiadni kazettán meg CD-n. Az emberek kénytelenek voltak megvenni mert nem volt más lehetőségük. Ez a világ megváltozott emberek. Ma már nem elég a szellemi termék (zene/film) előállítása, kell hozzáadott érték is. Ha ez nem tetszik a tisztelt művész uraknak, akkor lehet menni dolgozni valahová. Azok a zenészek akik ezt felismerték, már leszarják azt, hogy letöltik a netről az albumaikat. Sőt, az igazán gáláns (korrektet akartam írni, de ez már tényleg inkább gáláns) művészek ingyen letölthetővé teszik a zenéiket. A CD eladáson kívüli bevételeikből viszont pótolják a veszteségeiket. Ilyen pl. a pólók/ajándéktárgyak, koncertek. Változik a világ, de ez egy folyamat amíg átáll mindenki. Még egy darabig vergődni fognak warez ügyben, de ez meg fog változni. Egyébként vannak zenész barátaim, akik ugyan még nem ebből élnek, de próbálkoznak. Most csináltak egy jó minőségű stúdióalbumot, letölthető a honlapjukról mp3ban, de meg lehet venni CD-n is, kemény 1000 Ft-ért. Tudják, hogy nem a CD eladásokból fognak pénzt szerezni, hanem a fellépésekből. És el kell fogadni azt is, hogy azért mert valaki összerakott egy zenei albumot, még nem törvényszerű hogy meg fog élni belőle. És ha nem tud megélni belőle, akkor tessék dolgozni, nem a jogvédőknél sírni, hogy jajj letöltik az albumomat a netről.
-
AMDFan
addikt
Az hogy mi milyen drága az egy objektív dolog. Nem akarok túlságosan belemenni, Magyarországon az átlagfizetéshez képest mibe kerül egy műsoros DVD vagy mozijegy és az USA-ban mibe kerül ugyanez? Nalátod.
A másik pedig az, hogy ez beépült a társadalomba, és nem csak nálunk, hanem sokkal gazdagabb országokban is (pl. svédek), szóval szerintem elég fura lenne felvállalni haveri körben, hogy én nem nézem meg az Avatart, mert a mozira nincs pénzem, másoltan HD minőségben meg nem nézem meg, mert az "lopás". Ne szórakozz már
Ha már arányosságról van szó, akkor én meg azt mondom, hogy a filmsztárok gázsiját tizedeljék meg, mert nem ér annyi pénzt az alakításuk amennyit. Ezek már szubjektív dolgok egyébként és sosem lesz egyetértés, mert érdekellentétek mindig lesznek. Egyelőre még vergődnek a jogvédők, de szépen lassan a "természet" rendet tesz és eltűnnek ezek a szemetek, a kiadók/gyártók meg rájönnek hogy hogyan éri meg forgalmazni a filmjeiket. Már nem azért, de olyan film ezen a világon még nem született aminek a főszerepéért több millió dollárt kellett volna kifizetni, mert olyan kaliberű színész nincs több a világon. Ezek szimpla lehúzások, de ennek a világnak lassan vége lesz...
UI: pl az IMAX-et ha fejlesztenék még, vagy legalább elterjedne jobban, akkor az emberek hajlandóak lennének kifizetni a mozi árát. Lásd Avatar.
-
AMDFan
addikt
Egyébként az a király, hogy kb. 10 éve kísérem figyelemmel ezt az egész macska-egér harcot a jogvédők és a warez között és mindig a warez győzött. Mindig. Röviden a történet.
2000 körül volt az amikor az mp3marketről bárki ingyen tölthetett mp3akat, voltak teljesen ingyenes warezoldalak, ahonnan teljesen ingyen tölthetett bárki, még csak regisztrálni sem kellett. Persze akkor még csak modemes netje volt a legtöbb embernek, így egy éjszaka alatt 210MB jött le maximumEmlékszem, hogy az egyik 3CD-s heroes részt 3an töltöttük 3 éjszakán keresztül
Volt napster,audiogalaxy,kazaa,dc istentudja hányféle töltögetősprogram és folyamatosan próbálták ezeket bezárni. Régen nem volt mindenkinek hozzáférése ezekhez az oldalakhoz, nem voltak ekkora közösségek a neten. A jogvédők persze akkor is bezárattak mindent amit lehetett, de az egyértelműen látszik, hogy ezt a folyamatot nem lehet megállítani. Hiába volt minden. Jöttek az smswebek, a fizetős ftp-k. Ezeket is bezáratták, mára már nagyon kevés él. Aztán jött a bithumen és az ncore + kisebb oldalak, ahová minimum 200.000 egyedi magyar felhasználónak van hozzáférése. 200.000 emberek!!! Ez óriási szám. Ez ellen képtelenség harcolni. Erre nem igaz, hogy nem jönnek ráEgyébként meg a folyamatos tiltások lefoglalások teljesen értelmetlenek voltak, ha az utóbbi 10 évet nézzük. A warez folyamatosan nőt. Folyamatosan egyre több és több felhasználó warezolt. Ma már 10-12 éves gyerekek is bármit le tudnak tölteni a netről. Ha lenne egy csöpp esze a kiadóknak, akkor ezt nem tiltanák hanem meglovagolnák.
-
AMDFan
addikt
Már bocs, de ezekszerint mindenki tolvaj? Gondolkozzunk már el. Nem kell ezt túlragozni. Aki ellopja a boltból a kiflit az lopás. Egy CD-t letölteni a netről nem lopás és kész. Ezen kár vitatkozni. Lehet sokféleképpen definiálni a fogalmakat, de ha mindez lopás, akkor ebben az országban maximum párezer ember élhet a 10 millióból aki nem tolvaj. Annak idején ugye senki sem nézett piacon vett VHS-t? Ugye senkinek sem voltak másolt magnókazettái? Röhej az egész
-
AMDFan
addikt
válasz
WonderCSabo #425 üzenetére
125 KB uploaddal akkor lehet normális arányt elérni ha éjjel nappal megy a géped, és nézed hogy mit töltessz/nem töltessz. Nekem erre nincs kedvem/időm. Mellesleg a 2 megás netem uploadja 32KB/s.
Kicsit félreértettem amit írtál egyébként. Igazad van abban, hogy a seedszerverek tartalma szinte 100%-ban illegális. Csak nagyon sokan vannak akik örvendeznek, hogy lefoglalják a seedszervereket, mert hogy ezek fizetős szerverek voltak. Én ezzel nem értek egyet. Amúgy pedig igaz amit írsz, de ugyanilyen alapon az otthoni felhasználók elleni támadás is jogos lenne, hiszen a seedszervereket is otthoni felhasználók bérelik, ugyanabból a célból ami miatt bárki más is otthonról torrentezik.
-
AMDFan
addikt
válasz
WonderCSabo #382 üzenetére
A seedszerverek elleni támadás teljesen jogos szvsz.
Miért is? Azért mert valaki pénzt csinál belőle és ez szúrja a szemed? Válasszuk már szét a dolgokat. Seed szerver nélkül éppúgy használhatsz bármilyen torrentoldalt ingyenesen mint seedszerverrel. Ez egy lehetőség. Nekem például nagyon jó lehetőség, mert 2 megás netem van itthon, ami nem kerül havi 3k forintba, ellenban a 10 megás aminek az uploadja 2 mega, 6500 forint lenne. A különbözet 3500 forint, ezt én inkább seed szerverre költöm, és nem kell 24 órában mennie a gépemnek, nem fogyaszt áramot stb... Ja és sosem kell azt figyelnem, hogy most letöltsek-e egy 20 gigás pakkot, mert akkor romlani fog az arányom. Különbözőek vagyunk, és nincs mindenkinek lehetősége 60 megás diginetre előfizetni olcsón.
-
AMDFan
addikt
válasz
Newyorker #403 üzenetére
Az a helyzet, hogy erre nincs külön csoport. Konkrétan tudom, hogy olyan nyomozók mennek ki ezekre a razziákra is, és azokra is ahol csak 1-2 gépet visznek el (ilyen kb havonta van, csak az nem kap akkora nyilvánosságot) akik egyéb más esetekben is nyomoznak. Ez a szoftverrendőrség dolog urban legend, tudtommal egy pár emberke van, azok is főleg a pedofil tartalmakra utaznak nem warezre.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #340 üzenetére
Én nem ezt írtam. Az a probléma, hogy olyan dolgokra összpontosítanak amik nem az állampolgárokat segítik. Lásd irdatlan mennyiségű trafi, hatalmas büntetések, és igen hozzátartozik az is, hogy a nyomozónak a bűncselekmények helyett egy teljes munkanapot kell eltöltenie a torrentszerverek lefoglalása miatt, aztán még egy napot adminisztrálással, közben a valódi bűnözők az utcán kószálnak. Fizetik milliókért az informatika szakértőket ahelyett, hogy azokat a milliókat máshová tennék. Sok kicsi sokra megy ám, és ez például egy olyan ügy, ami elég komoly erőforrásokat lefoglal egy rendőrkapitányságon, és nem csak párévente fél napot.
-
AMDFan
addikt
válasz
arnyekxxx #326 üzenetére
Ezekszerint nem tudod, hogy mennyibe kerül egy informatikai szakértő bevonása a dologba. Hát elárulom, nem 50k és nem 100k forintot kapnak egy egy ilyen lefoglalás utáni szagértésért. Ami engem jobban bosszant, hogy 15 autóval vonulnak ki szervereket lefoglalni, miközben a cigánytelepekre nem mernek odamenni mert félnek tőlük.
-
AMDFan
addikt
-
AMDFan
addikt
Ez nem hasonlat volt, csak nem értetted amit mondtam.
Mégegyszer. Vannak php és python alapú torrentkliensek, de hogy nevezzük nevén a gyereket, pl. ilyen a torrentflux. Ha bérelsz bárhol egy webtárhelyet, oda felteszed magadnak a torrentfluxot és voila, kész a seedszervered. -
AMDFan
addikt
És az internet szolgáltató vagy a szerverhoszting szolgáltató nem bűnös "jogvédett tartalmak terjesztésének elősegítésben"?
Szerintem abszolút ügyvédtől függ, hogy a seed szerver tulaja mit hoz ki belőle. Attól függ, hogy mennyire értetik meg a bíróval, az egész lényegét.De mondok más példát. Ha előfizetsz webhostingra, és felteszel egy php alapú torrentklienst, és feltört szoftvereket töltessz vele, abban a webhosting szolgáltató bűnös?
-
AMDFan
addikt
a seed szerver lényege, hogy jogvédett anyagot oszt meg, tölt fel. ami Magyarországon törvénybe ütközik.
A seed szerver lényege, hogy adatot oszt meg, tölt fel, ami sehol a világon nem ütközik törvénybe. A torrent mint olyan, NEM illegális. Onnantól kezdve illegális, hogy jogvédett anyagokat forgalmaznak torrenten keresztül. Már nem azért de vadásztőrt is bárki vehet, de addig nem illegális ameddig nem sebesít meg vele valakit. Vagy ott vannak az utcai sportmotorok, mindenki tudja, hogy ember nincs aki betartja a sebességhatárokat aki sportmotorral jár, mégsem illegális a használata. Ennyiről szól a sztori.
-
-
AMDFan
addikt
válasz
#95590400 #192 üzenetére
Ez abszolút nem törvényszerű, hogy feketén szolgáltatattak. Persze a legtöbben igen, de van kivétel, nézz csak körül. Több szolgáltató céget alapított a seed szerver szolgáltatásra. És kiadni egy távoli asztal elérést éppolyan legális internetes szolgáltatás mint mondjuk a szerver vagy webhosting.
UI: maguk a végrehajtó rendőrök a legkisebb láncszem a gépezetben. Nem lehet őket hibáztatni a munkájukat végezték, ez TÉNY és nem tagadhatják meg a munkájuk elvégzését ideológiai okokból. Akikre lehet dobálni a sarat az a Proart és ASVA féle szemét intézmények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest