- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
-
inkab
aktív tag
Jah. A TNT2 idején kezdődött ez a visszabutításos szarakodás. Régen simán meg lehetett várni míg kijött valami új kártya és a régi ára (ami a maga idejében egy csúcskártya volt) leesett. Most nem tudod megvárni hogy leessen mert, egyszerűen kivonják a már értékét elvesztő csúcskártyát a forgalomból és az új mellé meg kiadnak 1-2 visszabutított hulladékot (lásd.: 9000, 9200, MX, FX5200.... de még az 5600-9600 páros is egy butítás lényegében, hosszútávon eléggé megkérdőjelezhető teljesítménnyel), hogy nehogy véletlenül jól járjál a pénzedért. :((
-
De mire megy azzal a sávszélességgel? Egy négypájpos kártya mellé ( és most ne menjünk bele megint, hogy 2x2 vagy 4x1, jó? :D ) gyakorlatilag pazarlás a 900-as DDRII. Kell az FSAA-hoz? Csinálják meg inkább ''rendesen'', ne GF3-ból továbbpofozgatott algoritmushoz igazítsák már a memóriát... Mainstream kártyához IMHO még mindig elég 700-750 MHz-ces DDRI : nem dobja meg úgy az árat, és nem kell neki extra hűtés.
-
GuMipOkE
senior tag
Szerintem van értelme a ''reklámár'' ''filozófiának''. :)
Emléxem anno a Terratec DMX 6Fire hangkártyája 25e ft körül mozgott, miközben a tesztek azt mutatták, hogy kategórián belül minden más kártyát magasan ver. Sokan vettek akkor belőle és igen sikeres lett. Én marha nem vettem 1-et sem. Aztán rövid időn belül felnyomták az árát, az eredetihez képest kb 2x-esére. Igy ~50rugóba kerül, és a Lite verzió lett ~25e. A fejemet vertem a falba, hogy miért voltam ilyen marha hogy nem vettem.
Ezzel a Terratec elérte, hogy neve lett a semmiből. Korábban szinte senki sem ismerte, csak az aki a szaklapokat böngészte. Azokban a körökben ahol fontos az extra jó hangminőség ott meg szinte mindenki tudja hogy kategóriájában a legjobbak kötött van a Terratec cuccai (ha nem a legjobb), most már függetlenül az árától. Ha a legelején adta volna 50 rugóért, akkor nem csak hogy ismeretlen lenne a neve a gyártónak, de szinte minimális részesedést és növekedést ért volna el. De a reklámár ''action''-nek köszönhetően, most már ezen a magas áron is kellő mennyiségű vásárlót tud szerezni a terméknek.
Visszatérve a témánkhoz.
Ez a 400€-s ár rohadt magas ár (~100eFt).
Ki az aki a mostani helyzetben nem egy ati R9800Pro-t vagy TX-et vásárolna helyette???
Borzasztó keveset fognak eladni belőle. (sztem) Nagyon lassan fog elterjedni, és nem is lesz jelentős piaci részesedése sztem. -
rudi
nagyúr
Majd meglátjuk... Tény hogy nyers kraftban az rv360 fölött van (láccik a ''hagyományos'' DX8 tesztekben ) és ha jó lesz a driver (mert miért ne) akkor szorulhat a hurok. Másrészt pixel shader szinten sehol sincsenek az eddigi tesztek alapján, de nagy a gyanúm hogy amint jönnek az ''nv közeli'' (hú ebből mekkora kövezés lesz ha jön FreeM...) pixel shaderes (miért érzem úgy hogy pixel shader3.0sak lesznek?) tesztek akkor lehet más lesz a helyzet...
-
&rush
csendes tag
De ha a következő kártyájuk az adott pillanatban lenne a Hihg End akkor, ill. ha csak kicsivel maradna el a High Endtől, akkor bolondok lennének nem legombolni egy zsák pénzt azoktól az őrültekről akik megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy minden fizetéskor felütnek egy számtech árlsitát és megveszik az aktuális pillanatban High End-et.
-
L3zl13
nagyúr
Mint mondtam. Mint vásárlót nem érdekel, hogy hogyan csinálják. Nem érdekel keresnek-e rajta. Csak az kell hogy érdekeljen, hogy mit nyújtanak és mennyiért.
Nem vártam hogy megváltsák a világot ésa kártya egy ATI tizen-huszonakárhányezernyolcszáz-XT-FX-UltraPro teljesítményét nyújtsa. De az minden gyártótól elvárható, hogy a temékének az ára igazodjon az értékéhez.
Ha ők csak nagyon drágán tudnak annyit nyújtani, mint mások kissebb gyártási költséggel az az ő bajuk. Ha valóban nem tudják olcsóbban nyújtani az adott teljesítményt akkor ez egy bukott koncepció.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest