- Mobil flották
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Hagyjad már ezt a reakciós politikát!!! EZ EGY VOLARI TOPIC NEM ''NV vs ATi''!!!
OFF
Láttad mit tudnak az új NV kártyák új technológiás (pixel shader2.0) tesztekben? Láttadm ilyen képminőségbeli hiányosságok vannak NV kártyákon Wolfensteinben? Láttál a MAGYAR piacon FX5700ultárt? Láttál a magyar piacon Radeon 9600XT-t?
ON -
rudi
nagyúr
Kicsit másképp értettem a hasznot.
Szerintem anyagi haszon nincs a high-end cuccokon, reklámnak nagyon jók (FULL alumínium Audi A8on sem volt semmi haszon sőt veszteséges volt de ki mondhatta el magáról az Audi-n kívül akkoriban hogy alu autót csinál) de egy cég ami high-end kártyákkal akar betörni a mai VGA piacra annak NAGYON keményet kell alkotnia, olyan keményet ami az NVnek is csak másodszorra sikerült. Nagyon labilis helyzet arra számítani hogy egy kétséges sikerű high-end kártya elad egy ismeretlen közepes vagy low-end kártyát.
Szerintem pont a marketing miatt nem volt high-end az r9500pro (habár kétségtelen hogy felépítésileg high-end).
Az mx440et pedig azért sem veszik mert a PH és mindenki aki kicsit is járatos a VGA témában hirdeti hogy sz@r. Az viszont kétségleten hogy az 5200akat a PR adja el (FXtechnika, DirectX9) és nem a józan ész veszi meg.
Gazdasági mutatóban mérve tényleg csökken az NV és nő az ATI de tiszta bevételben szerintem NV előbbre lehet több okból is:
1. benne van a 10 legnagyobb cégben (igaz ebbe bejátszik a más irányú tevékenysége is)
2. nagyobb haszonnal (margin) dolgoznak
3. átlagembernél jobban cseng a nevük mint az ATi. -
rudi
nagyúr
Majd meglátjuk... Tény hogy nyers kraftban az rv360 fölött van (láccik a ''hagyományos'' DX8 tesztekben ) és ha jó lesz a driver (mert miért ne) akkor szorulhat a hurok. Másrészt pixel shader szinten sehol sincsenek az eddigi tesztek alapján, de nagy a gyanúm hogy amint jönnek az ''nv közeli'' (hú ebből mekkora kövezés lesz ha jön FreeM...) pixel shaderes (miért érzem úgy hogy pixel shader3.0sak lesznek?) tesztek akkor lehet más lesz a helyzet...
-
rudi
nagyúr
A radeon9500pro az egy kannibál volt, egy báránybőre bújtatott farkas. Arra volt hivatott hogy ''rendet tegyen'' a középmezőnyben. Gondolj csak bele egy FULLos HIGH-END chip a középkategóriában! Szerintem nagyon közel volt az előállítási költsége a 9700aséhoz. Szerencsés fickók voltak azok akiknek jutott belőle!
Látszik is hogy mennyire a menjünk biztosra kártya volt mert amint kátták hogy a közepes FX5600 sehol sincs azonnal elfogyott az 9500pro és hipp-hopp le is tűnt.
Szerintem most hasonló kannibál lehet az FX5700Ultra a maga GDDR2jével és 200USD-s árával. -
rudi
nagyúr
High-endben nem lehet olyan sok kártyát eladni és nincs is akkora haszon mert elviszi a fejlesztési és gyártási költség.
Szerintem az lehet hosszútávon a nyerő aki középmezőnyben tud bestsellert csinálni. Nvidia is tuti a gf3ti és gf4ti4200-n gazdagodott meg.
Most is jól látni mennyire veszettül nyom az NV a középmezőnyben. Az új NV36 majdnem egy NV30as, olyan fizikai erővel ami a konkurens 9600XT fölött van (nagyobb frekik, jóval gyorsabb RAM, egyel több vertex egység). És mégis 200USD-re tervezik az árat ami majd feltehetőleg lemegy 150 környékére. Ezzel az ár/technológia arénnyal nehezen fognak versenyezni a kicsik sőt lehet hogy az ATI-t is meglepi! -
rudi
nagyúr
Én is drukkolok a kicsiknek de hát a piac soha nem kedvezett a kicsiknek. Szerintem sok megoldás éppen azért vérzett el a tervezés szintjén mert mire kijött és normálisan felfutott addigra a 6hónapos fejlesztési ciklussal nyomuló mamutok régen továbbléptek. Szerencse hogy most az ATI és NV lassított és így talán a SIS és az S3 talán meg tud kapaszkodni.
Megjegyzem az S3at biztosabb hátterűnek látom mert ha mégsem lesz olyan gyors a kárty akkor azért még az Eden projectbe lazán beülhet. -
rudi
nagyúr
Hát nemsok az már biztos. Ha tavaszig megcsinálják a drivereket akkor is jön az új NV40 és R420 no meg azok kistestvérei szóval nagyon kemény helyzetben lesz minden újonc...
Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Időjárás topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- iPhone topik
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- További aktív témák...
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest