- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Számítógépben használt TV tunerkártyáról van szó, a képminőség értékelésénél fontos szempont a felvevő programmal elérhető deinterlace minősége.
Az hogy te TV-n visszanézel egy számítógépes tunerrel felvett videót csak egy alkalmazás a sok közül. A legtöbben a gépükön akarják nézni a felvett anyagot hiszen emiatt is vettek tunert, ezért a deinterlace hiánya/minősége alapszempont az értékelésénél.
Rudi:
Én a következő programokkal próbálnám tesztelni a gyári WDM driverek felrakása után:
1, WinDVR2 teljes felbontású Mpeg2 felvétel/audio source-ATI Theater
2, újabb WinDVR3 ami elvileg optimalizálva van a kártyára
3, ATI multimedia center: A teljes verziós All-in-wonder drivercd-t innen tudod leszedni: Bővebben: link. ATI vga kártya mellett elvileg működnie kell a kártyával, némi képminőség romlással.
4, BeyondTV fórum információk alapján jól működik a Theater 550-el.
5, Windows Media Center Edition erre lett optimalizálva a kártya, tökéletesen mennie kell vele.
6,egyéb programok: SageTV, ChrisTV
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Légy szives FÉKEZZ!!! Ez a kártya hardveres mpeg2 tömörítő, a szoftverében csak három képminőség között lehet válogatni és csakis mpeg2-t tud menteni, ennyit tud, többet nem, így produkál ilyen videókat, ergo a júzer így kapja meg, vagyis használhatatlan. Most nekem olyan program kell ami támogatja ezt a kártyát és képes a TV adást normálisan felvenni! Ha nem találok ilyet akkor nálam megfelelő szoftveres támogatottság hiányában megbukott a kártya, azt sem hiszem el, hogy tud normális videót felvenni.
-
dystopia
tag
Akkor megvolt a napi betevo vvarez, plusz ha majd eljut egy ilyen theater550pro-s kartya hozzad, akkor szakerthetnel arrol gyakorlati tapasztalatok alapjan, en ugyanis ruditol ilyenekre szamitok. Ja, es pont a theater 100-as driverenek WDM-es implementacioja buggy, pl. directshows programokkal meg nem tudtam interlacelt videot kesziteni, mig a vfw-s driverrel megy. (ha valakinek megy, szoljon, akkor tovabb kiserletezem). De persze gagyi az egesz ugy ahogy van, nademajdatheater550pro!
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
Ha a közeljövőben nem jelenik meg hozzá a saját szoftvere akkor nem érdemes ilyet venni
Azért ez még nem kizáró ok. Ez mégis csak egy tv tuner. Ha napi 8 órában szeretnék digizni, akkor valami célkártyát vennék. Viszont, ha egy jó tunerre van szükségem, (állítólag) tökéletesen megfelel. Én eddig is XVID-ben rögzítettem(nagy ritkán), így sokra mentem a hardveres mpeg2-vel. Azt semmi esetre sem jelenteném ki, hogy nem érdemes megvenni. A digitális tunerről meg egyel előrébb leírtak mindent. -
Mog
csendes tag
Ha jól tudom akkor azok a kártyák amik hardveresen tudják az mpeg2 tömörítést (Sapphire Theatrix, Hauppauge pvr- 150, -250 stb. stb.) azok ezt nemcsak a saját softtal tudják. Pl. ha hauppauge PVR-150-el veszel fel sage TV-vel vagy Sapphire Theatrix-szal Windows MCE 2005-t használva akkor is tudsz hardveres mpeg2 tömörítést alkalmazni. Ha minden igaz akkor a Windows MCE 2005 alatt használható kártyák egyik feltétele, hogy tudjanak mpeg2 enkódolást. Ha ezt nem tudná kihasználni az MCE, mi értelme lenne...
Digitális tunert nem tartalmaz a Sapphire Theatrix, mivel ez egy analóg tuner kártya.
Digitális tuner az amivel a digitális formában sugárzott adásokat tudod fogni. Ati-s köntösben is van digitális tuner, de ez a HDTV-Wonder.
Bár személyes tapasztalatom nincs, de nem olvastam sok jót az NVTV-ről, de egy Hauppauge PVR-150-nel jól jársz, ha hardveres mpeg2 tömörítéssel rendelkező kártyát keresel. Ez már kapható Mo-n., olyan 23-24 ezer körül már lehet kapni, és külföldi fórumokon nagyon dícsérik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szervízhez szükséges szerszámok
- hibás WerMamba Phantom roller +ajándékkal! (kivehető akkus, tárcsafékes)
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest