- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
A tunert leteszteltem, előbb utóbb kimegy a cikk is, türelem. A kártya szerencsére még nem kapható, a hardver akár jó is lehet, de megfelelő szoftvertámogatottság nélkül lyukas garast sem ér.
-
rudi
nagyúr
A fésűsség 99% hogy a VGA kérdése, mert a mai VGA-k hardveresen támogatják az mpeg2 (vagyis DVD) lejátszást és az éppen a fésűsödés eliminálását jelenti. Sok-sok ingyenes, állítólag működő programot kipróbáltam az utóbbi napokban, és az a tapasztalatom, hogy alapban támogatják az 550-est, de éppen azok a fícsörök nem jönnek elő, amik a kártya lényegét jelentenék. Akkor ez a GP-PVR lesz az utolsó utáni próbálkozás
-
rudi
nagyúr
Ahogyan írtam, amint jók lesz szoftvertámogatás, kerítünk mellé egy megfelelő konkurenst (pl. Hauppauge PVR 150) és összevetjük őket.
-
rudi
nagyúr
válasz
dystopia #170 üzenetére
SEMMIRE!!! Várni kell! Ez a kártya a fícsörök ismeretében NAGYON NAGYON NAGYON állat! Amitől tartottunk, hogy a szilikontuner lassú az 3rd party szoftverrel megoldódott, és a többi bosszúság is szoftveres okra vezethető vissza. Amint 3rd party programozók nekilátnak eszementül jó lesz a kártya. A Tul és a Sapphire 80-90 USD körül forgalmazza, szóval drága sem lesz.
-
rudi
nagyúr
Játszottam pár órát Virtual VCR-rel is. Eccenrűen nem jön a hang. Talán az nForce2 driverek vagy hardver miatt lehet. Nálam a kártya ennyit tudott, nem vagyok hajlandó 3-4 napnál többet játszadozni vele. Írok egy tech bemutatót, kaptok pár shotot összehasonlítva egy Leadtek softveres kártyával, és csinálok felvételt a SAJÁT CyberLink szoftverével 4-6-8 Mbps-ben, amit felajánlt. Több sajnos egyelőre nincs, majd ha jutnak valamire a szoftverfejlesztők, akkor újra elővesszük a témát egy másik hardveres mpeg2 tömörítő ellenében.
-
rudi
nagyúr
válasz
dystopia #164 üzenetére
Köszi az infót! Lécci nézd meg ezt a spektrumosat: Bővebben: link ez mindenhol vonalas nálam.
-
rudi
nagyúr
válasz
Flashcash #162 üzenetére
Próbáltam a BeyondTV-t is, nagy valószínűséggel ez sem boldogult a hardveres tömörítéssel, mert a timeshiftes videója egyrészt ronda, másrészt eszi a pocesszort. Megjelenik az ATI Analog Audio Capture, de hangot nem ad. A Cyberlink szoftverével is az volt az érdekes, hogy bármilyen hangbemenetre állítva (TV Tuner, Aux, Line-in stb.) a Wave csúszkával lehetett állítan a hangerőt, talán azért mert a PCI buszon hozza át a hangot. Újabb vicc a PowerCinemában, hogy ha a TV lejátszót lenémítottam, akkor lenémította az összes hangot (mp3, ICQ hangjai stb.).
Nálam a focis videó lejön most is, tegnap viszont kimaradozások voltak a szolgáltatónál. -
rudi
nagyúr
Végső fejlemények:
Megnéztem az eddig Media Playerrel interlaces videjókat Media Player Classikkal és csodák csodájára azzal rendesen lejátsz (gondolom a Radeonom besegít neki). De akkor a windózos Media Playernek és a sima nézőkének (lister) miért nem? Felpakoltam még egy focis videjót, nézzétek meg hogy Nálatok milyen Bővebben: link! Nálam Media Playerrel a labda szinte végig vonalas, de Media Player Classikkal teljesen rendben van, még a miőség is elfogadható.
A 2D és 3D fésűfiltereket, és a zajcsökkentő algoritmust nem tudtam semmilyen programmal állítani, bár a Media Portal felajánlotta.
Szerintem ennyi lesz mostanra, várjuk a jobb szoftvereket! -
rudi
nagyúr
válasz
Flashcash #155 üzenetére
WinDVR2 és 3 is működött többé kevésbe, tudtam direkt streamet felvenni, de hangot ezzel a programmal sem tudtam előcsalogatni TV nézés közben. A Media Portallal legalább a felvételnek volt hangja. A WinDVR-ekkel az volt a baj, hogy nagyon gyengén találták meg a csatornákat. Az ATI CD nem segített, instalálási hibára hivatkozik.
-
rudi
nagyúr
Légy szives FÉKEZZ!!! Ez a kártya hardveres mpeg2 tömörítő, a szoftverében csak három képminőség között lehet válogatni és csakis mpeg2-t tud menteni, ennyit tud, többet nem, így produkál ilyen videókat, ergo a júzer így kapja meg, vagyis használhatatlan. Most nekem olyan program kell ami támogatja ezt a kártyát és képes a TV adást normálisan felvenni! Ha nem találok ilyet akkor nálam megfelelő szoftveres támogatottság hiányában megbukott a kártya, azt sem hiszem el, hogy tud normális videót felvenni.
-
rudi
nagyúr
Nos, új fordulatok hadserege! Kezd elegem lenni a kártyából, de különösen a szoftverből. 3rd party cuccok közül a következővel próbálkozom: Media Portal Bővebben: link. Elvileg támogatja, gyakorlatilag csak szoftveresen tudok felvenni vele és egyéb bajaim is vannak. Ha valaki ismeri ezt a programot és segítene, vagy ajánlana egy másikat, ami támogatja a Theater 550-eset azt megköszönném. Egyelőre a felvett videjó még 8 mbps-nél is fésűs lesz, mindha nem lenne normális 3:2 pulldown. Raktam fel két samplet és egy ATI demo videót, véleményeket várok.
CNN Bővebben: link
ATI 3D Comb Filter Bővebben: link
Spektrum Bővebben: link - ez már a 3rd party cuccal készült, minőséget még nem állítgattam, de itt is fésűs...
Az már 100% hogy nem a szilikon tuner a lassú, mert ezzel a proggival a digitálisak sebességével vált csatornát - szinte azonnal. A screenshotok minősége is többé kevésbé rendben van, de a videóval nem boldogulok, és az a vicces, hogy a Radoen 9550-esem mozgáskompenzációja meg 3:2 pulldownja rendbehozza a képet, vagyis monitoron nem fésűs a cucc... Várom az ötleteket!
Ja, a kártya amúgy eredeti ATI, de nem ATI edition Cyberlink PowerCinema 3 volt hozzá (már le is töröltem a fenébe). -
rudi
nagyúr
Lesz PH teszt. Szerencsére nálunk még nem kapható túlzottan, így nem szembesülnek a júzerek a gyér szoftverrel. Most rántom össze az elméletet a cikkez, később kipróbálom más szoftverrel is.
Maga a chip nagyon jó, de még kell egy kis idő, hogy a hardveres részeit támogassák a komolyabb szoftverek. Persze ez az idő el fog jönni és akkor nagyot üt majd a kártya -
rudi
nagyúr
A képminőség isteni, programoztam ilyen 3D filtereket korábban és elég jó az, amit az ATI csinált. A felvétel minősége is jó, szerintem a kábel TV zajossága a ''szűk keresztmetszet''. Pár HDTV-s konverzió megtekintése után egy jó LCD-n nekem kicsit túl homályos, de ez a filterek hatása.
A beállítás lehetőségek ultragyengék a CyberLink szoftver miatt, holnap megnézem valami normálissal is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós kamerák
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Reklámblokkolók topikja
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ALIENWARE Area-51 R5
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest