- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
És hogyan jön rá, hogy nekem most háromszög kell, vagy görbe?
Eugene: Adaptive Antialiasing (adaptív élsimítás, adaptive AA, AAA)
Ennek bekapcsolásával érhetjük el az alpha textúrák recéinek simítását.
Alpha textúra az, amiben van átlátszó szín (mint az átlátszó gif-ben), tehát azon a pont(ok)on az objektum mögötti területet látjuk. Ilyen textúrákkal csinálják a kerítéseket, a füvet, a fák lombjait, stb, és ugyanezen ok miatt van az, hogy AA bekapcsolása esetén, a fű és a fák levelei recések maradnak, hiszen ezek nem élek, melyeket a normál AA el tudna mosni. Az Adaptive AA pont ezt orvosolja, viszont ebből következik, hogy minél több ilyen textúra van (fű, fa, kerítés), annál nagyobb terhelést ró a GPU-ra (pl: Far Cry, Oblivion, Delta Force Xtreme). Szóval ésszel kell használni. Szerencsére performance (teljesítmény) móban alig terheli a GPU-t, viszont a látványjavító hatása is kicsi.
/bye Ollie/ ([link])
[Szerkesztve] -
hardzsi2
aktív tag
Én nem tudom, mit csinál a tesszalátor (ill. mit csinálna, ha a játékfejlesztők kihasználnák), de a Quake3-ban a szép kerek boltívekre én is emlékszem, márpedig az az 'effekt' a maihoz képest harmatgyenge gépek és VGA-k korában tesszalátor és egyéb speckó hardver nélkül is megoldható volt.
Valamiért azóta sem nagyon láttam játékban, pedig tényleg jobb, mint brutál élsimítással megpróbálni megoldani az inverz 'kör négyszögesítése' problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- Kerékpársportok
- DJI topic
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest