- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
somodisoma
senior tag
Hát nekem nem ment együtt két DDR 400-as Twinmos RAM, mert az egyik kétolalas volt. Együtt csak 333-ban mentek. Kicseréltem a régit egyoldalasra, és lőn, most 440-en megy. Ugyanez lesz itt is. most megvettek a fasza RAM-ot, örülsz, hogy mellé raksz majd később egy másik csíkot, aztán rájössz, hogy ló**sz a seggedbe, mert nem mennek együtt. Na ezért nem örülök ezeknek a változtatásoknak.
-
poci76
aktív tag
Ezen az a drága, hogy ugyanezeken a gyártósorokon készülnek a flash memóriák is, amik két éve még drágábbak voltak, mint ugyanannyi RAM, ma pedig 7680 Ft-ért hozzád vágnak egy 4 GB-os pendrive-ot. Mondok mást: évente 30%-kal csökken a memóriák gyártási költsége. 2001 őszén vettem 256 MB-ot 6900 Ft-ért, azaz 27600 Ft/GB áron. Ha a költségcsökkenéssel arányos lenne az árcsökkenés, akkor ma kb. 4000 Ft/GB lenne az ár, és nem négyszer ennyi.
-
wwenigma
Jómunkásember
Csak az A-Data kerul annyiba, a többi jóval felette van.. de akkor meg a kereskedok a ludasak akik magasan tartják...
10re meg soha nem fog leeseni, majd május vége felé figyeljétek az árakat.. a szemetek kiesik. Bár ez most jó hír, hogy nagyobb kihozatal olcsóbb gyártással, de sztem attól még drágulni fog.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
A hiány oka nem véletlen az volt, hogy Karácsonyra a gépek (és így a memók) iránti kereslet megnőtt?
Érdekes tendencia volt különben. Olyan október végétől január végéig (''ameddig a készlet tart'') voltak az egekben a memóriaárak.
[Szerkesztve]
#10-re: Szerintem csak a modulon belül számít, hogy milyen chipeket raknak rá.
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Szerintem az sok! 2 giga, ami most dukál, az 32k, azért már egy komolyabb alaplapt adnak. Aránytalanul drága a RAM. Meg 16-ért még nem egy életartam garisat adnak....
arról nem szól a hír, hogy így is teljesen kompatibilisek a csíkok egymással? Mondjuk ha nekem van egy régi modulom, és mellé rakok egy újat, akkor gond nélkül mennek? Vagy úgy lesznek, mint a DDR1-nél, hogy ha egymás mellé rakom az egyoldalast, meg két oldalast, akkor már nem mennek együtt rendesen! hiába ugyanakkora modulok. (És akkor még nem beszéltem arról, hogy duálba is mehetnének...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest