- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
poci76
aktív tag
válasz
#65675776 #33 üzenetére
A DRAM cellák minden DRAM-ban egyformák. A cellamátrixból egyszerre egy sornyi kerül kiolvasásra egy átmeneti regiszterbe. Az SDR/DDR/DDR2/DDR3 stb. tulajdonságot az dönti el, hogy a regiszterből milyen ütemezés szerint olvassa ki a logika az adatokat, és küldi a memóriabuszra.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
somodisoma #26 üzenetére
És ennek mégis mi a bánat köze van a gyártási technológiához?
Megmondom: semmi! Csak a chipek sűrűségéhez és szervezéséhez. Az meg termékcsaládon belűl is eltérhet.
Larry303: Szabvány szerint a DDR2 névleges feszültsége 1,8V. Függetlenül a gyártási csíkszélességtől. Ahogy azt k.t.a. is mondta.
poci76: A DDR2 is SDRAM. Az interface önmagában nem teszi az SDR RAM-ot DDR-ré. Ahhoz a celláknak is különböznie kell, máskülönben az életben nem lesz képes mind a két élre adatot átvinni. -
djtoomi
addikt
Ez jó ötlet de ebből legyen 1 giga 15k és megveszem.Mármintha valami értelmes gyártó értelmes cuccal ruházza fel(hűtőborda,gari).
-
k.t.a.
senior tag
Azért a DDR2 egy szabvány ám, tehát a feszültségeknek egyezniük kell. Lehet hogy tuningolva kell neki a több fesz, de alapon mindegyik modulnak hiba nélkül kell teljesítenie azonos, szabványos fesz értékeken. A modulok száma az ami számít (legtöbb esetben). Kétoldalas mellé csak kétoldalast, ha duálban akarod hajtani.
Kicsit más: A ma kapható 2G-ás DDR2 800-as ramok egy-, vagy kétoldalasak? És ezek az új chip-ek milyen memóriákat jelentenek? Gondolom 16db csak két oldalra fog elférni, vagy nem? -
poci76
aktív tag
válasz
FehérHolló #24 üzenetére
Ha arra célzol, hogy a DDR2 RAM-ot többe kerül gyártani, mint mondjuk a sima SDRAM-ot, akkor tévedsz. A kettő között mindössze az interfész a különbség, az pedig a chip töredékét foglalja el.
-
somodisoma
senior tag
Hát nekem nem ment együtt két DDR 400-as Twinmos RAM, mert az egyik kétolalas volt. Együtt csak 333-ban mentek. Kicseréltem a régit egyoldalasra, és lőn, most 440-en megy. Ugyanez lesz itt is. most megvettek a fasza RAM-ot, örülsz, hogy mellé raksz majd később egy másik csíkot, aztán rájössz, hogy ló**sz a seggedbe, mert nem mennek együtt. Na ezért nem örülök ezeknek a változtatásoknak.
-
Larry303
addikt
válasz
somodisoma #10 üzenetére
Sztem nem fog menni együtt....eleve ha más a ''csík''
más a feszültség is szvsz
-
FehérHolló
veterán
Amennyiben az ember nem tud rájönni, hogy annak ellenére, hogy jobban fáj a lábad, ha belerúgsz, a hardware-t nem kilóra mérik.
Ha meg kicsit belegondol, akkor rájön, hogy nem biztos, hogy csak annyi különbség van a nehezebb és a könnyebb között, hogy jobban fáj tőle a lábad. Tehát nem csak a kilókért fizetsz.
Ezt sikerült érthetően megfogalmaznom.
[Szerkesztve] -
poci76
aktív tag
válasz
FehérHolló #22 üzenetére
amennyiben?
-
poci76
aktív tag
Ezen az a drága, hogy ugyanezeken a gyártósorokon készülnek a flash memóriák is, amik két éve még drágábbak voltak, mint ugyanannyi RAM, ma pedig 7680 Ft-ért hozzád vágnak egy 4 GB-os pendrive-ot. Mondok mást: évente 30%-kal csökken a memóriák gyártási költsége. 2001 őszén vettem 256 MB-ot 6900 Ft-ért, azaz 27600 Ft/GB áron. Ha a költségcsökkenéssel arányos lenne az árcsökkenés, akkor ma kb. 4000 Ft/GB lenne az ár, és nem négyszer ennyi.
-
ftc
nagyúr
válasz
somodisoma #17 üzenetére
1024MB PC800 DDR II - A-Data 16 685 Ft
1024MB DDRII 800 KINGMAX 17 417 Ft
akinek ez sok az nézze meg a DDR1 árakat is
üdv ftc
és miért nem menne együtt? max nem megy majd dualban ennyi -
wwenigma
Jómunkásember
Csak az A-Data kerul annyiba, a többi jóval felette van.. de akkor meg a kereskedok a ludasak akik magasan tartják...
10re meg soha nem fog leeseni, majd május vége felé figyeljétek az árakat.. a szemetek kiesik. Bár ez most jó hír, hogy nagyobb kihozatal olcsóbb gyártással, de sztem attól még drágulni fog.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
-
ftc
nagyúr
válasz
FehérHolló #12 üzenetére
én gyártási problémákról tudok...mert hirtelen megnőtt a kereslet a semmiről....
-
Remington
őstag
pontosan. ramot nem is kell olyan gyakran cserélni. ha vki 2004-ben vett 1gb ramot akkor ma is vígan el van vele mert csak pár játék van aminek feltétlenül kell több
-
FehérHolló
veterán
A hiány oka nem véletlen az volt, hogy Karácsonyra a gépek (és így a memók) iránti kereslet megnőtt?
Érdekes tendencia volt különben. Olyan október végétől január végéig (''ameddig a készlet tart'') voltak az egekben a memóriaárak.
[Szerkesztve]
#10-re: Szerintem csak a modulon belül számít, hogy milyen chipeket raknak rá.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
FehérHolló #9 üzenetére
a legutóbbi a hiány miatt volt...667-s ramok is 800-s ramok voltak...
#10-re
32K 2GB ram sokallod? ADATA,Kingmax,Samsung tudtommal élettartam garissak....és csak párat mondtam.
[Szerkesztve] -
somodisoma
senior tag
Szerintem az sok! 2 giga, ami most dukál, az 32k, azért már egy komolyabb alaplapt adnak. Aránytalanul drága a RAM. Meg 16-ért még nem egy életartam garisat adnak....
arról nem szól a hír, hogy így is teljesen kompatibilisek a csíkok egymással? Mondjuk ha nekem van egy régi modulom, és mellé rakok egy újat, akkor gond nélkül mennek? Vagy úgy lesznek, mint a DDR1-nél, hogy ha egymás mellé rakom az egyoldalast, meg két oldalast, akkor már nem mennek együtt rendesen! hiába ugyanakkora modulok. (És akkor még nem beszéltem arról, hogy duálba is mehetnének...) -
FehérHolló
veterán
Kisebb csíkszél -> jobb kihozatal és kevesebb anyagköltség -> jobban megéri gyártani. Neked meg nem tök mindegy, hogy milyen csíkszélen készült RAMokat használsz? Felhasználó érdeke...? Milyen érdeke lenne egyáltalán a felhasználónak abban, hogy minél előbb kihozzák az alacsonyabb csíkszélű technológiával készülő memókat? Na jó, talán annyi, hogy 2-3 wattal kevesebbet fogyaszt...
Kommersz szegmensbe az a megtérülő, hogy ha olyan dolgokat dobnak ki, amik hamar tönkremennek. Ez nem szép, de ilyen a világ, azt kész. Ezen kár görcsölni. Ahova feltétlen szükséges, hogy sokáig bírja az adott termék, oda meg gyártanak olyat, ami sokáig bírja.
Különben már egyetemen felhívják az ember figyelmét arra, hogy a ''burzsuj kapitalisták'' hogy és hol bütykölik meg az adott elektronikát, hogy 3 éves gariidőszak után 1-2 hónappal menjen tönkre. Ez van.
Rapszódikusan megugró memóriaárak = karácsonyi időszak kezdete. Legalábbis a legutóbbi amiatt volt.
[Szerkesztve] -
Sutty66
tag
Tenyleg nem drága 16Ft-ért az 1 giga csak lassan már az sem elég. 1-2 komolyabb játéknál már lassan ez a minimum. És még csak Vistát sem használok.
-
Pipó
őstag
Elméletben ez egy jó hír lenne, de:
-mi a búbánat tart két évig a prototípustól a gyártásba kerülésig egy csíkszélesség csökkentés miatt?
-lefogadom, hogy a ddr3-ra való átállás is már rég megtörténhetett volna, ha a felhasználók érdekeit tartanák elsődlegesnek.
A memóriagyártók híresek a kartellekről, szerintem a nyerészkedésük gátja a fejlődésnek. (lásd rapszódikusan megugró memóriaárak)
Egy ismerősöm ismerősétőlhallottam, aki a Tungsramnál dolgozó mérnök, hogy nem csinálhatnak csak pár hónapot kibíró izzókat, holott olyat is tudnának már, ami 10 évig is bírná és a költsége sem lenne aránytalan.
-
poci76
aktív tag
J0 lenne, ha a méret mellett végre az árak is jelentősen csökkennének...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest