- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
Új hozzászólás Aktív témák
-
fügike
senior tag
Egy hangyányi megjegyzést tennék, és már itt sem vagyok, még valaki leharapja akármimet: kb. fél éve hogy SB2-re váltottam, azóta is az van fenn. Először egy 1800+-os Palo-t hűtött, 54 fokos volt tehelve, nyitott háznál.
Most egy 2500+-os Bartont hűt, terhelve zárt háznál - nincs rendszerhűtő venti - volt már 55 fokos, ha jól emlékszem. Nyitott háznál 48oC.
''Ennyit akartam elmondani, köszönöm, leülök magamtól.''
[Szerkesztve] -
MaUser
addikt
Most őszintén nem mindegy? (Félreértések elkerülése érdekében nem arra utalok, hogy ne érdekeljen, hanem arra, hogy nem számít a dolog.)
Ha már nagyon meleg lekapcsol a rendszer. A proc élettartamát exponenciálisan csökkenti ugyan, de ez nem probléma, egy processzor várható élettartama mellett. Szvsz csak az számít, hogy a proci ne hibázzon. Egyébként alaplapi hőézékelő bepasztázva a palomino-nál jelzett 67°C-t (kr7a). 70°C körül lekapcsolt a rendszer. A tb-vel ilyen probléma nem volt, az már előbb elkezdett fagyni.
OFF
Emiatt soha nem értem azokat, akik azon aggódnak, hogy már megint nem 40°C-os a procijuk, és akkor most itt a vég... Vagy, hogy 3°C-al többet mér az új bios...
ON -
A TAHÓ
csendes tag
Mindegyik cooler a dobozán feltüntett .....határon belüli CPU-n volt.
Megnéztük, és télleg úgy volt ahogy leírtam. Miért kételkedsz abban amit elmondok?
Amit a gyártóról mondasz az igaz, viszont akkor Te nem vagy tisztában a hazai számtech piaccal. Mint már írtam valamelyik hozzászólásomban, a kodzsin (codegen) tápra is rá van írva, hogy 300 vagy akár 400W-os. Tedd be a gépedbe aztán majd meg tudod mit is jelent a gyártó által megadott paraméterek.
De kimehetsz a bolhapiacra is és vehetsz eredeti nájki cipőt, panaskanik TV-ét. -
Raymond
titán
#39:
''hogy vegyük vissza mert 70 fokos a CPU..stb.''
Akkor ezektol meg kellet volna kerdezni hogyan vagy mire raktak ra, mert:
#91:
''Tehát ha mondjuk ezeket a coolereket a maximálisan ajánlott CPU-ra is rászerelted volna, ........akkor lehet más lenne a véleményed.''
Bővebben: link
Ha tudnad hogyan mukodik es mivel jar a minoseg ellenorzesi/biztositasi folyamat, akkor nem allitanad, hogy a hutok nem mukodnek az azokkal a procikkal amit a gyarto feltuntet. -
MaUser
addikt
Na megtaláltam mire volt elég anno a nem túl izmos gt2410-es:
Bővebben: link #4 -
-
A TAHÓ
csendes tag
Ok...nem olvastam.
Ami a hűtőket illeti, úgy tudom, hogy a palomino illetve a barton magos melegszik a legjobban ( a tévedés jogát fenntartom!! ), és ha jól emléxem a gt coolerek nagy többsége 2800+ig van kalibrálva...a dobozon legalábbis ez van.
Mondjuk nem csoda, mert mindegyik coolerjükön ugyanaz a venti forog, max néha a bordázaton változtatnak. Ugyanaz a venti van P4-esen mint az AMD-én.
Szintén tévedhetek!!
Nos, talán mivel adott egy venti ( ami be kell ismerni csendes) minden bordára azt szerelik, ezért is van, hogy a venti egyik fele a megfelelő kialakítású rögzítőhelyre van becsavarozva, a másik két csavar meg bele van hajtva valahova bordázatba.
Nos, én erről a ''technikai vivmányról'' mondtam azt hogy silány.
Tehát ha mondjuk ezeket a coolereket a maximálisan ajánlott CPU-ra is rászerelted volna, ........akkor lehet más lenne a véleményed. -
MaUser
addikt
Coolink-et nem azért linkeltem, mert szerintem jó. (Azt sem mondom, hogy rossz, régen volt coolink 111-em, aztán amikor ideignlenesen a helyére került egy 2410-es csodálkoztam, hogy az jobban hűt. De az újabbakról nem tudok semmit.)
A stílus, pedig -még ha indokonál is- sem lenne megfelfelő.
[Szerkesztve] -
Szerintem élből feltételeztük hogy olvastad a helyi tesztet ( én legalábbis biztosan ), és ezért véltük úgy hogy kimondatlanul is a PH!-t vádolod bundával. De mivel most mondod hogy nem olvastad tehát nem arra értetted, ez részemről kilőve.
Hogy konkrétan a hűtőkről is beszéljünk, nekem egy 2410Proval és egy 2500-zal van tapasztalatom, mindkettő hozta a várt teljesítményt ( <=55 fok, 2000MHz, 1.7V TbredB ). -
A TAHÓ
csendes tag
Értem!!!
Tehát a következmény az, hogy személyeskedünk.
Most télleg nem érted miről van szó, vagy nem akarod megérteni?
Úgy vettem észre anaqer már túltette magát a dolgon és tisztáztuk a kettőnk vitáját, és mind Ő mind én, értjük mit is mondott a másik, de lehet Te jobban tudod mire gondolt Ő, mint saját maga.
Mint mondottam, nem érdekelt ki mit tesztelt,(míg nem írtam ebbe a topicba, de mingyá pótolom) én a saját tapasztalataim mondtam el ( kicsit késve). Ne forszírozd ezt a prohardver tesztet, mert nem a prohardverrel van bajom, és nem hoztam semmilyen formában összefüggésbe semmilyen reklámmal.(ezt többszőr nem kívánom artikulálni, vagy most megérted vagy nem)
Az, hogy Te milyen fikciókat állítottál össze magadban, nem rám tartozik. -
divot
veterán
A legkevésbé sem érdekel, hogy ki milyen nevet választ magának - de ha olyat, mint te, akkor vállalja annak minden következményét.
Az ingyenreklámra vonatkozó célzásod pedig sértő volt, anager is arra célzott a 33-ban. Olvasd el magad mégegyszer, aztán olvasd el a PH! teszt GT hűtőkre vonatkozó részét, és össze fog állni a kép. -
A TAHÓ
csendes tag
Ja értem.
Egyébként a Coolink-ok sem rosszak igazad van, megnéztem a linkeket.
Az egész hűtésesdinek..... a hűtő mellet, két fontos szempontja is van, de asszem egy-két guru má leírta ezt előttem párszor
Az egyik ugye a pasztázás és a megfelelő felhelyezés.
A másik pedig a házban uralkodó viszonyok (szellőzés, esetleg a radiátor mellett van)
-
Zoller34
aktív tag
Ehhez a dologhoz annyit hozzátennék hogy , nekem pl van egy Tt volcano 9-es hűtőm ami mindent hűt csak procit nem ( nagyon gyér : maxx fordulaton se hűt úgy mint alvin hasonló hűtője minimumon ). De lehet hogy másnál pl nagyon jól teljesít
-
A TAHÓ
csendes tag
A névre most nem térnék ki, mondjuk csak annyiban, hogy ismerek olyan embert akinek Fütyi Géza a tisztességes neve. Erre odamész és azt mondod neki, hogy szevasz te fasz?
Talán mostmár kezded kapisgálni miért is választottam ezt a nevet.
Tudod, így elég könnyű kiszűrni azokat az emberkéket akik mindenféle gondolat nélkül ( megragadva a ki nem hagyható lehetőséget) megpróbálnak belerúgni az emberbe, mindössze a neve miatt. Acélos jellemre vall
A másik dologról pedig: hogy ki tesztelt mit, mikor és hogyan?...fogalmam sincs.
Én azt írtam amit a boltban tapasztaltunk PONT.
Ezért a Te következtetésed pusztán fikció.
Azt el kell mondanom, hogy szerintem van valami hátszele valahol a glasáltek termékeknek ( ezt a honlap is alátámaszja.....ez piaci törvényszerűség), de egy szóval sem állítottam, hogy a prohardvernek köze lenne hozzá, és kérlek ne adj olyat a számba, amit nem mondtam.
Én azért járok (jártam) a prohardver oldalra mert információt lehet (lehetett) cserélni, és még véletlenül sem akarom kritikával illetni ezt az oldalt (max pozitívval). Úgyhogy kérlek ne szítsd ellenem a többi fórumozót, mert nem az oldallal van bajom. -
Most mondhatnám azt, hogy a #33-ast meg a #31-es előzte meg, és ha valaki nem indokol csak erősen minősít, akkor ne csodálkozzon hogy indoklás nélkül erősen minősítik... de az nem vezetne sehova. Maradjunk annyiban hogy kicsit fogalmazz diplomatikusabban és érvelj, mert mindig akad valaki akinek úgy általánosságban elege van a fikázókból, és még éppen bal lábbal is kelt fel.
( Szóval tahózás ideiglenesen visszavonva. )
-
A TAHÓ
csendes tag
Oksa...ezt is értem!
Ott a bibi, hogy ezeket előzte meg a #33-as. Mindenben igazad van télleg, én nem szoktam ilyen...... jaj.....szűzkislány módjára fogalmazni.....és valóban nem volt alátámasztva a véleményem...igaz.
Egy gond van....nem kérdeztél mire is alapozom,....indokoljam má meg......mondjak má valami példát. Ilyen nem volt. Hanem mi volt? Na mi?
A #33-as hozzászólásod...............???? Miről beszélünk?.....Hol a határ?...Mit lehet neked, és mit nekem? Ki ítélkezik KI fölött, vagy MI fölött? -
divot
veterán
Először is: aki A TAHÓ nevet választ magának, az ne csodálkozzon, ha letahózzák.
Másodszor: itt a kezdő hozzászólásod, elemezzük egy picit:
''Talán nem véletlen, hogy ez az egyetlen hűtőnek mondott valami, aminek magyar honlapja is van. Valaki behozta, el kell adni.....talán még fizet is itt-ott.....egy kis ingyenreklámért....brrrrrr''
Ezzel azt állítottad, hogy a hűtő PH! tesztben elért eredményét a forgalmazó cég megvásárolta. -
A TAHÓ
csendes tag
Én értelek.
Éppen ezért nem értem miért bizonygatod folyton, az igazam.
Olvasd el anaqer #33-as hozzászólását. Innentől nincs miről beszélni.
Lehet csűrni, csavarni, meghogy fikázás, meg itt ez a divat, stb.....
Még egyszer leírom....csak Neked!!....én egy termékről beszéltem, nem Rólad nem Róla, sem másról. Nem érthető? -
MaUser
addikt
Na itt ehhez egy csavarhúzó kell, amit benyomsz a cooler lefogatójának erre kialakított részébe, a gt-nél meg kényelmesen rárakod... A kiszedéshez meg csavarhúzó a vájatba; lenyom, mint állat; kifeszít és leszed, ellenben a gt-nél egy finom mozdulat és kész...
Egyszeri usernél ez nem szempont, de ha gyakran cseréled a dolgaid (saját esetemben kb. 3 havonta a hűtő leszedésre felrakásra kerül /proci, alaplap, hűtő csere/), akkor nagyra értékeli ezt az ember. Meg a szervizes is.
OFF
Egyébként magyar hűtőféleségek linkjei...:
ON
[a villany gyógyít]
anaquer: Villany?
[a villany jó]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
guminyúl
tag
Hát, nekem is SBII van, eleinte nagyon nem tetszett, de anno vasárnap kellett hűtőt vennem és ez volt ez egyetlen.
Aztán rájöttem, hogy egy igen kiváló hűtő. 2500+ Barton-t hűt, a házhűtést nyitott oldallappal oldom meg
, 100% CPU terhelés mellett max 47 fok, 3200+-on ugyanígy max. 57 fok, pedig az már nem a méretezett CPU kategória. Az előbb megfogtam a ventillátort
, hogy lelassítsam (lahalkítsam), 1 mp alatt kikapcsolt a gép
(tudom, ez nem a Silent Breeze II érdeme) A gyári VGA hűtőm hangosabb... Tény, hogy nem tuningra való, de könnyen szerelhető (legalábbis nekem) és gyakorlatilag hangtalan. Mellesleg nekem tetszik is. Persze én nem látok túl sok különbséget a II és a III között, .................óóóóóóóóó, de látok...
Ha nem vasárnap lett volna 2510-et veszek, de nem bántam meg, hogy így alakult. Tapasztalatom szerint jó vásár a Silent Breeze II. -
MaUser
addikt
Itt is van egy thermaltake (9), ami nagyon hűti a procit, de nem lehet megmaradni tőle a szobában....
Egyébként a tt-ről mindíg a 6cu+ jut eszembe.... (Szvsz a világ legrosszabb hűtője.) És azóta is drágán csinálnak hangos hűtőket... (Most amd-ről beszélek.)
Az a user, aki meg nem csinál ''huzatot'' a házába, az mit vár, hogy legyen hűvös a procija -
MaUser
addikt
A hűtőről egyetlen tesztet találtam jugoszláv kollégáknál, amelyben hűtési teljesítménye majdnem egy szinten van egy gt2520-al (Kicsit gyengébb.). Persze csak sima 2600-os xp-vel tesztelnek, így várhatóan a különség nőne magasabb hőmérsékleten. Tehát ez nem is lenne gond. A hang sem, mert a videókártyámon egy másik cm hűtő (Coolermaster dp5-6i31d-01) van felszerelve, ami a gyár szerint 30db-es, de csak kicsit tűnt hangosabbnak a gt-nél. De a csavarhúzós lefogatás ugye csak vicc. Szóval nem az igazi, de jó próbálkozás volt.
-
A TAHÓ
csendes tag
Oksa
Nos, ami a glasáltek mellett szól.....az a csend.
A többi, az ára, a hűtőteljesítménye, a felhasznált anyagok minősége...nem.
Ok pl: P4-es CPU-ra való(elméletileg bírnia kellet volna....sőt annál még sokkal többet is) coolerjükkel szerelt gép egy perc után leáll. Mivel az CPU hővédelem funkcióval van ellátva, alaplap kikapcs. Pont.
Másik: AMD 2500+ra mondtuk ne vedd meg a coolert mert melegedni fog. Ááá..jó lesz ez mert ennyi a keret.....ok...ez van. 3 nap múlva jön az ügyfél....kér két db rendszercoolert, mondván 70 fokos a CPU, és folyamatosan leáll emiatt.
Mondtam, ennek semmi értelme mert 5 fokkal kevesebb lesz a CPU, de az sem lesz egészséges. Kapott egy másik hűtőt, egy Thermaltake-et. CPU 45 fok, és nem kellet rendszercoolert venni.
Mondhatnék még itt példákat, de fölöslegesnek érzem.
Talán lehet valaki még kétségbe vonja
Viszont egy tény: ezek valós esetek, valós személyekkel. -
A TAHÓ
csendes tag
Nézd, lehet, hogy két decibellel hangosabb, bár ezek az értékek nem mindíg tükrözik a valóságot, de egy biztos, hogy réz magos és olcsóbb.
Ha a két terméket egymás mellé tesszük még egy laikus is meg tudja állapítani a nyílvánvaló különbséget a két termék közt.
Most szeretném leszögezni, hogy nem reklámot akarok csinálni, mindössze a véleményem mondtam el, egy általam (így aztán szubjektív) gyenge minőségűnek tartott termékről. -
divot
veterán
Silent Breeze I-et használtam anno, és kb ugyanannyira hűtött (max 1-2 fok eltérés fölfelé), mint a Falconrock II, amit utána vettem.
-
Cos
senior tag
Off
Szerintem ennyire nem kell a lelkedre venni a dolgokat
Egyébként pedig csak fikáztad és nem érvekkel magyaráztad el a véleményed ez az oka hogy így reagáltak az emberek szerintem nem lett volna ez az egész ha egyből érveket is írsz és egy kicsit más stílusban bár semmi közöm hozzá!
On
Mert engem is érdekelt volna eléggé bár még most is kíváncsi lennék hogy miért is kerültek vissza azok a hűtők és hogy ki lettek-e próbálva miután visszavitték őket!Na és akkor hogy üzemeltek?!
-
A TAHÓ
csendes tag
Lehet, hogy nem, de szerintem a bótos kifejezést talán lehet pejoratív értelmezésűnek is titulálni. Talán ebben egyetérthetünk.
De úgy általában mindenkinek!
1, elmondtam egy fórumon egy véleményt (tapasztalatból, jó szándékból)
2, mi volt erre a reakció?
1, nem mondok igazat
2, személyeskedő választ aminek semmi köze nem volt a témához
3, illetve, hogy bótos vagyok
Nos, ezek után meg tudom érteni azokat az embereket akik nem kívánnak értelmesen hozzá szólni egy témához sem. Minek?
Megmondom őszintén, csalódtam a prohardver közönségében.
Tudom erre az lesz a válasz nem kell ide jönni. OK
Ja, itt köszönném meg MaUser-nek az értelmes megnyílvánulását, mert Ő legalább kérdezett! -
modd3r
őstag
Glacialtech Silent Breeze III, és 2520 Pro AMD processzorhűtő bordák a MAI Modding Klub-on !
Ha másért nem, ezért tessék eljönni !
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=1&x=ne&y=555
[Szerkesztve] -
A TAHÓ
csendes tag
Szerintem meg, ritka xar hűtők, már ha annak lehet nevezni
Talán nem véletlen, hogy ez az egyetlen hűtőnek mondott valami, aminek magyar honlapja is van. Valaki behozta, el kell adni.....talán még fizet is itt-ott.....egy kis ingyenreklámért....brrrrrr
glasáltek mentes napokat mindenkinek)
-
zsiga667
addikt
Megnéztem jobban a SBII-t és III-t, és a III bordája egy kicsit nagyobb, illetve vastagabb a procimag felett.
-
zsiga667
addikt
-
LordX
veterán
Végre lepolírozzák az alját a bordáknak..
-
engusz
veterán
Kíváncsi lennék, hogy a Silent Breeze III mennyivel jobb az elődjénél! Már az sem volt rossz! Sőt a hangjához képest igen jól hűtött!
-
dwiki
senior tag
Vagy, Bővebben: link (hogy egy magyart is mondjak)
-
anulu
félisten
GladialTech-el egyszer szívtam, azóta nagyívben kerülöm...
-
gerlaip
addikt
A magyar honlapot is frissíthetnék... Úgy látszik a prohardver gyorsabb, mint maga a Glacialtech
-
dwiki
senior tag
A borda így első ránézésre nem sokat változott...
(Ja, nem a hírben látható kép alapán mondom...) -
zsiga667
addikt
Már épp akartam szólni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest