- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ahavasi
tag
Szerintem nem lenne jó ha az eggyik nagy videokártya gyártó cég tönkremenne...
Tegyük fel hogy az Nvidia csődbe megy. Utána az ATI valószínűleg egyre gyengébb, és drágáb kártyákat adna ki, mivel nem lenne ellenfele. -
Senki nem ír ide? Pedig akkora LOL!!
-
Már vagy egy hónapja hallottam a hírt, de még mindig ki vagyok akadva rajta!
Felháborítóóóóó!!! -
Esmein
nagyúr
v5 5500 + doom3
Bővebben: link -
Keitaro
addikt
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ez ezer éves hír ><
(mondjuk a 3dfxzone látogatása javallott van ott még pár durva dolog)
-
zax
tag
Ha az Nvidia igazán ütős megoldást akar, követhetné a Quantum3D példáját. Ők megoldották a dual GPU Voodoo2-t (SLI-vel quad-gpu
).
Bele sem merek gondolni, mit művelne 2xDual Gef6800 GPU -
-
rudi
nagyúr
Ja persz wrapper LOL! Ha egyszer nincs shader utasításkezelő akkor nincs! Szerinted hogyan oldja meg per pixel lightingot vagy fresnell effektet esetleg procedural texturongot?! Lehet valami ''olyasmivel'' helyettesíteni de az távolról sem lesz az, csak valami óccsó utánzat. Paprika helyett mehet a gulyásba téglapor, úgy fog kinézni mint a gulyás de az íze...
-
rudi
nagyúr
Biza jön az SLI. Ha már nem bírunk egy chipbe több tranzisztort rakni és a kártyára sem fér több RAM meg minden, akkor osszuk szét két kártyára
Így a júzer sincs terhelve egyszerre gigantikus kiadásokkal. Vesz ma egy 6600 GT-t 50-55.000 forintért és majd fél-egy év múlva egy másikat mellé 40.000-ért
De jól be lehet majd akciózni: vegyen egy kártyát X pénzért és féláron kap mellé egy másikat SLI-be -
t-shirt
veterán
Szerinte jó ez mindenkinek, az nV-nek mert sok pontot hoz a markok alatt és ez jó reklám, a pontvadászoknak se kell sokat törni a fejüket, hogy mit vegyenek a rekordkisérlethez, és jó az átlag felhasználónak mert egy késöbbi alternatív bővítési lehetőséget is magában hordoz.
Ez most nem egy mulandó megoldás, elvilegmár most van hozzá egy pár pártya 6600GT 6800GT 6800U és ha tényleg sikeres lesz akkor mostantól minden új szériában megtalálható lesz, és az ATI is dolgozik már a saját megoldásán. -
-
t-shirt
veterán
-
Mizo
tag
Öreg videókártya nem vén videókártya
-
t-shirt
veterán
-
faster
nagyúr
válasz
burgatshow #47 üzenetére
Lightmappek már a Quake1-ben is vannak. Tudod, statikus fény-árnyék hatás.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nincsenek hát.
-
_Volkovy_
nagyúr
Mondtam én,hogy 3dfx rlz.
Nézzétek meg a játékot egy 128 megás FX500-on,aztán két darab 12 megás Voodoo2-n..
A Voodoo-n fut,az FX-en meg szép de szaggat.Melyik a jobb? -
törölt tag
Hi!
Hol vannak a d3-ról képek vodoo2-vel?
Ja valaki látott már tesztet SLI-os rendszerekről akkor az linkelje már be!
kOccu
! -
válasz
Il Padrone #39 üzenetére
Akkor megegyeztünk!
-
válasz
Il Padrone #37 üzenetére
Mint ahogy akkor sem lehetett az akkori gyártástechnológiával, most sem lehet két csúcs GPU-t egy magba integrálni. A jóval egyszerűbb felépítésű CPU-kkal is csak a fejlesztés folyik ez irányban, még ott sincs végleges megoldás. Legalább is PC-fronton.
Emiatt kell másképp megoldani két GPU együttműködését:
1. SLI-szerű együttműködés (Voodoo2, GF6x00)
2. Dual-GPU architektura (Ati Rage Fury MAXX, XGI Volari DUO)
Persze egyáltalán nem mindegy, hogyan van megvalósítva, azt viszont nem tudom így hirtelen, melyik az egyszerűbb megoldás. Az biztos, a dual-GPU megoldás sokkal bonyolultabb és nagyobb méretű NYÁK-ot igényel, mint a kétkártyás megoldás. -
Il Padrone
senior tag
Azt ketlenem,
de valaki nem olvassa ki az ironiat a szavaimbol.
Tudom, hogyne tudnam, hogy valojaban nem sli, csak a grafikus processzort (jaj bocsanat, ezt a fogalmat csak az nvidia vezette be a geforce 256-al) duplaztak meg rajta.
Azert batorkodtam leirni igy, mert nekem nem tul sok kulonbseg van akozott, hogy a NYAK-on duplaznak meg valamit, es huzalozzak ossze, vagy mas modszert alkalmaznak.
Mas lenne, ha egy blokkba integralnanak tobb vegrehajto egyseget, ott meg jelentosebb lenne a szinergia.
Azt is ertem miert csinaljak, egyszerubb gyartastechnologiailag eloallitani, 2db uolyan kartyat, es az SLI interfacet megcsinalni hozza opcionalisan, mind tobb gpu egybeintegralni. -
veled van a baj itt senki sem azért jövendölte meg a Nvidia halálát (csődjét), mert SLI-t alkalmaz a pcie-n, hanem mert a cikkben meg van említve a 3dfx SLI, je meg hogy a mai Nvidia SLI-vel mit fog teljesíteni 6 év múlva.
a cikk végén van egy mondat a történelem vajon megismétli önmagát???
ha igen akkor az NVidia is csődbe fog menni mert ugye a 3dfx is csődbe ment. NEM KELL HALÁLOSAN KOMOLYAN VENNI!!!!
csak ennyit ér -
Sanya
nagyúr
ebben a topicban rengeteg jól képzett diplomás közgazdász hozzászólásait olvashatjuk, amelyeket megfelelően alátámasztva érvelnek azon, hogy az nvidia kitalál egy új opciót, és csődbe fog meni. hmmm mennyi értelmes hozzászóló van manapság!
szerintem is csődbe fog menni az nvidia. hisz a voodoo kártyák sli-je is mekora rossz volt! el sem bírom képzelni, hogy lehetett olyat kitalálni
miért menne valaki csődbe az sli miatt? ha nem kell nem használod, okoskák! -
-SeveN-
aktív tag
válasz
burgatshow #33 üzenetére
Pontosan. 6 eve orultel volna, ha ilyen grafikaval jathatsz. Akkor meg a jatekelmeny volt a fontosabb.
El is baszta a jatekpiacot ez a sok csili-vili hangulatnelkuli sz@r. Sajnos egyre nehezebb talani olyan jatekot amit akar tobbszor is vegignyomnek.
A retrofeeling engem is elkapott -
-
válasz
Il Padrone #25 üzenetére
A voodoo 2 meg maga volt a sli egy kartyan.
Miii??? Amit a cikkben látsz, azaz a lapos kábellel összekötött 2 db V2, na az az SLI! Tehát 2 db Voodoo2 kártyát ha összekötsz, akkor jön létre az SLI. -
faster
nagyúr
válasz
Il Padrone #28 üzenetére
Itt egyébként jól össze van foglalva:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Il Padrone
senior tag
Emlekszem a PR, marketing szovegre, amik az akkor szamitastachnikai ujsagokban voltak.
Hogy nem kell ez meg az, a gyorsasag majd bebizonyitja.
Akkor a 3dfx volt a a a nagy 3d kartya, akarmit csinalt, az volt az igazi.
Csak ezt nem mindenki hitte el. Meg a fanatikusok sem tudtak eletben tartani.
Olvastam TNT voodoo 2 osszehasonlio cikkeket, meg TNT2 voodoo3 osszehasonlitast, az mindent elmondott.
Meg hogyan drotozzunk ventillatort a voodoo3-ra, hogy ne forrjon fel.... irasokat.
Az ido megszepit mindent...
nagyon off: nem szeretem a tortenelem megismetli onmagat cimu gondolatokat, mert a felszinen, tavolrol nezve sok mindenben van hasonlosag, csak ha felszin ala benezunk, akkor jovunk ra, hogy teljesen kulonboznek
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
ez 1 elég szép baleset, megnézném 1 tnt2ön hogy emgy, szerintem sehogy.
a lenti képen 2db gigabyte 6600 gt dual sli van.na ilyet szeretnék 1x látni a gépemben én is -
Én nem vagyok NVidia ellendrukker, sem ATI ellendrukker sem. Csak mikor olvastam a cikket akkor az jutott eszembe hogy ha a 3dfx-nek az sli-je jó volt majd mindegy milyen okok miatt csődbe mentek, akkor most az nvidiának van megint slije, s ha a történelem megismétli önmagát HA, akkor LEHET hogy az Nvidia is el fog vérezni (a grafikus kártyák piacán). Azért már elég sokat vesztett, mert ugye piacvezető pocíziója meggyengült, ha nem előzte őt meg az ATI, s piaci részesedése alulról kopogtatja a 45-50%-ot
-
Il Padrone
senior tag
Igaz, igaz, most mar eszembe jutott....
A voodoo 2 meg maga volt a sli egy kartyan. A half life-ot azon vittem vegig.
Azert a DOOM3, ami fut rajta, az nem a DOOM3, csak a karikaturaja.
Mondjuk, ha mar offolok, akkor az S3-m is megerne par gondoloatok.
Ok is sikeresen lenullaztak magukat. -
faster
nagyúr
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Meg megvették az STB-t sok pénzért gyakorlatilag fölöslegesen, meg nem adták ki oem-eknek a kártyagyártást, meg a Rampage-et halaszgatták nagyon sokáig, meg nem támogatták a voodoo3-ban sem a 256*256-nál nagyobb textúrákat, meg késtek a VSA-100-zal, meg...
-
Ne legyél már ilyen egyszerű! Mi az, hogy 3dfx SLI csőd? Nem vagy tisztába a történelemmel! Nagyon is sikeres volt a 3dfx-féle SLI, sokkal sikeresebb mint az Ati Rage Fury MAXX dual chipes megoldása, és most majd meglátjuk, hogy az Nvidia-féle implementáció hogyan vizsgázik, mennyire lesz sikeres.
Ne beszéljün butaságokat, ha lehet. -
arpi6k
addikt
Bővebben: link Ennyit az Nvidia SLI csődjéről. Meg annyit hogy már az ATI is lázasan tervezi a 2 vidkártya együttes működését... Ezek már tények, és nem találgatások.
[Szerkesztve] -
Erről beszélek... 3DFx az még a mai napig büntet! Egy Voodoo5 6000-el még az FSAA-t is be lehet kapcsolni...
-
Messze volt még a kiütéstől, meg sem közelítette a 3dfx mélyreplülését.
Elfelejted, hogy az Nvidia több lábon áll, ott van a grafikus részleg mellett a chipset-tervező divízió is. Ők nem buktak volna úgy el (és nem is fognak), mint a 3dfx. Mindössze az FX-eknek köszönhetően veszítettek a részesedésükből, de nem voltak a tönk szélén, bármennyire is örültek volna ennek egyes egyszerűbb ellendrukkerek. -
Loha
veterán
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a 3dfx alkalmazta először az FSAA-t a Voodoo5-ös karikban...
Több ok miatt buktak meg:
Nem volt T&L...
Nem volt 32bit...
És a voodoo 5 a 2chipes megoldás miatt túl drága volt, és túl sok időbe telt a fejlesztés, egyszerüen az nVIDIA a Voodoo 3 és 4 között Kijött a GF256-al, GF2-vel, meg mire megjelentek a gyakorlatban már a GF3 is ott ált a küszöbön... -
zsoltee10
addikt
válasz
Il Padrone #9 üzenetére
Sajna már a voodoo3-nál kezdődtek a gondok, miszerint felesleges a nagy textúrák kezelése, meg a 32bites szinmélység.
egyébként tényleg érdekes, hogy elindul a doom3 egy(kettő) ilyen régi kártyán.
most azért büszkeséggel tölt el, hogy jó ideig birtokoltam egy 12megás voodoo2-t. -
faster
nagyúr
Akkor az Nvidia-val is ez lesz, kiüti saját magát?
Nem tudom, nem látok a jövőbe, de egyhamar nem hiszem. Az nvidia több lábon áll, és többféle chipet gyárt, tőkeerősebb, jobb marketingban satöbbi.
De most a voodoo2-höz már megint hogy jön ide az nvidia köpködése? Nem az nvidia tehet róla, hogy a 3dfx-nél b*lf*szok voltak a vezetők. -
-
-
Peet
senior tag
A Voodoo-t az Nvidia ütötte annak idején ki, ha jól tudom, most az Nvidiát ki fogja kiütni, az ATI?
-
ody42
senior tag
amennyire én tudom, külön drivert írtak hozzá, úgyhogy ez max driver programozói teljesítmény. a képek meg rondák
-
Retro rulez. Végre elérkezett az az idő, amikor is igazi retrofíling jár át minket egy-egy régi hardver látványa/birtoklása esetén.
Így vagyok én az AMD K6-2 procikkal, Voodoo2 és TNT kártyákkal, stb. -
Amúgy meg ha a moore törvény kihúzza még 6 évig (elméletileg 2020-ig kellene) akkor kicsit nagyobb dolog lesz a mostani technologia 16x-osára készült játékot futtatni a 6800-asokon mint ezelőtt 6 évvel a mai technológia 1/16x-osára
remélem érthető voltam -
A történelem ismétli önmagát... ebből következik, hogy 6 év múlva az NVidiáról is múlt időben beszélünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik
- Google Pixel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest