- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
2-3 év múlva menőzni nem fogsz tudni a TFT-del mert már mindenkinek az lesz és mindenki oledre akarja majd cserélni, és olyan olcsón fogod tudni majd csak eladni, mint most a CRT-ket...
Én nem szoktam várni az új dolgokra, a jelenben élek, de tudatosan sosem csináltam olyat, hogy sokkal drágábban vettem vmit ami részben nyújtott csak többet az előzőnél, de sok számomra fontos területen meg alulmúlta azt...
(CRT vs. TFT)
OLED-nek jelenleg egyetlen hátránya látszódik a CRT-vel szemben, a fix felbontás.
Ez még megbocsájtható sok előnye miatt... -
Den
veterán
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
olyan lcd-t soha nem csiinálnak ami veri az oledet.
az oled leváltja az lcd-t, meretr minden szempontból jobb.
de abban igazad van nem érdemes miatta most elhalasztani egy lcd vételt, mire az oled széles rétegek számára olyan alternatívája lesz az lcd-nek, mint ma az lcd, a crtnek, bőven kiszolgál a most vett lcd -
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
Azért nem ennyire egyértelmű ez. A TFT-nek ugyanis sok hátránya van a CRT-hez képest (színhűség, színmélység, látószög, utánhúzás, kontraszt stb.), és csak a méret és fogyasztás az előnye, és még ráadásul drága is.
Az OLED-nek viszon gyakorlatilag csak a viszonylag rövid élettartam a hátránya (amit elvileg már megoldanak lassan), a többi tulajdonsága ugyanolyan vagy jobb, mint a crt-nek.
Szóval szerintem érdemes megvárni az OLED-et, a TFT-t én is kihagyom... -
L3zl13
nagyúr
válasz
dokesz007 #25 üzenetére
Mondjuk általában az ember monitort elég ritkán cserél, szóval ott azért több értelme van várni 1-2 hónapot valamire, mint pl alaplapoknál, vagy memóriáknál. Sajnos ennél azért többe telik, míg lemegy az ára, de ha valami miatt rá nem kényszerülök, akkor nem fogok a közeljövőben hirtelen TFT-re váltani...
Másrészt pedig az OLED egyszerűen működési elvéből adódóan veri a TFT-t. Ha mégsem fog befutni, akkor az gyártási nehézségek miatt lesz, nem azért, mert ''csinálnak olyan TFT-t majd ami veri az új technológiákat''...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest