- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyaralasptt
csendes tag
Kosz a kimerito valaszokat, a postgresql doksinak (biztos van par giga tutorial) nekiugrok, ha vegeztem a BPEL specifikacioval, mert az altalad leirtak alapjan egesz jonak tunik. Ahogy kivettem jelenleg ez az egyetlen ertelmes ingyenes/open source dbm.
A gpl azon hatranyai amit leirtal nem igazan jonnek elo azon a teruleten, ahol en dolgozok (java + egyedi alkalmazasfejlesztes; tipikus fos, banki sw-ek), de szerintem a java vilagban a forras nem kiadasa eleg nagy szemetseg. pl.: elozo munkahelyemen folyamat decompile-oltuk az IBM cuccait, hogy mi a f@szert nem megy mar megint (mondjuk a nativ hivasokba igy se lattunk bele, de alt. nem is volt ra szukseg). -
denes242
aktív tag
ami a 256 procis pc-t illeti, szerintem ha meg nem volna, nyilvan lesz ha marad az x86 nagyon jo ar/teljesitmeny mutatoja. (30 procis ''pc''-t eppenseggel tudnek mutatni, ilyen nagy telefonkozpontot
)
ami GPL-t illeti, ertem en a gondod (mondjuk nem ujdonsag amit mondasz),
a keszitoket szidd, hogy nem akarjak, hogy az o libraryjukra epitkezve ''gazdagodj meg''de ez nem is kotelesseguk, es gondolom a glibc iroinak sem koszonod meg, hogy azt viszont hasznalhatod, pedig eleg rendes toluk.
-
denes242
aktív tag
es ugyan miert? a sparc-op ar/teljesitmeny mutatoja sokkal rosszabb mint az x86-e. ugyanakkor egy szerverben azt a feladatot amit a sparc proci ellat, valoban el tudja latni x86 is. vagy melyik az a feladat amit csak a sparc tud de az x86 proci nem?
amugy nap mint nap sun sparc desktopon dolgozom, es bar nekem tetszik, azt azert latom, hogy rohadt draga es ahhoz kepest (es egy mai x86-hoz kepest) eleg lassu is. de meg lehet versenykepes a sparc is ha nekifekszenek, mert most nem az.
szerk: ami pedig a GPL-t illeti, ha a programodbol akarsz megelni akkor ne masoktol lopkodd ossze a cuccot hanem ird meg te. es akkor nincs gond a GPL-lel.
[Szerkesztve] -
nyaralasptt
csendes tag
2.) A mindent gondolom azt jelenti, hogy a forrast kell kiadni, ami java eseten szerintem nem igazan gond (decompilerek miatt), bar ha nativ reszek is vannak a kodban, akkor mas a helyzet. Mindenesetre en open source parti vagyok (mondjuk, lehet vannak a GPL-nek mas elemei is, amit a gyartok nem szeretnek
).
3.) Ahogy leirtam a nb. rohadtul nem tamogatja az ora 10-et, max annyit sikerult benne elernem, hogy lekerdezeseket tudtam kuldeni (de ehhez telleg semmi nem kell, csak egy jdbc-driver meg egy szovegbeolvaso). A jdbc driver nem a sun hibaja (a drivert a dbm provider kesziti, a jdbc csak interfeszleiras). A postgresql-t szerencsere meg nem kellet hasznalnom, de mar hallottam rola egy-ket horror tortenetet, mysql-t meg csak miniatur egyetemi projktben hasznaltam.
4.) Pont ezt teszem, es legalabb egy ev volt mire kisebb cuccot ossze tudtam dobni, viszont miutan atragja magat az ember azon a sok doksin, mar tenyleg csak kattogtatni kell. Egyebkent is csak kattogtatni kene a creatorban, ha az a szar nem allna folyton fejre es a kodgenerator resze normalisan mukodne, igy viszont rohadtul bele kell latni a dolgokba, hogy megtalald, hogy mit ganyolt ossze mar megint az XML-ekkel. A php az en eletembol szerencsere kimaradt (egy-ket egyetemi hazi azt kesz) es kisebb cuccokra tenyleg alkalmasabb (hamarabb elsajatithato), viszont most mar semmi penzert nem kodolnek benne (szerencsere uzleti projektek kozott egyre kevesebb a mysql+php kombo).
5.) Es mi a f@szert kell regisztralni, ha csak doksit ill. jdbc drivert akarok letolteni? Az a tetves driver ugyis csak oracle db-hez jo. Mondjuk a sunrol se tudsz mindent leszedni sdn reg. nelkul. Szoval az ORACLE-ra vonatkoztoan akkor felig visszavonom amit allitottam.
Ez a reg. dolgot sose ertettem, pl. LG, Samsung stb (asszem a Logitech jo pelda az ellenkezojere). Ha sw kell a tetves hw-ukhoz, ami raadasul csak az o hw-ukre megy fel, tehat mar megvettem, akkor miert akarnak meg turaztatni? Ugyhogy trashmail, azt csokolom...dogoljenek meg. -
nyaralasptt
csendes tag
1.) Ize...sose hasznaltam meg solarist, szoval lehet telleg szar, de legalabb ingyen van.
A megnyitjak vs. nem nyitjak meg kapcsan en csak nehany nyilatkozatra alapoztam a velemenyemet. Ezt majd a jovo eldonti, lehet telleg nem lesz az egeszbol semmi...
2.) A GPL licensz problemat nem igazan ertem, legyszi fejtsd ki bovebben.
3.) A netbeans db browser resze eleg gyenge, nekem 10-es oracle miatt kellett vele szivni, de ez nem feltetlen csak a nb hibaja. Azt a nem tamogat dolgot egyebkent nem teljesen ertem, mert csak jdbc driver kell hozza, max nem minden ficsor fog mukodni( ami eleg nagy fos, viszont azt ertem, hogy nem akartak elkezdeni a gyarto spec. extensiookkel buziskodni).
4.) A nbes a studio creator se valami kibaszott stabil, viszont kis-kozepes projecteket pillanatok alatt ossze lehet bennuk ganyolni, ha meg komolyabb cucc kell ugyis veszel supportot. Nagyobb problema, hogy a fizetos IDE-k (IBM-integration developer, MS-Visual Studio /.net/) se sokkal stabilabbak, raadasul pl. az IBM support kalap sz@rt se er (min. 1 honap a level 3).
5.) A doksik viszont egesz hasznalhatoak (legtobb gyartotol meg doksit se tudsz letolteni, ami szerintem egy vicc(ORACLE, IBM), vagy total hasznalhatatlan a referencia(MSDN)).
6.) Mondjuk a nb/studio creator osszekaphatna magat, mert eclipse talan, subjektiv erzes alapjan, stabilabb raadasul ''kicsit'' tobb dolgot is tamogat.
7.) Amiben szerintem nagy gond van a sun korul az a java (instabil, evente kiadott uj verziok; autoboxing; script integracio a php/perl etc. fejlesztok atcsabitasa miatt). A jse 7 es 8 szabvany tervezetek(legalbbis amiket en lattam) a szegyen kategoriajaba tartoznak (kompakt, write only kod, lasd perl).
Osszefoglalva> Csomo minden nem teljesen ok, de a dolgok egesz jo iranyba mennek( legalabbis en igy latom). A Microsoft dologba inkabb nem kapok bele, mert meggyozodesesen (irracionalis mertekben) utalom oket (pl.: direkt nem tartjuk be a szabvanyt hozzaallas), es az anyazast inkabb elkerulnem.
-
Az X86 architektúra nem a buszrendszerre vonatkozik, hanem a processzorokra, ill. utasításkészletükre. Felőlem rendben van a PCI buszrendszer, de az X86-ot önmagában nem tartom jó szerveralapnak. Egy Sparc inkább való oda, akkor is, ha x86-tal is megoldható.
A SUN csúcskategórás szerverei ülnek megannyi csómopontban, megannyi backbone végén. Mikor elkezdték a hálózatfejlesztéseket, többek közt a SUN gépei nyújtották a legjobb megoldásokat. A cikk nem erről a kategóriáról beszél, én csak a Sun nehéz helyzetével kapcsolatban hoztam fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest