- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Az x86 architektúra nem skálázódik rendesen ahhoz, hogy sok proci működjön együtt. Meg egy halom dolog hiányzik szerintem belőle, hogy rendes architektúra legyen, particionálás, stb. A virtualizációt mostanában kezdte támogatni, ezzel lassan utoléri a system/370-est, ami több, mint 25 éve is tudott már ilyet. Igaz, azok rendes gépek voltak...
Nem a fejlesztőknek, hanem RSM-nek nem köszönöm meg. Ha valakit már megfizettek egy programért, miért ne dönthetné el ő, hogy átadja-e másnak ingyen? Valahogy ez a szabad szoftver mégse olyan szabad.
Volt ilyen duma régen a neten, hogy rendes számítógép az, amit a gazdája nem bír felemeleni -
bambano
titán
A szerver kategória nem záródik le az asztalra tehető méretű szerverekkel. Majd ha lesz 256 procis pc, 1-2 tera rammal, 1-2 peta diszk alrendszerrel, akkor vizsgálható, hogy sparc vagy nem sparc. Azt elfogadom, hogy desktopnak, kisvállalati szervernek nem érdemes sparcot.
Gpl: érdemes lenne már egyszer mindenkinek elolvasni a gpl-t, érhetik az embert nagy meglepetések. Megírod teljesen saját kúrfejből a programodat, 0 lopkodással. Az én szememben ez nem zárja ki azt, hogy libeket felhasználj hozzá. Pl. glibc lgpl-es, azzal nincs baj, libreadline gpl-es, azzal baj van. Kell esetleg snmp, annak a licensz filejában van vagy 7-9 különálló licensz, azt el kell olvasni. flexnek bsd licensze van, ha jól láttam, a bisonnak meg gpl.
Én azt mondom, az nem lopás, ha felhasználom mások eredményét, amennyiben az én célom nem az ő eredményük reprodukálása. Ha én pl. hálózatfelügyeleti programot írok, akkor én nem azt a tudást adom bele, ami az snmp meg a konfig file értelmező tudás, meg nem azt, hogy a libreadline-vel csinálok rendesebb billentyű lekezelést, meg nem az az én tudásom, hogy ncurses használatával rendes szabványos terminfo alapú terminál kimenetet produkálok, hanem azt, amit snmp felhasználásával csinálni lehet. Minek irjak saját LALR(1) parsert, ha már van? Viszont ha használom a gpl-es parsert, akkor sajnos gpl-es lesz a programom. Tehát vagy jogászokodok, vagy szerencsém van, vagy azt mondom, hogy hiába van itt több ezer emberévnyi munka gpl-es cuccokban, nem használom, mert rá akarnak kényszeríteni, hogy álljak be a táborba.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged