- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egy óra, két rendszer
- Megfizethető lett a Samsung új AI fülese
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A szerver kategória nem záródik le az asztalra tehető méretű szerverekkel. Majd ha lesz 256 procis pc, 1-2 tera rammal, 1-2 peta diszk alrendszerrel, akkor vizsgálható, hogy sparc vagy nem sparc. Azt elfogadom, hogy desktopnak, kisvállalati szervernek nem érdemes sparcot.
Gpl: érdemes lenne már egyszer mindenkinek elolvasni a gpl-t, érhetik az embert nagy meglepetések. Megírod teljesen saját kúrfejből a programodat, 0 lopkodással. Az én szememben ez nem zárja ki azt, hogy libeket felhasználj hozzá. Pl. glibc lgpl-es, azzal nincs baj, libreadline gpl-es, azzal baj van. Kell esetleg snmp, annak a licensz filejában van vagy 7-9 különálló licensz, azt el kell olvasni. flexnek bsd licensze van, ha jól láttam, a bisonnak meg gpl.
Én azt mondom, az nem lopás, ha felhasználom mások eredményét, amennyiben az én célom nem az ő eredményük reprodukálása. Ha én pl. hálózatfelügyeleti programot írok, akkor én nem azt a tudást adom bele, ami az snmp meg a konfig file értelmező tudás, meg nem azt, hogy a libreadline-vel csinálok rendesebb billentyű lekezelést, meg nem az az én tudásom, hogy ncurses használatával rendes szabványos terminfo alapú terminál kimenetet produkálok, hanem azt, amit snmp felhasználásával csinálni lehet. Minek irjak saját LALR(1) parsert, ha már van? Viszont ha használom a gpl-es parsert, akkor sajnos gpl-es lesz a programom. Tehát vagy jogászokodok, vagy szerencsém van, vagy azt mondom, hogy hiába van itt több ezer emberévnyi munka gpl-es cuccokban, nem használom, mert rá akarnak kényszeríteni, hogy álljak be a táborba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- 3D nyomtatás
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Fogyjunk le!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest