- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyaralasptt
csendes tag
Kosz a kimerito valaszokat, a postgresql doksinak (biztos van par giga tutorial) nekiugrok, ha vegeztem a BPEL specifikacioval, mert az altalad leirtak alapjan egesz jonak tunik. Ahogy kivettem jelenleg ez az egyetlen ertelmes ingyenes/open source dbm.
A gpl azon hatranyai amit leirtal nem igazan jonnek elo azon a teruleten, ahol en dolgozok (java + egyedi alkalmazasfejlesztes; tipikus fos, banki sw-ek), de szerintem a java vilagban a forras nem kiadasa eleg nagy szemetseg. pl.: elozo munkahelyemen folyamat decompile-oltuk az IBM cuccait, hogy mi a f@szert nem megy mar megint (mondjuk a nativ hivasokba igy se lattunk bele, de alt. nem is volt ra szukseg). -
nyaralasptt
csendes tag
2.) A mindent gondolom azt jelenti, hogy a forrast kell kiadni, ami java eseten szerintem nem igazan gond (decompilerek miatt), bar ha nativ reszek is vannak a kodban, akkor mas a helyzet. Mindenesetre en open source parti vagyok (mondjuk, lehet vannak a GPL-nek mas elemei is, amit a gyartok nem szeretnek
).
3.) Ahogy leirtam a nb. rohadtul nem tamogatja az ora 10-et, max annyit sikerult benne elernem, hogy lekerdezeseket tudtam kuldeni (de ehhez telleg semmi nem kell, csak egy jdbc-driver meg egy szovegbeolvaso). A jdbc driver nem a sun hibaja (a drivert a dbm provider kesziti, a jdbc csak interfeszleiras). A postgresql-t szerencsere meg nem kellet hasznalnom, de mar hallottam rola egy-ket horror tortenetet, mysql-t meg csak miniatur egyetemi projktben hasznaltam.
4.) Pont ezt teszem, es legalabb egy ev volt mire kisebb cuccot ossze tudtam dobni, viszont miutan atragja magat az ember azon a sok doksin, mar tenyleg csak kattogtatni kell. Egyebkent is csak kattogtatni kene a creatorban, ha az a szar nem allna folyton fejre es a kodgenerator resze normalisan mukodne, igy viszont rohadtul bele kell latni a dolgokba, hogy megtalald, hogy mit ganyolt ossze mar megint az XML-ekkel. A php az en eletembol szerencsere kimaradt (egy-ket egyetemi hazi azt kesz) es kisebb cuccokra tenyleg alkalmasabb (hamarabb elsajatithato), viszont most mar semmi penzert nem kodolnek benne (szerencsere uzleti projektek kozott egyre kevesebb a mysql+php kombo).
5.) Es mi a f@szert kell regisztralni, ha csak doksit ill. jdbc drivert akarok letolteni? Az a tetves driver ugyis csak oracle db-hez jo. Mondjuk a sunrol se tudsz mindent leszedni sdn reg. nelkul. Szoval az ORACLE-ra vonatkoztoan akkor felig visszavonom amit allitottam.
Ez a reg. dolgot sose ertettem, pl. LG, Samsung stb (asszem a Logitech jo pelda az ellenkezojere). Ha sw kell a tetves hw-ukhoz, ami raadasul csak az o hw-ukre megy fel, tehat mar megvettem, akkor miert akarnak meg turaztatni? Ugyhogy trashmail, azt csokolom...dogoljenek meg. -
nyaralasptt
csendes tag
1.) Ize...sose hasznaltam meg solarist, szoval lehet telleg szar, de legalabb ingyen van.
A megnyitjak vs. nem nyitjak meg kapcsan en csak nehany nyilatkozatra alapoztam a velemenyemet. Ezt majd a jovo eldonti, lehet telleg nem lesz az egeszbol semmi...
2.) A GPL licensz problemat nem igazan ertem, legyszi fejtsd ki bovebben.
3.) A netbeans db browser resze eleg gyenge, nekem 10-es oracle miatt kellett vele szivni, de ez nem feltetlen csak a nb hibaja. Azt a nem tamogat dolgot egyebkent nem teljesen ertem, mert csak jdbc driver kell hozza, max nem minden ficsor fog mukodni( ami eleg nagy fos, viszont azt ertem, hogy nem akartak elkezdeni a gyarto spec. extensiookkel buziskodni).
4.) A nbes a studio creator se valami kibaszott stabil, viszont kis-kozepes projecteket pillanatok alatt ossze lehet bennuk ganyolni, ha meg komolyabb cucc kell ugyis veszel supportot. Nagyobb problema, hogy a fizetos IDE-k (IBM-integration developer, MS-Visual Studio /.net/) se sokkal stabilabbak, raadasul pl. az IBM support kalap sz@rt se er (min. 1 honap a level 3).
5.) A doksik viszont egesz hasznalhatoak (legtobb gyartotol meg doksit se tudsz letolteni, ami szerintem egy vicc(ORACLE, IBM), vagy total hasznalhatatlan a referencia(MSDN)).
6.) Mondjuk a nb/studio creator osszekaphatna magat, mert eclipse talan, subjektiv erzes alapjan, stabilabb raadasul ''kicsit'' tobb dolgot is tamogat.
7.) Amiben szerintem nagy gond van a sun korul az a java (instabil, evente kiadott uj verziok; autoboxing; script integracio a php/perl etc. fejlesztok atcsabitasa miatt). A jse 7 es 8 szabvany tervezetek(legalbbis amiket en lattam) a szegyen kategoriajaba tartoznak (kompakt, write only kod, lasd perl).
Osszefoglalva> Csomo minden nem teljesen ok, de a dolgok egesz jo iranyba mennek( legalabbis en igy latom). A Microsoft dologba inkabb nem kapok bele, mert meggyozodesesen (irracionalis mertekben) utalom oket (pl.: direkt nem tartjuk be a szabvanyt hozzaallas), es az anyazast inkabb elkerulnem.
-
nyaralasptt
csendes tag
Azt nem tudom, hogy a HW-ekkel mit trukkozik mostanaban a Sun, de amit a SW-rel csinalnak, az valami elkepesztoen bejon: Gyakorlatilag mindent le lehet toluk tolteni (komplett fejlesztokornyezetek, solaris), megnyitottak a JVM forrast (raadasul GPL licensz alatt), hasznalhato dokumentaciok, tovabba a netbeans es glassfish projektek, raadasul ugy tudom a solaris is open source lesz, szoval eleg jo iranyba haladnak a dolgok. Meg valami: Asszem az utolso negyedevuk vegre nyereseges volt.
Szoval kosz SUN es hajra igy tovabb.
...remelem bejon nekik ez a nyilt platform + minden cucc ingyen + csak a supportert kell fizetni dolog es a pelda ragados lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Dune: Awakening
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest