Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
nyaralasptt #17 üzenetére
1. Már nagyon régen az az alapértelmezett install a solarisban, hogy a /tmp-t ramdiszkre teszik. Ha ezt valaki nem veszi észre és valami telepiszkolja a /tmp-t (elszabadult program, rosszindulatú felhasználó), akkor elfogy a memóriája, swap-je és elszáll az egész, mint atom. Ezt persze ki lehet kezelni belőle, ettől még a default installja idióta.
2. Ha bárki belepiszkál egy gpl-es progiba, azt köteles gpl alatt kiadni. Ha gpl-es lib-hez linkeled a progidat, azt köteles vagy gpl alatt kiadni. Ha nem akarod a saját tudásodat gpl alatt kiadni, akkor vagy nagyon alaposan olvasgatsz licenszet, vagy nem nyúlsz gpl-es cuccokhoz. Pl. mostanában divatos a netmegosztó otthoni kisrouter. Egy halom munkájuk van benne a gyártóknak, mégis ki kell adniuk mindent, mivel linux alapúak.
3. A 10-es oracle nem opensource adatbáziskezelő, viszont a netbeans támogatja. Van az oracle-ból szabad felhasználású, de csak 4 gigáig használható. A tisztességes open source adatbáziskezelő nekem a postgresql, annak olyan ótvaros a jdbc drivere, hogy rendszeresen fejreáll tőle a futtató környezet, illetve, ha postgresql kiterjesztést használsz a programban, akkor elszáll tőle minden (csak mert a jdbc driver nem csinál meg mindent tisztességesen). A mysql-t én nem szeretem, amikor utoljára néztem (rég volt), még nem tudott tranzakciókat se, illetve a mysql lassú, mint atom és rosszul skálázódik.
4. A gyorsan összegányolt projektekről meg annyit, hogy tanulj egy fél életen át javát meg java server pagest meg facest meg <15 ezer rövidítés jöhetne még ide>, aztán ha ezt a rengeteg energiát belefeccölted, akkor már tényleg lehet kattogtatni benne. Nekem három hónap alatt nem jött össze annyi, hogy a demo programokat le tudjam futtatni, pedig a végén már a sun java osztály főmuftija debuggolta a nyűgjeimet. Akkor jött rá, hogy a java-postgresql illesztés egy hulladék. Sokkal gyorsabb mindent 0-ról megírni php-ben, még akkor is, ha a php-ben is tudnak idiotizmusokat elkövetni. De ott legalább tudom, mi mit csinál és töredék erőforrás igénye van. Ellenben nem olyan elegáns.
5. Az, hogy nem látsz az oracle-n rendes doksit, az szerintem szemészeti probléma. Én sok száz mega pdf-et tudok letölteni egy mezei otn regisztrációval.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest