Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz nyaralasptt #21 üzenetére

Oracle nem lenne rossz, csak mocskos drága. Postgresql elsősorban attól jó, hogy lineárisan skálázódik, valahogy sikerült nekik úgy megírni, hogy minél több proci van alatta, annál többen tudják használni. A mysql nagyon lerohad, ha nő a párhuzamos lekérdezések száma, a postgresql nem. Egyébként is az a tapasztalatom, hogy amire nekem kellett, arra a mysql lassú. Volt olyan adatbázisom, amit rommátuningoltam mysql alatt és nem bírtam normáils válaszidőket előcsiholni, postgresql-ben meg sikerült megdöbbentő eredményeket is elérni. Pl. futott gyalog postgresben ugyanaz a lekérdezés 20-30 percig, átraktam felturbózott mysql-re, ettől lement 10 perc körülire az eredmény. Visszatettem postgresre, elkezdtem tuningolni, 10 másodperces lekérdezési idő után abbahagytam az optimalizálást.

A másik, amit szeretek postgresben, hogy van pár olyan kiterjesztése, ami az én melómhoz hasznos. De ez olyan dolog, ami másnak nem biztos, hogy bejön.

A gpl fő baja, hogyha egyszer belekeveredtél, nem ereszt. Ami nem baj, ha ez a célod, de baj, ha saját fejlesztésű programodból akarsz megélni és nem szeretnéd kiteregetni a technológiai fejlesztéseid eredményét.

Új hozzászólás Aktív témák