- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Nem raid0 Raptor vs. 'egy jobb 7200es' HDDre gondoltam abban a mondatban, hanem 1 darab Raptor vs. 1 darab 7200es (mondjuk Seagate 7200.10). Félreértetted.
A harmadik probléma pedig a seek time. A merevlemez adatkérésében jelentős idő, míg a fej megtalálja a megfelelő lemezen a megfelelő adatot, pozícionálja a fejet, és elkezd olvasni. Ez a seek time. Ha több lemez van, akkor minden lemezen meg kell találni az adatokat, mert ugye csak együtt érnek valamit, tehát az átlagos globális seek time az egylemezes tárolási megoldás seek time-jához képest emelkedni fog, nem pedig csökkenni! Kis fájloknál ez fokozott probléma. Végül az utolsó probléma az adatok másolása a köteten belül. Ha a köteten ''önmagára másolunk'', akkor a RAID0 technológiájából kifolyólag kifejezetten lassú kis fájloknál, és nem valami fürge nagy fájloknál sem.
[link] -
Oliverda
titán
válasz
venember83 #13 üzenetére
A Maxtor felvásárlása előtt is piacvezető volt tudtommal.
-
Oliverda
titán
válasz
(Kolombusz) #6 üzenetére
Az a baj hogy a raid az access time-ra nincs jótékony hatással (ha jól tudom). A Raptor legnagyobb előnye pedig pont az, hogy a 7200-es meghajtókhoz képest jelentősen kissebb a hozzáférési ideje. Nagy file-ok esetében (szekvenciális olvasásnál vagy írásnál) nem olyan nagy az eltérés egy jobb 7200eshez képest.
-
Oliverda
titán
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
Én meg már kb. 4 éve csak Seagate HDD-ket használok, és (lekopogom) idáig semmi probléma nem volt velük. Viszont ha nem létezne a Seagate, akkor én is tuti WD vinyókat vennék.
Mire használnád a 2*74es raptor raidet? Én inkább vennék egy 74eset rendszernek, és az egyéb használatos programoknak. Illetve mellé két nagyobbat raidbe (ha nagy file-okkal dolgoznék).
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Remek!
Éppen ideje már konkurenciát állítani a Raptor-nak. (Tuti valami nagy halról fogják majd elnevezni a sorozatot, mondjuk Seagate Shark SATA
) Remélhetőleg lenyomja majd kicsit az árakat, már ha igaz lesz.
A 7200.11 250-es tányérokkal lesz szerelve ha jól sejtem. Biztos nem lesz rossz az average write, read.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- SzoftverPremium.hu
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest