- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Athos07
senior tag
Ezen gondolkodásmód szerint tehát a mai hír szerint a Pannon 12 városban (nem is úgy, mint a T, hogy a 8 városból 3 Balcsiparti kisváros egymás mellett) szolgáltat alap 3G-t, viszont a HSDPA még persze nincs mindenhol.
Most akkor a Pannon a vezető szolgáltató 12 várossal, vagy a T 8 várossal, de több helyen (nem tudom amúgy hol) HSDPA-val?
(Csak azért kötekedem, mert HSDPA telók még amúgy sincsenek EU-ban, csak 1-2 kártya, meg bejelentett Samu, BenqS és LG telók... 3G viszont már olcsópénzért megvehető telókban is jelen van hála a SE-nak, Sharpnak, Motónak...)
[ehh, ez meg Pannon-szagú lett, pedig próbáltam nem úgy írni..]
[Szerkesztve] -
Bog
HÁZIGAZDA
Nem akarok én semmit a Pannontól, csak felhívni a a figyelmet arra, hogy az állításuk és önreklámjuk igazságtartalma némi kételyeket ébreszt. Csak annyi volt a cél, hogy az olvasók elé tárjuk a két ''vezető'' szolgáltató helyzetét.
Egyébként nem állnék ki azt mondani, hogy nem a Mobilarena a legjobb, de azt sem mondtam, hogy emberek, ez a legjobb. És talán ez lenne itt a különbség. -
csiga997
őstag
Ez már innentől formállogikai kérdés: egy adott szöveg állítása lehet-e igaz, ha abban hamis állításokat tartalmazó mondatok is szerepelnek?
Én erre az egyetlen mondatra reagáltam, te próbálod a cikk egésze felé elterelni a kérdést.
De különben mi az amit szeretnél? Álljon ki a pannon egy sajtótájékoztatóra, és monddják azt melldöngetve, hogy juhé, másodikak vagyunk?? Ilyet nyilvánvalóan senki se tesz. (Te kiállnál azt mondani, hogy emberek, nem a mobilarena a legjobb?) -
csiga997
őstag
válasz
Viktor0610 #12 üzenetére
Sz.ted miért van sokkal nagyobb EDGE-lefedettség, mint 3G?
Mert nagyobb a cellasugár. Ugyanannyi bázisállomás nagyobb területet fed le mint 3G-nél. Gondoltad volna, hogy ez egy műszaki kérdés és nincs köze gyerekcipőhöz meg a pénzhez...? -
Jégkokó
veterán
válasz
Viktor0610 #12 üzenetére
Szerintem inkább legyen nagyobb az EDGE lefedetség mint a 3G , mivel könnyebb az arra való átálás és GPRS nél nagyságrendekkel gyorsabb és nem mindegy , hogy ha elhagyja az ember a 3G vel lefedett területet, hogy akkor mennyire esik vissza a sebesség
-
Jó, akkor hasogassunk szőrszálat...
Sz.ted miért van sokkal nagyobb EDGE-lefedettség, mint 3G?
Nem Mo.-ra gondolok, hanem azokra az országokra, ahol már nem jár gyerekcipőben a 3G. Nyilván azért, mert az EDGE a GPRS-re épül, viszont a 3G egy ettől teljesen eltérő, külön hálózat. -
Jégkokó
veterán
Egyébbként tudomásom szerint 128kbit fölötti sebességet szoksá szélessávnak nevezni.Mert az EDGE jóval ez fölött van
-
csiga997
őstag
válasz
Viktor0610 #9 üzenetére
Bocs, én csak azt látom amit a cikkíró leír, nem azt amit gondol. De még ha ezt gondolná se lenne igaza. (Nagyságrendi (tehát min 10x) különbség? Na persze.)
Nem tudom miért hiszi azt mindenki, hogy az EDGE (mer az ''csak'' géesem) aprópénzből kijön..? -
-
csiga997
őstag
''Az EDGE hálózat kiépítése alig-alig jár költséggel, hiszen a jelenlegi GSM architektúrára rápakolható.''
Meg ahogy azt Móricka elképzeli.Persze, ha egy bázisállomás cserét á 15-20M-ért ''csekély költségnek'' nevezünk, akkor lehet.
-
törölt tag
A Pannon Magyarország vezető mobilszélessáv-szolgáltatójaként már a lakosság 70 százalékának biztosítja a gyorsabb adatátvitelt biztosító hálózatot.
Tulajdonkeppen azt mondjak, hogy 1) ök a vezetö mobilszelessav-szolgaltato - ez ugye csak a 3G-re vonatkozik, 2) a lakossag 70 szazalekanak gyorsabb adatatvitelt biztositanak - ez a 3G-re meg az EDGE-re is vonatkozik. Ha ugy akarom, akkor igazat mondanak, csak nem ilyen undoritoan csusztato, a ket dolgot összemoso mondattal kellene.
Egyebkent pedig minden magara kicsit is ado IT ill. telkom. ceg vezetönek hivja magat. Csak azt nem szoktak tul konkretan megadni, pontosan miben is vezetnek. -
Integra
titán
mint a hisztis hülyegyerekek....
csak ezek felnőttek, akik évi 100 millákat zsebelnek be minimum.
szívesen megmondanám mindegyik mobilszolgáltató vezérnek, hogy komám dugd fel magadnak a hangzatos szlogenjeid, mert ennyit érnek, mikor hülyére szopattok a percdíjakkal illetve hogy eltöröltétek a másodperc alapú elfőzizetéseket...
mocskos kartell az egész ahogy van -
-
Bog
HÁZIGAZDA
Pont ezt próbáltam meg: két kattintással utánanézni. Mutatok valamit: [link]
Ezen sem lefedettségről, sem sebességről nem esik szó. A cikk nem T-szagú akart lenni, hanem reális. És amikor a 72. olyan sajtóközlemény érkezett, amelyben a Pannon magát ''vezető mobilszélessáv-szolgáltató''-nak tüntette fel, akkor az egy kicsit bántotta a szememet. Én csak leírtam a tényeket, az olvasóra van bízva, hogy ezek fényében hogyan ítéli meg a két cég kommunikációját. -
Athos07
senior tag
Hmmm, kicsit T-szagú lett a cikk. Persze ami igaz az igaz, a Pannon reklámja megtévesztő lehet .. de csak annak szól a reklám, aki beveszi. Bárki utánanézhet, és 2 katt után tudja, hogy miről is van szó. Mellesleg nem tudom elképzelni, hogy bárki is azt hinné, hogy a pusztából videótelefonálhat 1-2 évvel a 3G beindítása után.. az már majdnem japán szint lenne
És az is igaz, hogy 2,5G-ből könnyű 2,75G-t (EDGE) csinálni, de - szinte - ugyan ilyen könnyű 3G-ből 3,5G-t upgrade-elni, mivel asszem mindkét (három?) szolgáltató eleve továbbfejleszthető 3G-t telepít.
Tehát én ehelyett: ''harmatos EDGE'' inkább ezt tartom mérvadónak: ''aprócska lemaradás''.
De ez elfogult, és magánvélemény.. -
-
AS
félisten
Gratulálok nagyon jó cik lett.
Jo hogy a T-mobile igy gondlja,
Viszont a vodafone sehol sincs. vagyis van pesten 3g de ott sem mindenhol és kifujt..
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Pannon és a T-Mobile is azt állítja magáról, hogy mobil adatátvitel terén vezető szerepet játszik.
- Fűnyíró topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest