- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Az a lényeg, hogy a 3,5''-os vinyók között sokkal nagyobb a szórás zaj tekintetében mint a 2,5''-osoknál. pl. az a 80-as Barracuda amihez nekem volt tapasztalatom az is nagyon halk volt, de azért rezonált ami egy fémházba becsavarozva eléggé hallható. Egy USB-s keretben, nincs mit berezonáltatnia ami felerősítené a zajt. Biztos, hogy van olyan 3,5''-os vinyó ami nem rezonál egyáltalán, de ez olyan mint a tuning a prociknál. Vannak jobb és rosszabb példányok. Sima Athlon XP-ből is kifoghatsz olyat ami nagyon jól tuningolható, de egy XP-M nél garantált a jó tuningolhatóság, ahogyan a 2,5''-os vinyóknál is a halkság.
Persze csak akkor, ha nem régi, még golyóscsapágyas a vinyó.
Azért is halkabbak mert, kisebb a tányérjuk, tehát kisebb a mozgó tömet, kisebb a vinyó olvasófeje is, ezért a seek zaj is kevesebb, vmint általában kisebb a fordulatszámuk is, ami mondjuk a sebességben is megmutatkozik...
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Rendben elhiszem.Csak azért ''ugrottam rá'' erre a témára mert az álmom
egy igazán halk 3.5-ös hdd.De sehogy sem találom meg és 2.5-ös ösökkel kell szórakoznom hogy ''normális hagszinten tartsam a rendszerem.De akkor majd utánanézek ezeknek a seagate-eknek.Hogy van e ilyen ami halk és még gyártják(nem tudom hogy az általad említett típust gyártják e még)
De egy tény .Ha te úgy hallod hogy nincs hangja a hdd-nek akkor nincs is.(ebben nem kételkedtem,csak sajnos én még nem találkoztam az általad említett típiussal)
Üdv. -
Erre gondoltam, nagyon nem mindegy hang szempontjából hogy egy Barracuda IV-ről vagy egy 7200.7-8-ról beszélünk ég és föld a kettő.
A csendespc témában nagyon jónak számító silentpcreview oldalon van egy összesítő táblázat rövid jellemzésekkel zömében laptop vinyókról: [link]
Talán nem véletlen hogy a Barracuda IV bejegyzése is így kezdődik: ''In idle, it remains the quietest of all 3.5'' drives....'' Ráadásul ezen a vinyón úgy emlékszem bekapcsoltam az acoustic management opciót. -
zsiga667
addikt
PeterkeT javaslata alapján ''kicsit'' megvágtam a hsz-t, a személyeskedéseidre inkább csak annyival reagálnék, hogy No Comment...
1. Én leírtam hogy mit tapasztaltam, az hogy te nem hallod meg a különbséget egy 2,5'' és egy 3,5'' vinyó között az a te bajod, nem az enyém.
Én meghallom a különbséget, és engem zavar a 3,5'' vinyók hangja, a leghalkabbaké is. (Alvás közben, úgy hogy nagyjából 80-90 centire van a fejemtől a gép, és csak a vinyó meg a 12cm/900rpm tápventi jár benne.)
Anyám notebookja mellett viszont tudtam aludni, hasonló távolságból, hasonló terhelés mellett.
''viyó méretétől függ a seekzaj... hú ez aztán.... ja a nagyobb dobozba több seekzaj fér biztos... ''
Nagy vinyó, nagy doboz, nagy tányér, nagy fej, nagy fejmozgató mechanika, nagy hang.
Mellesleg szintén tapasztalat, Microdrive-nak nem hallom a seekzaját, a 2,5'' vinyóknak éppenhogy, a 3,5'' vinyók meg már zavarnak.
2. Programból van. Viszont a kezem is azt igazolta hogy kényelmesen megvolt az az 50°C.
Mellesleg nem úgy tervezik a vinyókat hogy hűtés nélkül kibírják az üzemi hőfokukat. Ez a hűtés lehet akár maga a ház is, de manapság egyre több háznál nincs közvetlen fémes érintkezés a HDD és a ház fémrészei között, így például a Chieftec Bravomban sem. Éppen ezért szeretnek az erre hajlamos vinyók (régebbi Maxtorok pl.) hűtés nélküli műanyag mobilrackekben elpusztulni. -
gorlin
őstag
Igazad van de az hogy kinek mi a hangos szubjektív.
Most nem akarok kötekedni ezért leírom a tényeket .
Tehát a konfig
Antec Phantom passzív táp!,Asus A8NSLI(Passzív),Coolink U8 12 processzorhűtő(épphogy elindul a venti).A vga-n egy zalman 80DHP amin van egy OP1 de épphogy csak elindul.
Az egész egy hangszigetelt anyaggal kibélelt házban.
Namost ebbe beletettem : (ezekkel próbáltam,mindegyik külön értendő)
- Samsung 160-as Sata 1-es hdd-t.Erősen kihallatszot a hdd hangja.
- Hitachi 160-as Sata 1-es Hdd-t ez is kihallatszott elég rendesen .
- Western Digital Skorpio 2.5-ös hdd.Ez már teljesen halk de így is kihallatszott az a ''kluttyogás'' amit az elöbb egy két hozzászólással ezelőtt említett valaki
- Toshiba 2.5-ös 16Mb Cash .Ez kicsit jobban rezonál mint a Wd de nincs az az idegesítő hangja mint a wd-nél volt.(Ez van most)
-Samsung ,40gigás,80 gigás Ide merevlemez ,ezek is kihallatszottak,ezek voltak a legrosszabbak.
De mondom hogy szubjektív a dolog.Engem nem ''nem zavar'' hanem nem hallom a gépem hangját .(mondjuk még egy minimálisat igen ,de már kacsintgatok egy jobb 12-es venti felé
Egyébként a gyári adatokban is szerepel hogy a notit kb 10-15 fokkal magasabb hőmérsékletre tervezték,ezt bármelyik gyártó honlapján meg lehet nézni.Ez 2.5-ös hdd-nál 60fokot jelent kb .3.5-ösnél 50-et.Ha ezek fölött használod akkor károsodhat a hdd.
Ezt nem kötekedésnek szántam ez a Tapasztalatom.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
1. Szerintem inkább te játszod a hülyét...
Hallottál már 2,5'' vinyót? Sokkal halkabb seek közben mint egy 3,5''. Alapjáraton lehet ugyanolyan halk a nagy is, de az senkit sem érdekel amikor éjjel próbálna aludni a letöltőgépe mellett.
A vinyó méretétől elég erősen függ a seekzaj, pl. hallottál már Microdrive-ot seekelni?
2. Nem, az utolsó 3.5'' vinyó amivel találkoztam egy 250GB-s WD volt, ami nem tartozik a melegedős szériák közé de ventilátor nélkül 45-50°C körüli a hőmérséklete...
Az eredeti témára visszatérve, majd meglátjuk hogy milyen lesz, örülnék ha igazad lenne. -
zsiga667
addikt
1. Hangtalan de ha dolgozik akkor hangos? Akkor mégse hangtalan? Vagy ez csak számomra tűnik ellentmondásnak?
Végülis kikapcsolva is hangtalan, és pontosan ugyanannyit tud mint idle-ben.
2. Azt az apróságot ne felejtsük el hogy míg egy 3,5''-es winyónál nem igazán tudsz mit tenni a seekzaj csökkentése érdekében (ugyanis a nagy melegedés miatt nem tudod rendesen ''becsomagolni''), addig egy notivinyót akár körbefújhatsz purhabbal, akkor is menni fog. -
erdoke
titán
Jobbfajta külső keretek nagyságrendekkel jobban tompítják a HDD hangját és rezonancia keltő hatását mint bármilyen belső szerelőkeret. Van itthon 3-4 fajta külső keretem most is, és a Maxtor kivételével minden vinyómárka valamelyik 7200 rpm-es változatával van személyes tapasztalatom.
Te jössz. -
erdoke
titán
Ez erősen szubjektív dolog, de én az eddigi 5-6 db 2,5'' és tucatnyi 3,5'' HDD-s tapasztalatom alapján nagyságrendi különbség van zajban, rezonanciában és melegedésben a notivinyók javára. Egy otthoni multimédiás központnak szánt Minibe inkább tegyenek 2 db 100 GB-os 2,5'' HDD-t mint egy 250 GB-os 3,5''-ost. Az igényes célözönség megérti, és ami még fontosabb, meg is fizeti a különbséget.
-
gorlin
őstag
Ezt nem azért írtam mert hasra ütöttem.Én kb 4 hónapja lecseréltem a 3.5-ös hdd-t,2.5-ösre az asztali gépben.És tudom hogy halkabb mert hallom(illetve nem hallom
,
hogy fokozzam a dolgot egy Acoustic Case-ben van ami ki van bélelve hangelnyelő szivacssal.A hitachi DeskStar 160giga Sata kihallatszik elég rendesen.
Persze ezeket a dolgokat csak passzív tápnál lehet észrevenni.
De itt ennél a szintnél tényleg nincs hangja a gépnek.
''egy mai 3,5-ös sem rezonál'':Akkor nézz meg a samsungot,akár az új sata 2-őt is.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Argos: Szeretem az ecetfát
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest