Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz Den #56 üzenetére

Erre gondoltam, nagyon nem mindegy hang szempontjából hogy egy Barracuda IV-ről vagy egy 7200.7-8-ról beszélünk ég és föld a kettő.

A csendespc témában nagyon jónak számító silentpcreview oldalon van egy összesítő táblázat rövid jellemzésekkel zömében laptop vinyókról: [link]

Talán nem véletlen hogy a Barracuda IV bejegyzése is így kezdődik: ''In idle, it remains the quietest of all 3.5'' drives....'' Ráadásul ezen a vinyón úgy emlékszem bekapcsoltam az acoustic management opciót. :)

• Flashcash

Közösségépítő

-Teljesen felesleges a vinyók rezonanciáján így vitatkozni. Akár egy adott típuson belül is nagyon nagy eltérések lehetnek, pont ez az a jellemző ami folyamatosan változhat.
    Én is tudok mutatni iszonyatosan rezonáló Hitachi T7K250-et, és tudok nagyon alacsony rezonanciájú laptopvinyókat közelítő minőségűt is.

- Így a típusok között maximum tendenciákról lehetne nyilatkozni hogy most x gyártó vinyói általában nagyon rezonálnak, az y cég vinyói pedig egész jó összeszerelési minőséget képviselnek. stb.

-Ugyanígy mindenki más típusú házba rögzíti, máshova teszi a vinyóját, nem mindegy hogy egy fél kilós JNC házat ráz 2-3 HDD, vagy egy több példányból kiválasztott, nem rezonáló típus van egy 10 kilós minőségi házban megfelelően rezgéscsillapítva.

Ezért ha Den vagy bárki azt mondja nekem hogy nem rezonál és nem hallja a vinyóját elhiszem. (Ráadásul még a konkrét típus sem derült ki számomra, egy Seagate Barracuda IV-et vagy V-öt még ma is sokan eltalonnak tekintenek zaj terén, a 7200.7-8 sorozatra már több a panasz zaj szepontjából.)

-A hallás is teljesen szubjektív, a lényeg az hogy az adott felhasználót a saját konfigjában levő vinyó ne zavarja. Van akinek ez laptopvinyót jelent, van akinek egy 3,5''-os válogatott típust, és van akit egy több éves hagyományos csapágyazású vinyó sem zavar.
    Ilyen dolgokat élőben lehet megítélni, akkor derül ki hogy zavar-e az adott hdd vagy sem.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák