- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nem lesz Xiaomi 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
AdamComp
csendes tag
-
mycso
veterán
Sejtettem lehurrognak, de én nem azt mondtam, hogy a celeron jobb, hanem ezt azoknak írtam akik a topic közepe fele a tuningról vitatkoztak.
Van nekem is 2.6 celeron, és van 2200+ tbred és itt is érezhető, hogy az amd-m fele annyi memóriával is gyorsabb mint a celeron.
Sőt az amd 2.2GHz-re húzva 512/400MHz rammal, jobb eredményeket mutatott aida-ba, meg sandra-ba is egy 2.8/533Mhz/512kb P4 nél! -
LordX
veterán
válasz
Dilikutya #117 üzenetére
Az IA64 az jóval öregebb, mint az AMD x86-64-e. Itanium-ról ugye már hallottatok? A K8 még kanyarban sem volt, amikor az már kijött.
Más: a Win2003 Servernek sincs még x64 verziója, illetve pontosan annyira van, mint az XP-nek, azaz béta van csak. Az XP x64 előbb fog kijönni (most január-februárra ígérik?), mint a W2003 x64 (tavasz vége). -
-
Dilikutya
félisten
Ez tény... csak ha ráhúzol egy 20e Ft-os 2.8-as Celeronra 1GHz-et, azt még bőven hazavágja egy szintén 20e Ft-os 2500+ Barton, amire csak 500MHz-et húztál
Nem csak a Ghz-ek számítanak!! A Celeron gyengébb eleve, mint a Barton. Ha a 2500+ Bartont belövöd 3200+ teljesítményre, ami nagyjából 2.8-3.0 GHz-es P4 szintje, akkor az bőven lövi a Celeront. A Northwood-ot biztosan. De szerintem a Prescott Celeront is, az nem járná, hogy a fillérekért megvett Celeron ami játszva tuningolható esetleg, ily módon gyorsabb legyen mint egy 50e Ft-os P4. Szóval.. az 1GHz-es húzás nem minden!
-
mycso
veterán
Annyit szeretnék ehez az egész harchoz hozzászólni, azoknak akik itt a nagy tuningolgatásokról beszélnek, hogy akkor istenítsék a húde tuningbarát 2500+ bartont, amikor arra is lehet tolni egy plusz GHz-t.Na celeronnál ez sima ügy (+1GHz).
-
Dilikutya
félisten
A piacon nincs ilyen processzoruk. De az egész biztos, hogy házon belül már ízlelgetik. Szar mindenesetre nem lesz. Szerintem ez is agy nagy adag kamu és baromság, hogy a Prescott szar lett. Sőt az újabb steppingek már nem is melegednek, mint az első példányok. Szépen lassan leküzdik a kezdeti hibáikat. De ez most nagyon OFF volt.
Mellesleg olyan nagyon azért nem különbözik szerintem a kettő... -
Dilikutya
félisten
Az teljesen lényegtelen ebből a szempontból. A lényeg az, hogy van 64 bites processzora az Intelnek, ergo ők sem ma kezdtek a technológián dolgozni. Az egy dolog, hogy az asztali gépekbe egyenlőre nem dobták piacra. De nem azért, mert nincs meg a technológiája, hanem azért, mert még nem tartják időszerűnek.
-
drpele
senior tag
Egy észrevétel: szerintem egy ('értelmes') racionálisan gondolkodó ember az azonos (vagy nagyon hasonló) árfekvésű processzorok teljesítményeit veti össze egymással, nem pedig össze-vissza keresztül-kasul mindent-mindennel.
Szerintem...
[Szerkesztve] -
bullseye
addikt
válasz
Dilikutya #116 üzenetére
sajna direkt méréseim nincsenek csak 3800+ Vs P4 560 és P4 560 VS 3.4ee
560-nál mind a kettő picivel gyorsabb, szóval élesben fej-fej mellett lehetnek (persze az új nForce készlet ezen dobni fog valszeg, de az Intel se unatkozik.), az új 3.46-os 1066-os P4 már nagyobb móka, FXből ''csak'' 53-t láttam, az picivel jobbat ment a 3800+nál, így arra tippelek, az az55 és a 4.63 megint egál nagyjából. ami az árat illeti, mindkét Intel proci valamivel 1000 $ fölött kapható, a 3800+ nagyjából 700 $, a 4000 800$, FX55 1000$ de inkább pár dolcsival alatta.
akinek az ebben a hónapban leggyorsabb kell, az fizesse meg, de szerintem egy 3.2/3400+ szinte mindenre elég... -
Dilikutya
félisten
Na figyu (xbitlabsot még mindig nem olvastam): nekem semmi bajom az AMD-vel, sőt szimpatikus. Raktam már össze ismerősnek AMD-s gépet is, és azért AMD-t, mert én javasoltam neki. DE amiről a vita folyik, az független ettől, hogy ki mit szeret (legalábbis részemről). Hogy az AMD ár/teljesítmény arányban jobb, ezt soha egyetlen percig sem tagadtam.
Nos, a tesztről: engem igazából nem győzött meg. Ami tény, hogy a 3,46GHz-es P4 XE valóban lemarad az A64 3800+/4000+ és az FX55-től. Ami nem csoda, mivel ez a proci sem világmegváltó, egy 4000+ már komoly ellenfél, egy FX55-ről nem is beszélve. Néhol az A64 3500+ is ráelőz. DE! Úgy láttam, hogy 1280-ban, minőségi beállításokkal már át is veszi a vezetést bizonyos tesztekben.
Szerintem sehol sem emlitettem, hogy az FX55 gyenge lenne a P4 XE-hez képest. De árban már egy kategória, szóval az előnye nem meglepő. Az mért különbsége egyébként elhanyagolhatóak, kivéve egyes tesztekben, ahol valóban 10fps fölötti az előnye a 4000+ és az FX55. Ilyen azonban nem sok van, többségében kiegyenlitett a verseny. És hát nem rossz egy 32bites processzortól a 64bitesek között
A tesztek igazából engem nem győztek meg 100%-kal, hogy melyik a jobb. Doom3 alatt a P4XE 3.4GHz abszolút párban volt az FX53-mal. Csakhogy az Extreme Edition legalább egy fél évvel régebbi is. Az 1-2fps különbségek pedig szerintem ingadozhatnak hol egyik, hol másik javára. Gyakorlatilag tökmind1, hogy a csúcskategóriából melyiket vesszük. Árban szerintem ugyanott vagyunk, a 3800+ lerül 180000Ft-ba. P4XE-t nem találtam árlistán, de a 3,6GHz-es Prescott és a 3,4-es Northwood áraiból gondolva, talán olcsóbb is lehet nála. És ha így nézzük, az AMD-nek a felső kategóriában nincs előnye ár/teljesítmény viszonylatban. -
Apophis
őstag
Na visszajöttem! Azért lesz vacak az Intel 64 bites verziója, mert egyszerüen fiatalabb! Az AMD már majdnem egy éve megvan vele, az Intel...? Nos hát:sehol sincs! Magyarul: az AMD megoldás már rég kikristályosodott lesz, mire az Intel egyáltalán az elsö 64bit prociját kiadja...
[Szerkesztve] -
Router
őstag
engem már csak az vigasztal hogy még mindíg az intel a legnagyobb chipgyártó!!!!
-
kokobe
őstag
válasz
Dilikutya #108 üzenetére
mér az A64-fx55 2fps-el veri az Extreme edition dehogy van azok között 20-is perse van ahol fej fej fej mellett persze az csak az egyik pányán egyik beállításnál
De amúgy te ugyse fogod megkedvelni az AMD-t mert inteles vagy én is az voltam vagy 10-évig de jobban tettem hogy váltottam és azóta az AMD is beelőtze az intelt mind ár és teljesítmény arányban
-
Dilikutya
félisten
Kérlek szépen... itt a Ph-n van egy teszt. Az A64 3200+ a P4 3.2GHz-el van párban. A Northwooddal. (Bővebben: link). És akkor hol van még az Extreme Edition... te nagyon el vagy tájolva. De ha gondolod, egy linket kérek az xbitlabsos dologról, mert ugye én adtam linket az igazam bizonyitására.
-
Router
őstag
Nagyon úgy nézem hogy ez a topic már csak a 64 bit/nem 64bitről szól!
amielőtt lefikáznátok a celD-t azt tisztázzátok magatokban hogy a celeron sorozat mindigis a gyengébb árérzékenyebb gépekbe lett tervezve és ez egy Prescott p4 negyedére butított változat a Sempron tervezésénél nem a butításra mentek hanem egy új processzor megalkotására az intel pedig egy már meglévő processzort butított a negyedére ezért alaptalan a Sempron/CelD verseny!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Háztartási gépek
- Autós kamerák
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Macbook Pro 2019 15"// i7 // 512GB // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest