Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
R
senior tag
mennyi idő alatt (másodperc) lehet csatlakozni a netre?
winXP, tartalék net lenne -
-
eno666
csendes tag
Még mindig nem működik ez a sza...s pannon mobil net. Ma fölhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy az usb-ben lévő sim kártyát bele kell tenni egy 20-as telóba,így aktiválódik. Beletettem aztán semmi, ugyanúgy semmit nem csinál mint eddig. Mi lehet vele a gond? A kapcsolódás gombra sem enged rákattintani,az usb-n világít a kis lámpa kékre, azt írja az útmutató, hogy vörös-zöld villogásnak kellene megjelenni, hogy ha keresné a hálózatot.Egyfolytában kékre világít. Nem csinál semmit! Mi lehet a baja?? Valaki írjon már légyszi! Köszi!
-
eno666
csendes tag
válasz
Csalamade #378 üzenetére
Hali!
Nekem is pannon 1 GB-s netem van és nem működik.Te írtad, hogy neked csatlakozás után nem működik, nekem rá sem lehet kattintani a csatlakozás gombra ,tök süket az egész. nem csinál semmit. ma telepítettem fel az usb-vel,aztán semmit nem csinál. Lehetslges, hogy 1-2 nap kell amíg aktiválják a rendszerben? Ilyen létezik? Mert még acsatlakozás gombra sem engedi, hogy kattintsunk, ha nem lenne net, legalább azt kiírná, hogy nem elérhető vagy valami nem??? Légyszi írj! Neked,rögtön működöt??? Köszi! -
eno666
csendes tag
Hali!
Előfizettem ma délután a pannon mobil 1 GB internetre, aztán az előbb feltelepítettem a laptopomra és nem működik. Valaki tudna esetleg segíteni, hogy mi lehet a baj? Lehetséges, hogy aktiválni kell a netet? Addig nem működik, amíg a központban 1-2 napon belül nem aktiválják? Mi lehet a baj? Remélem, hogy kb. 2 nap után fog működni. -
samgar
őstag
Életem legrosszabb döntése volt mikor ennél a szarrágó pannonnál kötöttem szerződést. Csalnak, lopnak és hazudnak. Főleg a romingal. tetüládák.
-
Csalamade
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyre írom a problémámat. Ha nem előre is bocsánat.
Szóval a problémám a következő. Vettem egy Pannon 1gb-os Internet csomagot. Van benne egy pendrive meg sim kártya. Sim bele a pendriveba, pendrive bele a gépbe. Pannon program fel a gépre (Vista op rendszer). A progi felment, fel is ismeri a modemet, de! Elvileg már csak a csatlakozás gombra kellene kattintanom ami még sikerül de utána nem csatlakozik az istenért sem ez a szerencsétlen. Megjelenik egy felugró ablakban 2 lehetőség "Újracsatlakozás" és "Mégse". Kipróbáltam asztali pc-n is XP op rendszer alatt ott is ugyanez. Ilyenkor mit lehet tenni? Mert már tökre tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm a segítséget. -
Denniss
aktív tag
A voda teljesen korrekt ebből a szempontból, csak azért akartam kipróbálni a pannont mert gondoltam sokkal jobb lesz a térerő kis a bnőm kis szülőfalujában.
Na erre jól ráb@sztam.
1000 Ft- tal drágább.
Pesten sincs mindig 3G
Vidéken is sokkal gyengébb lefedettség a vizifonhoz képest.
Bunkó, inkompetens ügyfélszolgálat
Tolvaj számlázási rendszerEz jellemzi a pannont.
A voda ehhez képest a menyország volt.
Pesten mindíg max térerő, vidéken sok helyen megy a GPRS, néhol sajnos nincs lefedettség.
De olcsóbb 20%-al, korrekt 31 napos rendszer.
Nem a legjobb, de legalább nem egy szemét tolvaj banda mint a kékek. -
bzoley
veterán
Aránylag normálisan. Függetlenül, hogy melyik naptól kezdődik, 30napig, vagy az előfizetett adatmennyiségig megy(de max. 30nap).
Talán annyi a negatívum(ha az), hogy oda kell figyelni, hogy kell-e tovább a szolgáltatás, mert ha az egyenleg engedi, automatikusan meghosszabbítják újabb 30nappal. Ha nincs a kártyán pénz, akkor a 28. napon küldenek egy sms-t, hogy töltsd fel a kártyát a hosszabbításhoz.
Viszont ha véletlenül sikerül átlépni az adatmennyiséget úgy, hogy egy ideig még nem kapcsolják ki a szolgáltatást, a plusz adatmennyiég hozzáadódhat a következő hónaphoz. -
g0dl
addikt
Igen, ez sajnos így van, pont tegnap írtam erről http://itcafe.hu/tema/nagy_pannon_topic/hsz_3849-3851.html
Szerintem is felháborító, de tavaly még nem így volt. Nem értem,miért a számlázó rendszerük bénaságaihoz igazítják a szolgáltatást, és nem fordítva ( alternatíva, hogy szándékosan akarják becsapni az ügyfelet)
A vodánál normálisan kezelik a feltöltőkártyás netet? (azt írod ott voltál, azért kérdem) -
Denniss
aktív tag
Itt egy intő példa minden óvatlan leendő internetelőfizetőnek aki
fontolgatja hogy a pannonnál fizet elő:Sok helyen hallottam hogy milyen frankó a lefedettsége az országban a
pannonnak, ezért gondoltam az ezeddig igen jól bevált és csak egy helyen
(Csépa) akadozó Voda 5G-met lecserélem pancsa 5GB -os netre.
Független PCMCI-os kártyám van, így nem lehet gond.Adott tehát a fiókban egy régről rámmaradt pannon kártya, megrendeltem
a szolgáltatást április 27-én, gyorsan fel is töltöttem 6000-rel (1+5) hogy elinduljon
a net.El is indult. Igaz hogy BP-en szobán belül alig volt térerő, meg hogy a legtöbb
esetben nem 3G hanem sima EDGE volt, de az is lassabb mint a GPRS,
de gondoltam hogy nem olyan nagy baj ez, ha megfelelő irányba fordítom a
gépem a 13 kerben (!) akkor azért még nem olyan rossz, legalább
lesz Szolnok megyében is netem (2 havonta egyszer járok arra) .Ebben a boldog tudatban neteztem majdnem egy egész napot, mire kaptam egy
SMS-t hogy máj 1-én kikapcsolják a netem amennyiben nem töltöm fel az egyenleget.
Eztán már nem is tudtam kimenni a lakásból mert akkora lett a fejem hogy nem fért
ki az ajtón, ígyhát fel is hívtam őket hogy mi ez a tévedés, és hogy most fizettem ki
5990-et egy havi netért, és hogy miért is kellene még adakoznom nekik?Sima kitérő választ kaptam:
-Ön nem 1 hónap internet szolgáltatásra fizetett elő hanem 5GB -ra.
-Rendben, de akkor 2 hónapig kellene tartson az 5GB!
-Nem, mert 1-én fordulónapos vagyok, így aztán elsejével b@szhatom a pézem.
(utolsó sornak csak a lényegét idéztem)Mondjuk lehet hogy figyelmetlen vagyok, de pár órát eltöltöttem informálódással
a pannon nettel kapcsolatban, de ilyen jellegű információt sehol nem találtam.
KÉRDÉS HOGY EZ VAJON CSALÁS VAGY A LOPÁS?Sajnos a sztory vége az hogy a kedvező pannon netem 4 napra 6000,- Ft.
Lévén hogy a kártyának már sajnos semmilyen adata nincs meg, így
panaszkodni nem tudok, de aki a pannonnak bármilyen címen pénzt akar
adni, godolja meg kétszer is.A pannon valódi előnyei:
-sokkal gyengébb minőségű szolgáltatás kisebb térerő, lassabb net
-elutasító, néha a bunkóság határát súroló ügyfélszolgálat évekkel ezelött még primitív is volt
-magasabb díjakez alatt a pár nap alatt ezt tapasztaltam.
Nem vagyok egyébként biztos benne hogy egyáltalán az ilyen csaló módon nyakatekert háttér szabályzatok legálisak-e.
Vajon mit szólhat hozzá az ombudsman?(költői kérdés, ha van valakinek ideje szórakozhat vele...)
Mindenesetre okuljatok az esetemből!
-
pintyo68
csendes tag
válasz
Viktor0610 #369 üzenetére
Elnézést! Még nem sok a fhsz, de egyre több lessz ugyanis csak 2008nov.11.-én jelent meg!!
-
-
bzoley
veterán
válasz
Nem csak őt zavarja a Pannon efféle aljassága, pedig engem még nem korlátoztak le.
-
crue
őstag
válasz
Igenis nagyon hasznos volt, hogy pintyo68 betette ide azt a linket. Én így tudtam meg, hogy a hazug csaló pannon nem csak engem vert át.
-
válasz
pintyo68 #368 üzenetére
Elhiszem, hogy téged zavar a Pannon efféle korlátozása, de nem szükséges minden válaszba beletenni a másik topik linkjét...
Ez a "korlátozás" a felhasználók kis részét érinti, szóval annyira nem nagy probléma ez szerintem.Egyébként ennek a váltásnak semmi hátulütője nincs az ő szempontjából...
-
Pxs
aktív tag
Leírtam már máshová is, de :
A hagyományos (tehát a korlátos) 5 GB-os csomagos előfizetésről tényleg nem lehet a hűségidő lejárta (1 év) előtt átváltani a korlátlanra ???
Apám bement Pannonhoz a minap és neki ezt mondták....váltott már valaki mostanában ?
-
pintyo68
csendes tag
nézz be ide[link]
-
crue
őstag
válasz
pintyo68 #364 üzenetére
"A Pannon Internet Éjjel-nappal vagy Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokban foglalt forgalmi keret nem korlátozott, azonban olyan fájlcserélő, fájlmegosztó, egyéb nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata során, amely révén az adatcsere közvetlenül a felhasználók között, a szervertől függetlenül zajlik, a Szolgáltató jogosult az adott forgalom idején a sávszélességet csökkenteni. A Szolgáltató ugyanakkor garantálja az Általános Szerződési Feltételekben rögzített cél-, illetve minimál-értékeket."
Ez van a pannon honlapon és eszerint csak p2p-re vonatkozik a korlátozás és csak arra az időtartamra, amíg az adatcsere tart. Mindemellett ha valóban lekorlátoztak úgy, hogy egyetlen byte p2p forgalmam se volt, akkor mehet a p.csába a pannon a nemsoká lejáró hűségszerződésem után.
-
crue
őstag
A következő a problémám: tegnap délután óta a szokásos 2-3 Mbites sebesség 200-300 kbit-re csökkent. A speedtest.net mérése alapján a letöltési sebességen kívül miden normális. Ping 100 ms alatt, feltöltés 384 kbit körül. Technikai probléma lehet ez a pannon részéről vagy szándékos korlátozás? Nem használok p2p-t semennyire.
-
DarkByte
addikt
Úgy látom Huawei E169 -ed van szóval igen én szeretnék látni Linux -os leírást, még később jól jöhet. Légyszíves írd bele hogy milyen kernel verzióval használod és ha azt magad fordítottad milyen ide vonatkozó opciókkal mert én a Huawei E220 -ammal elsakkoztam egy ideig mire gond nélkül működött.
-
-
Def26
félisten
válasz
Viktor0610 #357 üzenetére
Nem látsz bele valamilyen ütemtervbe, hogy mikor hol tervezik a 3g telepítést?
-
-
Def26
félisten
válasz
kicsitomi88 #349 üzenetére
Én Felcsútra költöztem Budaörsről és szintén nem lehet ADSL -t műszaki okok miatt beköttetni. Pannon Éjjel-Hétvége csomagom van és a sebességről annyit, hogy 2-10kB le (leginkább olyan 5kB/s
) és 1-2kB fel töltése sebességem van. Tehát a fele sincs annak amit az üzletkötő srác a boltban mondott.
Hivtam a Pannon és irtam egy panaszlevelet is, visszahivtak, és elmagyarázta nekem a kölök, hogy ez bizony jó, mert ők csak azt mérik hogy 1 weboldal 40ms alatt jöjjön be, nem pedig azt hogy mennyivel jön a net. -
válasz
kicsitomi88 #349 üzenetére
Az EDGE-lefedettségnek ennyi az elméleti maximuma, ezt általában nagyjából hozza is. Viszont ennél több nem lesz.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Viktor0610 #348 üzenetére
Köszi, ne is reménykedjek többen?
-
válasz
kicsitomi88 #347 üzenetére
Kb. 20 kB/s le- és 4 kB/s feltöltési sebesség.
-
kicsitomi88
őstag
Hello
Mivel elég gatya helyen sikerült tanyát vernem így nem tudom beköttetni az ADSL-t ezért valszeg Pannon Éjjel-Nappalra fogok szorulni. A helyszín Zsombó Szegedtől 20, egy másik HSDPA képes településtől 3km-re. Elvileg EDGE lefedettség van. Milyen sebességre számíthatok így körülbelül? Az irányadó maximum az 236? Tehát ennél több nem is lehet?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
-
04ahgy
nagyúr
Na, gondban vagyok már megint ezekkel a fránya PannOnline regekkel. Van egy harmadik telefonszámom, amit most adtak ajándékba bónuszképpen. Kártyás szerződés. (Másik két számomon rendre mobilnet + hagyományos előfizu.)
De ezt a harmadik számot ismételten nem tudom regelni az oldalon. Ügyfélszinten nem látom, csak a netet és a régi számom, az előfizetésest.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Viktor0610 #343 üzenetére
Akkor hogy lehet, hogy neki ott szerepel? Vagy az csak egy opcionális "bepróbákozás" a Pannon részéről, és probléma nélkül lemondhatja azon a piros linken, melyet említett, hogy látható a PannOnline oldalán?
Ismét egy gondolat a saját netemmel kapcsolatban: Az E169-es modem baromi gyorsan lemeríti a notiakkut... Szubnoteszem van, és alapból nagyon energiatakarékos, a legszűkebbre van levéve minden benne. Ezért a kicsi akkukapacitáshoz (mellyel bír kb. 1,5 órát) hatalmas arányban adódik a modem fogyasztása.
Harmadik gondolat: Pannonline. Említettem, hogy nem volt semmihez jogosultságom. Ez azért volt, mert 3 szám tartozott / tartozik a nevemhez / ügyfélszámomhoz, és ekkor ügyfélszintű regisztráció kell. Habár ez elgondolkodtató, mert akkor egy flotta alá tartozó egyéni mobilosok, pl. egy cégnél hogyan tudják magukat regisztrálni?
HGyu
-
A csomagváltással nem indul újra a két éves hűségszerződés.
-
04ahgy
nagyúr
Szerintem lehet törölni, kötbér ellenében.
Másrészt, teljesen logikus, hogy újból két év a hűség, akármennyit is töltöttél le. Ha már másfél éve lenne neted, akkor csak fél évig tudnának téged biztos partnernek. Az akció meg egy és két évre szól, ezért indult újra, mikor váltottál.
Harmadrészt, jelentkeznék én is. Éjjel-nappal csomag, és elégedett vagyok. A linuxszal teljes mértékben működik a cuccos!
HGyu
-
bzoley
veterán
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Mától én is éjjel-nappal...
Mi a szösz az a P2P limitfigyelés.
Sejtésem van, de ha az igaz, akkor minek van ott, úgy sem lehet változtatni rajta.
Bár nagy csoda lenne, ha a Pannon bármely oldala egyértelmű lenne. -
crue
őstag
válasz
Viktor0610 #339 üzenetére
Üdv!
A mai napon váltott át a csomagom 5G-ről Éjjel-Nappal-ra (2007. áprilisában indult az előfizetés még 3G-s csomaggal). Ugyanakkor mai aktiválási dátummal a PannOnline-on szerepel egy 2 éves hűség is. A kérdésem az, hogy ez adminisztrációs okokból látszik így és 2009. áprilisában jár le a hűségem vagy újraindult a két év? Az érdekes még a dologban, hogy van mellette egy piros 'töröl' gomb is. Mi történik, ha törlöm (már ha lehetséges, természetesen)?
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Viktor0610 #336 üzenetére
Sikerült beüzemelnem, igaz nem XP alatt, hanem Linux alatt. Kernelpatch, wvdial, és máris megy a móka. Most mértem a speedtest.net oldalon 1778/258 kbit/s le/feltöltést. 137ms a ping. Mindezt Albertirsán. Egyelőre nem rossz. A modem végig HSDPA módban van.
Kívácsiság /ON: el tudom valahogy érni, hogy átváltson WCDMA módba, hogy úgy is tesztelhessem a sebességet?
Viktor0610: érthető voltál. Pannonline-ra hogy tudok regisztrálni? Az ügyfélszám nincs meg, mert még sosem volt számlám.
Ki kellene valahogy derítenem. A szerződésen rajta van? (Fontos lenne a regisztráció, mert a Linux nem számolja a letöltést, valamint több gépen is lesz használva a cucc. Nem akarom az 500MB-ot túllépni, és a gatyámat ráfizetni. Viszont a fentieket figyelembe véve, releváns adatot csak a Pannonline-on kapok. Ezért nincs időm a számlámat megvárni. Nem akarok úgy járni, mint a fórumban fentebb egy illető, hogy 10x adatmennyiséget számláztak ki neki. Inkább figyelem és szemmel tartom.
HGyu
-
Ilyenkor az E220 esetében azt (volt) szokás tenni, hogy egy XP-rendszerű gépre lemented az adatokat, onnan egy pendrive segítségével átmásolod a Vista "alá", ahol a Data Interface driverének frissítésekor az utólag rámásolt helyről használod a drivert.
Amennyiben magát a meghajtót nem -vagy rosszul- ismerné fel, az USB háttértár helyett USB kompozit eszközként telepítsd fel!
Gondolom, ez működik az E169 esetében is.Remélem, érthető voltam, ha nem jelezd!
-
04ahgy
nagyúr
Nah, vettem ma egy "próbacsomagot"... E169 a modem, 500MB, és 30 napon belül visszavihető.
XP alatt problémamentes minden, CD-ROM-ként felismeri a sticket (trükkös a baba, mert a megjelenő meghajtóbetűjelre kattinva azt nem nyitja meg "Nincs ilyen meghajtó!" felkiáltással). A modemen ROM memóriában levő programot elindítja az autorun, települ, és voilá. Munkahelyemen, a XIV. kerületben próbáltam. Nem váltott a LED ciánra, tehát nem volt HSDPA link, csak WCDMA. Ezt a kék jelzi. A program egész kezelhető, messzemenően fapados, ennek következtében bolondbiztos.
Az Ubuntu még kezeli is a modemet, látom, hogy zöldről kékre vált, de valamiért eldobja a kapcsolatot azonnal. Legalábbis ezt írja ki, hogy disconnected. Az, hogy kékre vált, azt jelenti, hogy már valamit a hálózattal kommunikál, mert létesített UMTS kapcsolatot. Nem tudták a linuxot kitrükközni, szépen, -ro módban felcsatolja a fájlrendszert, és lehet másolni az adatokat. Ez még fontos lesz később... Van több fájl, lehet nézegetni, köztük a modem drivere, XP-hez, Vistához. DataCard_Setup.exe, de van DataCard_Setup64.exe is. A szokásos autorun.inf, autorun.exe. Van még egy sysconfig.dat (belekukkantva eldönthető azonnal, hogy csak windowsos információkat tartalmaz) és egy ResetDevice.exe. Egy alkönyvtárban található a – szintén windowsos – pannon kliensprogram telepítője.
Megörültem a vonaton kutaszkodva, hogy milyen jó, tudtak hozzá rendes 64 bites drivert csinálni. Itthon tört le a szarvam, ugyanis a 64 bites XP-n a modem a CD-ROM-ként való felismertetődésen, a kliensprogram készséges telepítésen túl egy fia cselekedetet nem mutatott. A telepítés leállt, mert a 64 bites driver olyan jól sikerült, hogy hiányolja a win a DataInterface típusú, ismeretlen eszközhöz a meghajtóprogramot. Persze a kliensprogram nem talál netet, mert még az eszközt sem látja.
Jól kezdődik.
HGyu
-
-
okib4100
aktív tag
Ami számomra érdekes, h tudtommal minden új pannon számlás előfizetéshez 3 hónap roaming tiltást aktiválnak (legalábbis én 2-szer vettem, és mind2-szer aktiválták, egyik pedig kifejezetten netes simkártya volt). Ennek fényében érdekes h hogy engedett 1 hónappal utána roamingolni. Én megnézném a szerződéshez adott papírokat, h nincs e ott mégis, h három hónapos roaming tiltás, és ha ott van akkor szóvátenném a szolgáltatónak, h mégis ennek ellenére hogyan tudott ez megtörténni.
Viktor, ez már nem így van? (mármint a 3 hónap tiltás) -
-
dtamas8
tag
Sziasztok. 2008.10.07.-én kötöttem egy pannon 500mb internetcsomagot,ami most akcios.az elsö honapban minden oké volt,nem is léptem túl.A 2.hónap elején kölcsönadtam a sogornőmnek Ausztriába.Egy napig használta és utánna letiltott,nem engedett többet csatlakozni,visszahozta és nekem se volt már jo itthon.Ma jött ki a csekk 708.000 ft-ról.Roaming használat,1 nap,hihetetlen.Szerintetek lehet vmit csinálni ezzel?Egy nap alatt több mint 700.000,az komoly.
-
kozlo
tag
válasz
Viktor0610 #327 üzenetére
Köszönöm Viktor0610 a választ, már át is váltottam a pannonline oldalon.
Üdv.
-
04ahgy
nagyúr
Nah, Viktor0610, átjöttem ide. Elvileg meghegeszthető a Huawei E169 Linuxra is, a HUP-on Gentoo alatt valakinek sikerült életre kelteni.
Esetleg valaki össze tudna velem futni egy este (19:00 fele) a Nyugati mekijében, hogy kipróbálhassuk az E169-et Ubuntuval és Mandrivával? Meghívom egy sajtburgerre.
Másik: Albertirsán melyik szolgáltatás érhető el? Van HSDPA? Vagy csak a lassabb? A leggyorsabb, ami itt van, az mit tud sebességileg?
Harmadik: eddig Pannonos voltam, 1999 óta, mindig kártyás. Ez a sok év nyom valamit a latban?
HGyu
-
vviktor1:
Az egy dolog, hogy miről ír és miről nem az ÁSzF, de a lényeg, hogy vásárláskor félre lettetek tájékoztatva, ez jó "tárgyalási alap" az ügyfélszolgálatnak irandó levélhez...
kozlo:
Nem módosul a hűségszerződésed, válts nyugodtan. -
dim3nsi0n
tag
válasz
Viktor0610 #320 üzenetére
Bár nem vagyok Pannonos, de a pannon honlapján ez található minimálérték alatt:
GPRS letöltés/feltöltés 8kbit/s / 8kbit/s
EDGE letöltés/feltöltés 8 kbit/s / 4kbit/sec
3G (UMTS) letöltés/feltöltés 8 kbit/s / 4kbit/sVégülis a minimálértéket elérte...
De ugyanitt:
Célérték:
GPRS letöltés/feltöltés: 30 kbit/s / 8 kbit/s;
EDGE letöltés/ feltöltés 100 kbit/s / 50 kbit/s
3G (UMTS) letöltés/feltöltés 120 kbit/s / 40kbit/sMért érték 2007-re:
GPRS letöltés / feltöltés 34,2 / 9,56 kbit/s
EDGE (EGPRS) letöltés / feltöltés 183,27 / 89,25 kbit/s
3G (UMTS) letöltés / feltöltés 359,64 / 60,36 kbit/s -
vviktor1
aktív tag
válasz
Viktor0610 #323 üzenetére
Na ezt tapasztaltuk, (amikor a max 10kb/s -et irtam) és erre mondta az emberke hogy 300 felett lesz, ászf-ban meg nincs egy árva szó sem róla. Azért ez elég messze van a "szélessávtól". Szóval ígyjárás, ezt az adatot kinyöghették volna mielőtt aláirja az emberke a szerződést (pláne hogy direkte erre kérdeztünk rá), akkor most nem lennének plusz körök.
Köszi a válaszokat. -
kozlo
tag
Üdv.
2007 augusztus hónapban kötöttem szerződést /2 éves hűségszerződéssel/ Pannon 5G csomagra.A kérdésem a következő:ha most váltok tarifacsomagot éjjel-nappal csomagra,akkor a hűségszerződés hogy módosul?
-
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Viktor0610 #320 üzenetére
Nem levelet, hanem faxot küldtünk, félretájékoztatás miatt a szerződés felmondását kezdeményezve. Remélem a helyi üzlet vezetője aki a sávszélről tájékoztatott kioktatásra kerül.
Tehát akkor mi a garantált sebessége ennek a csomagnak ill. általában a pannonos mobil internetnek gsm/3G lefedettség esetén (vagy titok?) ? -
válasz
vviktor1 #319 üzenetére
Valamit nagyon elnézett az ügyintéző, mert a 10 kB/s (mert gondolom, kilóbájt/másodpercet írsz) az EDGE-lefedettságet jelent.
Írj egy levelet az Egyedi Igénykezelési Csoportnak (e-mailben: ugyfelszolgalat(kukac)pannon(pont)hu, faxon: 06-1 / 464-6171 v. levélben: Egyedi Igénykezelési Csoport, 2045, Törökbálint, Pannon út 1. ), amiben leírod, hogy vásárláskor nem erről a sebességről volt szó, hátha találnak valami megoldást.Javítva a postacím.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Viktor0610 #317 üzenetére
Üdv, látom te bennfentes vagy, kérdés: ismerősöm tegnap kötött szerződést az éjjel-nappal korlátlan csomagra, üzletben a sebesség kérdésre azt mondták garantált 3xxk (határesetnek vettük) 3g lefedettség estén 1,6mib, ehhez képest jó ha a 10 kb/s-et eléri, speedtest.net szerint, mint 10 évvel ezelőtt az analógmodemes időkben. Telefonos support megvolt, értelmeset nem mondtak, szerződésben egy szó nincs a sebességről, ez normális ? Ennek tényleg ennyit kell csak tudnia, és ígyjárás (utólag már akár ki is röhöghetnek az üzletben) vagy valamit mi csinálunk rosszul ?
Köszi ha segítesz, ma megnézzük 3g-s területen is azért. -
Slax
senior tag
válasz
Viktor0610 #317 üzenetére
Bocs, leltár után már minden szám egyforma. Tavaly májusban kötöttem 2 éves hűséget 3 gigára, amit tavaly augusztusban változtattam 5 gigára. Ezek szerint most válthatok korlátlanra? Az jó!
Még az sem érdekelne, ha a hűség megint két évre nyúlna, mert nincs más lehetőség netre. Holnap meg is ejtem a pannon lapján a váltást.
-
-
Slax
senior tag
Üdv.
Most 5 gigás csomagban vagyok a pannonnál. Válthatok az itt hirdetett Pannon Internet Éjjel-nappal csomagra? Tetszik az a korlátlanság a mostanihoz képest köbö 1 ezressel többért. -
Neoka
aktív tag
-
akom
őstag
válasz
Viktor0610 #313 üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséged!
-
-
akom
őstag
Sziasztok !
Van nekem egy Huawei E220 as USBm ami 3.6 Mbit/s et tud most.A vodás topicba linkelték hogy van valami modem frissítés amivel ez a modem tudja a
7.2 Mbit/s et is.Azt szeretném megkérdezni hogy az én Pannonos Huawei E220 asomat szabad nekem ezzel frissíteni ?
-
Polcrendszer
tag
Hello belló
egy kis segítságre lenne szükségem! Kellene egy ember, aki pannonos szélessávú netet használ, mert nekem nincs a modemhez szoftver. Gondolom cd-n adja ki a pannon, ez kellene nekem valami virtuális formában. köszi -
kozlo
tag
válasz
Viktor0610 #309 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
-
kozlo
tag
Pannon mobilinternet adatforgalom emelésről nem hallott-e valaki?
2007 augusztus hónapba jött be a 5GB-os adatforgalom,azóta nem emeltek semmit. -
Laurence
csendes tag
válasz
Viktor0610 #302 üzenetére
"*****Ez eddig is így volt. Mivel a csomagok nem korlátlanként lettek meghirdetve, szerintem egyértelmű, hogy a keret kimerítését követően forgalmidíjasra vált...
A 17 ezer forintos számla pedig csak annyin múlott volna, hogy figyelje a küldött üzeneteket (80 és 100 % elérésekor értesíti a Pannon az ügyfelet) és/vagy kövesse a forgalmát a PannOnline oldalán, esetleg a modem/adatkártya kezelőprogramjában.
*****"
Hát erre csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy én is figyeltem. Csak, hogy egy kalap sz....-t nem ér az egész, hiszen nem egésszen 20 nap alatt szerintük 8GB-ot forgalmaztam. Jelenleg meg korlátlan elérésem van, és éjjel-nappal neten vagyok, még sem érem el a havi 5GB adatforgalmat. Ott csalnak, lopnak, és hazudnak, ahol akarnak, azt mutatják ki a saját úgy mond "részletező számláikkal" mit akarnak, hiszen senki nem tudja ellenőrizni, és mi több, még felháborodnak, ha valaki eléjük rak egy mérést, és messzemenőkig elutasítják annak hitelességét. A lényege a dolognak, hogy az ügyfélnek soha nem lehet igaza.
Szeretném, ha jelentkezne az, aki egyáltalán valaha is elérte a 3G-s adatforgalmat ! Rengetegen elhiszik ezt a baromságot, hogy ilyen létezik a VV-ban. Valaha valaki egyáltalán megnézte e, hogy milyen serverekre kapcsolódik fel netezés közben? Nálam a netkapcsolat a szolgáltatóval LAN alapú, ami annyit jelent, hogy köztem és a szolgáltató között a kapcsolat sebessége állandó 6/2 M, /- persze ez megint csak elméleti oldalról nézve -/. De mivel nem ez a meghatározó része egy netezésnek, így bár mekkora lehet a kapcsolat sebessége a szolgáltató, és az ügyfél között, ha millió serveren keresztül kapcsolódik az ember az adott oldalra.
Ismét csak javasolni tudom, hogy rakjon fel minden felhasználó egy saját forgalommérőt. -
nyirzoz
aktív tag
válasz
Viktor0610 #304 üzenetére
Köszi!
-
-
nyirzoz
aktív tag
Hello Viktor!
Praktikum Expressz-t szeretnék venni USB modemmel.Ugye erre nem kell aláírnom semmilyen hűséget?
-
válasz
tolts.hu #301 üzenetére
Ez eddig is így volt. Mivel a csomagok nem korlátlanként lettek meghirdetve, szerintem egyértelmű, hogy a keret kimerítését követően forgalmidíjasra vált...
A 17 ezer forintos számla pedig csak annyin múlott volna, hogy figyelje a küldött üzeneteket (80 és 100 % elérésekor értesíti a Pannon az ügyfelet) és/vagy kövesse a forgalmát a PannOnline oldalán, esetleg a modem/adatkártya kezelőprogramjában.
-
tolts.hu
őstag
Az apróbetűs részt mindenkinek a figyelmébe ajánlom:
Forgalmi díj a forgalmi keret túllépése esetén: 100 MB-os csomagoknál 1 Ft/10 kB; 500 MB, 5 GB és 10 GB-os csomagok esetén 0,12 Ft/10 kB. SMS küldés díja 24 Ft/db, nemzetközi hálózatba 59 Ft/db.
Egyik haveromnak így jött pár nap netezés(és túllépés)után 17ezres számlája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Pannon újraértékeli a szélessáv fogalmát. Sajtóközlemény.
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest