- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macilaci457
őstag
válasz
VaniliásRönk #39 üzenetére
Azért az, hogy nem tudják hova fajleszteni, kb azt is jelenti, hogy a jelenlegi technikát egyre olcsóbb lesz előállítani. Mint láttuk, fejlesztik a biztonságot is. Valamit ki kell találniuk, jogos. De legalább olcsó lesz. Az is valami.
-
Macilaci457
őstag
válasz
VaniliásRönk #35 üzenetére
Szerintem eleve nincs létjogosultsága,
De ha már két-három éve minden notebook része lenne, nem lenne rossz.
a dolgok jelenlegi állása mellett a HDD-ket néhány év múlva teljes egészében a flash alapú tárolók fogják váltani.
Szerintem ez abszolút ki van zárva. Ez olyan mint ha azt mondanád, hogy CD-t se lehet kapni a boltban, amióta van DVD, és különben is tök olcsó, mindenki azt használja.
A notebookoknak is megvan az ''asztali'' változatuk (böhöm nagy, nehéz, 20 percig megy akksiról, de legalább jó drága) ki a fene fog flash drive-okat használni ott, ahol ez feltétlenül nem indokolt?
Forint per Gigabyte viszonylatban pedig olcsóbb lett a flash, de ha azt vizsgáljuk, hogy milyen arányban csökkent az ár-kapacitás viszonya a HDD-knek, van egy olyan érzésem, hogy még jópár évtizedig nem ér a közelébe sem a flash.
Szerintem majd kb a 25. században akkor válthatná le a teljesen elektronikus adattároló a HDD-t, ha olcsóbb lenne előállítani őket mint mechanikus alkatrészeket gyártani (motor, csapágy, stb...) -
Macilaci457
őstag
Gyorsítás, meg flash memóriák, stb....
mi lenne, ha inkább rendes oprendszer állna a hardver felett?
Úgy értem energiatakarékosság példájául én még sosem láttam, hogy a laptopomon az XP lekapcsolta volna a winyót szövegszerkesztés közben. Vagy mondjuk stream hallgatás-nézés közben, ami netről jön, nem a winyóról.
Mindezt 2Gb RAM mellett, kikapcsolt page fájl-al.
Először is ezt kellene megoldani. Takarékos filmnézésre pl elképzelem, hogy a CD-ről azt a 750Mb-ot behúzza a RAM-ba a rendszer szépen lassan, aztán leállítja a CD olvasót, és a winyót, és nyugodtan végignézhetném a filmet, mellesleg zaj nélkül. Mondjuk opcionálisan, mert nem tudhatja, hogy végig akarom-e nézni azt a videó fájlt, de ha mondjuk be lehetne kapcsolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest