- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
echo001
aktív tag
mert egy másik oprendszer-en nem jön elő hiba? júúj, ez megint egy szakmai baki... Ezer oka lehet, nem használ adott megszakítást, adatot tárol pl. egy hibás memóriacimen ahol win alatt éppen kód juttott (vagy éppen semmit nem ir oda a linux, mert tized annyi szolgáltatást sem nyújt) stb-stb...
roviden te hulyebb vagy a linux-hoz mint hittem ekkora alatsagot irni nem semmi
bocs a csunya szoert de akkora marhasag kb ilyen reakciot valt ki belolem
szakmai bakira :
senki sem tudhat mindent de te ugy latszik mindent.... -
L3zl13
nagyúr
Nem érzem űgy, hogy hülyeséget mondtam.
Te írtál egy példát amit az IIS-en 3 kattintással meg lehet oldani, Apache-on pedig nem. No ez bizonyára minden esetben így van, mert a MS mindenre gondolt, amit egy ember csak akarhat módosítani egy webserveren...
És a patch-eket is mindig a hiba felfedezése előtt szokták ám kiadni, soha sem utánna. :U
Szóval igen is, van olyan eset, hogy te javában patchelgeted sorra a node-okat, a szolgáltatásod javában megy, és 3 éves uptime-ot jelez a statisztikád, de közben egy ideig mégsem működött rendesen a szolgáltatás a szerver(ek) hibájából. Nos akkor ebben az esetben már a service uptime sem jelent semmit.
Azt pedig szvsz nem lehet mondani, hogy az OS uptime nem jelent semmit, akár cluster környezetben is, mert legalábbis jelzi, hogy a karbantartásra több időt kell fordítani, és a rendszer teljesítményét is csökkenti valamelyest. -
L3zl13
nagyúr
Értem, de ha a te példádat nézve windowson frissíteni kell valamit a webszerveren mert anélkül valami nem, vagy rosszul működik, (Ugye ok nélkül nyilván nem fordítgatunk apache-ot...) akkor a clusterben a webszolgáltatása uptime-ja kurvajó lesz, de amíg nem frissítetted a webszervereket, addig szarul működtek, tehát éljen a fantasztikus uptime a'la windows. :DDD
Ha meg clusterekről beszélünk, akkor clusterekről legyen szó mindkét oldalon... -
echo001
aktív tag
tan azert mert az uptime fogalmat nem en es nem te de nem is a microsoft fogalmazta meg csak ok maskepp ertelmezik lehet hogy rosszol tudom de ha kifekszik az oprendszer akkor a szolgaltatas se nagyon megy....
es tudtommal de megkeresem a neten a fogalom mint uptime 1 adott oprendszer
1 idointervalumon belulli folyamatos mukodest takar es ebbe a reboot akarmilyen okbol is nem tartozik bele.... -
szesz
tag
''''Mert ha igen megyek a bankba es kiveszem a lovemat...''
Tedd azt nyugodtan...''
Igazi magyar fasza mentalitas... Szerinted ha mindenki igy allna az altala uzemeltetett rendszert hasznalokhoz, akkor hany munkanelkuli rendszermernok ill. gazda lenne?
Veletlenul nem a betetesek penzebol is eltek??
Udv,
Sz. -
echo001
aktív tag
ok nyertel feladom most azzonal megyek es leveszem a novellt
bar azt halkan megjegyzem az altalad leirt szolgaltatasok kb felet nem szoktak iskolakba hasznalni de mindegy
de legyen igazad a windowsnal nincs jobb meg nem is lessz !!!!
most neztem utanna bankokba valahogy miert sun-t + wms-t hasznalnak inkabb
server szinten ? -
szesz
tag
Hi!
''mindenestre aki ma novell 6.5-t használ azt nemigen tartom kompetensek a témában és erősen kétlem, hogy szakmai okok vezérelték a választást...''
Mert a banki rendszerek vindozon torteno futtatasaat azt szakmai okok vezereltek?
Mert ha igen megyek a bankba es kiveszem a lovemat...
Max. a pultok mogott levo kisasszonyok altal hasznalt kliens programokra es ezek menedzselesere tudom elkepzelni a vindozt bankban. Egyebkent pedig unix (IBM, SUN) vagy vms rendszerek szoktak lenni.
''bankban dolgozom, ott szerinted miért használnak több száz(!) windows szervert a több ezer(!) windows kliens mellett?''
A tobb ezert vindoz kliens talan azert lehetseges, mert a banki alkalmazottak nagy resze nem kepes egy unix/linux op. rendszert meg felhasznaloi szinten sem elsajatitani, a tobb ezer szerver pedig a tobb ezer kliens kiszolgalasara kell...
Kenyszerrol nincs itt szo, csak penzrol es idorol. Tul sokba kerulne es tul sok ido lenne a sok ''jomunkasember'' atkepzese, s hat az ido penz...
''központosított menedzsment teljes hiánya miatt''
Ez egyszeruen baromsag...
En egy orszagos halozati infrastruktura (700000 felhasznalo) kozepen ulok.
Le is tepnek kollegaimnak a .....-t , ha kozpontositott managementre vindozt ajanlananak:))
Udv,
Sz. -
echo001
aktív tag
mar bocsi de ha patch-miat kell ujrainditani akkor annyi az uptime-nek
ez megint olyan microsoft fele magyarazat....
nalam es meg sokan masoknal az uptime folyamatos mukodes ujrainditas nelkul...
+ ezek nem nagy szavak en ezzel a serverrel nap mint nap talalkozom nem valami serverrol neztem hogy, je ilyen is van lobogtassuk itt arrol volt szo hogy helyileg mi a palya nem arrol hogy a vilagvegen mi a helyzet.... -
L3zl13
nagyúr
Tudod a korrupció nem csak ott jön elő, hogy linux vagy MS, hanem ott is, hogy kit bíznak meg a rendszer megtervezésével. Általában az igazgató hugának a kisfiát...
Az meg olyan kókler, hogy jobb nem beszélni róla. És végül az jön ki, hogy ezt nem lehet megvalósítani linux/unix... alatt, holott valójában csak az illető nem tudja megvalósítani. :U
Nem mondom, hogy ez az esetek 100%-ában így van, de nagyon sokszor fordul elő... -
echo001
aktív tag
nem tudom mi bajod van a novell-vel mert szerintem az egyik legstabilabb
halozati server prg + en nem tudok olyat amit itt hasznalnank (alkalmazast)
a novell ne tudna nekem fontos az hogy folyamatossan menjen jol stabilan
na ez nem mondhato el a cimben emlitett op rendszerrol....
de hagyjuk mert flame lessz belole....
az azert latszik hogy neked mi az isten :))
Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AliExpress tapasztalatok
- Béta iOS-t használók topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- VR topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest