- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordX
veterán
Annak az átméretezésnek vannak minőségbeli problémái, nem is állítottam, hogy nincs
Csak annyit akartam mondani, hogy az MP3-ba capture az nem feltétlen cseszi el a szinkront.. Ami elcseszheti, az a Windows API-ja, ami nincs csúszás ellen védve. Másik APIt használó progi (pl. VirtualDub, saját APIval) védett (lehet) ez ellen.
A VHS szalagon a kép és a hang nem egy helyen van tárolva, és ha a szalag megnyúlt (és az, kivéve, ha üres..), akkor a kép-hang távolság kap egy modulációt (kb AM), valamint a képszinkronjelek is csúsznak előre-hátra, ami meg tudja őrjíteni a digitalizáló áramkört, és sok-sok képdobást eredményezhet.. Amíg van olyan jó a szalag, hogy nem csúszik át a fej a szalagon levő félképhez tartozó sáv elején/végén másik félkép sávjába, addig a különbség akár elhanyagolható is lehet, de ha igen, akkor digikártya legyen a talpán, ami szinkronban tartja a dolgokat..
A Virtualdubos csúszás-korrigálás pont ezért nem működik, mert nem fix, hanem összevissza hullámzik. -
LordX
veterán
A PCTV szoftvere tud tömöríteni DV-t, az MP3 meg szerintem Lame, de az is a szoftver beépítettje.. A felbontás ha PAL (720x576i), akkor csak 15 FPS, többet nem bír, ha 640x480, akkor épp bírja a 25-öt. Asszem, mert már egy éve nem használtam..
De a VHS digizés az pont nem megy (az előbb a forrás az a tuner volt), mert VHS-nél a hang és a kép nem szinkronban jön, a VHS szinkront tartó chip annyit tesz, hogy késlelteti a képet. -
LordX
veterán
-
erdoke
titán
Azt gondolom, hogy egy jobbfajta hardveresen tömörítő digitalizáló és egy jobbfajta TV tuner + egy asztali DVD lejátszó (esetleg egy videomagnó) árába belefér egy asztali felvevő, és egyszerűebben, kényelmesen tudja mindazt, amit a felsoroltak. Persze akinek tengernyi ideje van több tömörítési ciklusra, vágásra, DVD authorizálásra, az vegye meg a fenti 3-4 eszközt külön-külön...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest