- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
falsetrue
tag
válasz
#65675776 #71 üzenetére
''A programozókat kellene inkább egy kicsit megfegyelmezni. Nem igaz, hogy nem lehet a sokféle hw-re is optimalizálni.''
Nem fizetik meg az optimalizációt itt (van olyan ágazat, persze, ahol igen, de az optimalizáció ára nem lineáris hanem exponenciális) és ingyért nem dolgozik a programozó, abból nem fog megélni a családja
De ez minden másnál is így van. Ha megfigyeled, évről évre rosszabb anyagminőségű dolgokat kapsz, még a márkásabb drága dolgoknál is így van sajna.
Minden a költség hatékony gyártás és a pár éven belüli tönkremenetel körül forog. Mivel a software is hasonló áru, mint bármi más, itt is megfigyelhető ez a tendencia. -
Komplikato
veterán
válasz
#65675776 #71 üzenetére
Ezért lesz szigorúbb a DX10-ben, hogy mit hogyan kell/lehet megoldani a GPU-nak, ha jól tudom.
Amúgy az egyetlen valamire való játék a Ghost recon, de arról meg kiderült, hogy a Havok-ot liszencelték, és utólag lett a PC verzióba beszuszakolva az Ageia, mondjuk olyan is lett. Viszont elég sok Unreal3 motoros játék készül, és ők már eleve nem a Havokot rakták bele a motorba, talán ha nem pár hónap alatt barkácsolják bele, még értelme is lehet annak a fránya fizikai modellnek. -
BCsab
csendes tag
-
Loha
veterán
-
Loha
veterán
válasz
#65675776 #38 üzenetére
Tény, hogy az összes új szabvány gyors pont-pont kapcsolatot alkalmaz. PCI-X -et nem mondtam, hogy fejleszteni kéne, de akár azt is lehetne rakni a lapokra a PCI-k mellé, mert kicsi a késleltetése, bagy az adatátvitele stb, jó sikáig elég lenne még. PCIe-t meg igazából egyedül ott alkalmazzák, ahol tényleg szűkös volt a PCI busz pl gigabites hálókártyáknál, de ugye azokra sincs túl nagy szükség, mert általában egy új lapon már van legalább 1db. Az is szívás lesz, hogy szerverekbe szánt komoly kártyák PCI-X esek, az asztali gépekben meg PCIe lesz, szóval nem foghatok meg egy jó kis RAID kártyát és rakhatom át a gépembe, mert nem lesz hova. SATA egyértelműen a jövő, de nem hiszem, hogy bárkit is zavarna ha maradna még jó darabig 2 IDE csatorna a lapokon. Oké hogy betehetek majd egy PCI-os IDE vezérlőt, csat az 1-2db megmaradt PCI slotban nem biztos, hogy lesz hely neki, PCIe-ben meg nem valószínű, hogy lesz. Persze használhatok SATA/PATA átalakítót, ami elég nehezen beszerezhető, nem is olcsó, és ráadásul főleg csak a vinyókat szereti.
A soros port és az LPT lassú volt, már az USB1.1 is lassú egy rendes szkennernek, de pl én még mindig PS/2-es egeret és billentyűzetet használok, mert nem jobb az USB, és a PS/2 a célnak teljesen megfelel. ISA elég is volt egy AWE 64-nek de a mai DSP-s hankariknak már kevés lenne sztem. Egyébként PCI-re nagyon gyorsan áttértek a gyártók, a PCIe meg ahogy én látom nem túl népszerű... -
Loha
veterán
válasz
#65675776 #31 üzenetére
Gondolom ugyan azért lett PCI amiért az X-Fi is. PCIe-nek állítólag magasabbak a késleltetései, ugyan olyan kevés van belőle a lapon mint PCI-ből, és a régebbi lapokon nincsen.
Tehát ha elég neki a PCI által nyújtott sávszél akkor mi szól a PCIe melett? Sztem semmi., azon kívül, hogy a PCIe-t erőltetik. Akkor inkább erőltetnék a 64bit-es PCI-X -et... Nagyon remélem, hogy még jó ideig lesznek PCI slotok a lapokon...
SATA-s ODD-kenek mi értelme azon kívül, hogy vékonyabb a kábel? Semmi. Mi ez előnye az IDE-nek? Hogy visszafelé szinte mindennel kompatibilis. ha az ODD tud ATA100-at akkor lehet rá rakni átalakítót... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest