- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
Úgy fogd fel ez a kártyát, hogy ez CPU gyorsító. Tehát a CPU-nak segít, a fizikával kapcsolatos számításokban. Proci átküldi neki PCI buszon a megfelelő adatokat, ez kiszámolja helyette, addig a proci egyébb dolgokat számít, majd a PPU az eredményeket visszaküldi, és a proci az általa és a PPU által számolt dolgokat, átküldi a VGA-nak ami megjeleníti.
-
Loha
veterán
-
Loha
veterán
válasz
Jim Tonic #39 üzenetére
Nem arra akartam kilyukadni, hogy az IDE jobb lenne, a SATA-é a jövő, de ha egyszer a gyártók nem akarnak SATA-s ODD-ket csinálni, akkor ne erőltessük már le a lapokról az IDE vezérlőket, nem hiszem, hogy sok vizet zavarnak, ráadásul sem az ODD-k terén, sem vinyók terén nem jelentenek szűk keresztmetszetet.
Sztem azért azon érdemes elgondolkodni, hogy új kártyák esetén még mindig PCI-set csinálnak. Egyáltalán nem biztos, hogy eljött a PCIe formájában az ISA és a PCI méltó utódja, de nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy egy új VESA Local Bus -hoz van csak szerencsénk
Amikor kijött PCI busz, vagy az AGP vagy AGP 8X, a gyártók sokszor csak fogtak egy meglévő terméket és átpakolták rá, mert újra el tudták adni az a cuccot, nagyobb sebességet igérve. PCIe 16X -ra is kapásból átpakoltak minden VGA-t az újak meg eleve úgy jöttek már ki. A 1x PCIe meg nem kell senkinek? Amikor már minden új alaplapon ott van, kihoznak új, sima PCI-s karikat? Pedig sztem lenne igény bőven a PCIe-s bővítőkártyákra. Szóval számomra ez nagyon furcsa és egyben érdekes is...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
#65675776 #38 üzenetére
Tény, hogy az összes új szabvány gyors pont-pont kapcsolatot alkalmaz. PCI-X -et nem mondtam, hogy fejleszteni kéne, de akár azt is lehetne rakni a lapokra a PCI-k mellé, mert kicsi a késleltetése, bagy az adatátvitele stb, jó sikáig elég lenne még. PCIe-t meg igazából egyedül ott alkalmazzák, ahol tényleg szűkös volt a PCI busz pl gigabites hálókártyáknál, de ugye azokra sincs túl nagy szükség, mert általában egy új lapon már van legalább 1db. Az is szívás lesz, hogy szerverekbe szánt komoly kártyák PCI-X esek, az asztali gépekben meg PCIe lesz, szóval nem foghatok meg egy jó kis RAID kártyát és rakhatom át a gépembe, mert nem lesz hova. SATA egyértelműen a jövő, de nem hiszem, hogy bárkit is zavarna ha maradna még jó darabig 2 IDE csatorna a lapokon. Oké hogy betehetek majd egy PCI-os IDE vezérlőt, csat az 1-2db megmaradt PCI slotban nem biztos, hogy lesz hely neki, PCIe-ben meg nem valószínű, hogy lesz. Persze használhatok SATA/PATA átalakítót, ami elég nehezen beszerezhető, nem is olcsó, és ráadásul főleg csak a vinyókat szereti.
A soros port és az LPT lassú volt, már az USB1.1 is lassú egy rendes szkennernek, de pl én még mindig PS/2-es egeret és billentyűzetet használok, mert nem jobb az USB, és a PS/2 a célnak teljesen megfelel. ISA elég is volt egy AWE 64-nek de a mai DSP-s hankariknak már kevés lenne sztem. Egyébként PCI-re nagyon gyorsan áttértek a gyártók, a PCIe meg ahogy én látom nem túl népszerű... -
Loha
veterán
válasz
#65675776 #31 üzenetére
Gondolom ugyan azért lett PCI amiért az X-Fi is. PCIe-nek állítólag magasabbak a késleltetései, ugyan olyan kevés van belőle a lapon mint PCI-ből, és a régebbi lapokon nincsen.
Tehát ha elég neki a PCI által nyújtott sávszél akkor mi szól a PCIe melett? Sztem semmi., azon kívül, hogy a PCIe-t erőltetik. Akkor inkább erőltetnék a 64bit-es PCI-X -et... Nagyon remélem, hogy még jó ideig lesznek PCI slotok a lapokon...
SATA-s ODD-kenek mi értelme azon kívül, hogy vékonyabb a kábel? Semmi. Mi ez előnye az IDE-nek? Hogy visszafelé szinte mindennel kompatibilis. ha az ODD tud ATA100-at akkor lehet rá rakni átalakítót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Háztartási gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest