- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
1. Uhh, mert aztán azt marha nehéz megjegyezni, hogy Opteron = Server/Workstation, Phenom = ez lesz az új Pro (látod, már lehetne is átnevezni az eddigi Pro-kat...), Athlon 64 = Mainstream, Sempron = Value.
2. Egy év után miféle nagy újdonságot kellett hatalmas nehézségek árán megtanulnod? Core2? Meg ne szakadj!
Évek óta ugyanazok a kategoria-nevek mindkét gyártónál, Intelnél bejött a Core2, AMD-nél meg be fog jönni új desktop csúcsnak a Phenom. Ennyi.
3. Jó, tegyük fel, hogy a modell-számban a cache. De a TDP-t miért ne jelölnék? Hogy vásárláskor a raktáros bogarászhassa megint a dobozokat? Meg a raktárkészlet-listákra megint külön fel kelljen vezetni?
4. Keress fel egy jó pszichológust, mielőtt még vérengzésbe kezdesz.Számolj be neki a memória-zavaraidról is!
-
ddekany
veterán
''De hiszen te lényegében a +-os jelölést akarod vissza (csak egységesebben, mint eddig). Megtoldva azzal, hogy Value, Prof., stb. - ami egyrészt felesleges, mert a szám nagyságából is lehet következtetni, másrészt ami ma Prof., az holnap már Mainstream, tehát lehetne egyfolytában átnevezni a procikat;''
Ez nem így van... mikor piacra dobnak egy CPU-t, akkor azt valamilyen típusú vásárlóknak szánják (és most hagyjuk, hogy ez technikailag sokszor mennyire megalapozott). Pl. egy akármilyen Opteron-t vagy Xeon-t mindig szerver processzornak fognak nevezni, akkor is ha az újabb ''irodai'' procik már tönkreverik. Az hogy már elavult, hát istenem... használt cikk, persze hogy az. Szóval ezek vagy hasonló a kategóriák igenis léteznek, csakhogy értelmes nevek helyet ilyen baromságokat szoktak kitalálni, hogy Sempron (= Value), Athlon (= Pro), Opteron (= Server). Azért, hogyha ránéz vki, nehogy köpni-nyelni tudjon. Most meg majd gondolom lesznek új fantázia nevek (az ID-k melett), szóval megint lehet memorizálni. Ez simán idegesítő, értelmes embernek nem kell szeretni.
''plusz a generációt, ami meg nem feltétlenül érdekli az egyszerű vásárlót.''
Az teljesen laikust kevésbé, bár azért mutat vmit hogy hol áll az evolúcióban a cucc. (Ugye, szoftver verzió számokat azért a legtöbben már láttak.) A nem teljesen laikusan meg nem kellene a tomsharware-en CPU családfákat nézegetni és memorizálni, hogy eldöntése, hogy a Turhaminum XS-8700E-t, azt most csak körülbelül, mégis hova lehet elhelyezni, meg hol áll egy Turhaminum egy Pleztsonhoz képest. Én ha egy évig nem veszek vasat, akkor utána minden teljesen kínaiul van, amíg utána nem néztem, hogy melyik egzotikus név vagy idióta kód mi a triviális rossebbet takar. Ez ismét csak simán üzleti szemétség, nem kell védeni, hacsak nem árulsz CPU-kat.
''A TDP-t, cache-eket, stb. szintén külön kellene hozzáírkálni, mind eddig. Hát...''
Mondom, hogy azokat nem kéne hozzá rakni. A cache méretet pláne nem, mert az benne van a teljesítmény jelölésben. Tényleg csak arról van szó, hogy ha ránézel egy CPU névre, és nem olvasol rendszeresen CPU-s cikkeket, akkor kb be tuddjad lőni, hogy mégis merre van előre.
''Azt hiszem, azért azok a marketingesek ezúttal kicsit mégis jobban átgondolták a dolgokat, mint itt sokan.''
Röviden és velősen, a marketingesek elmehetnek a k nyukba, mert undorító véglények. Anarchia esetén az ilyenekre katanával fogok ám vadászni, mert szórakoztak velem. És persze, hogy mindíg átgondolják, csak épp nem azzal a szándékkal hogy a vevőknek jó legyen. Ergo, ezt nekem nem kell szeretnem. -
dezz
nagyúr
De hiszen te lényegében a +-os jelölést akarod vissza (csak egységesebben, mint eddig). Megtoldva azzal, hogy Value, Prof., stb. - ami egyrészt felesleges, mert a szám nagyságából is lehet következtetni, másrészt ami ma Prof., az holnap már Mainstream, tehát lehetne egyfolytában átnevezni a procikat; plusz a generációt, ami meg nem feltétlenül érdekli az egyszerű vásárlót. A TDP-t, cache-eket, stb. szintén külön kellene hozzáírkálni, mind eddig. Hát...
''Az lenne a jó (már a vevőnek, nem az cégeknek), ha a gyakorlati teljesítménnyel arányosan emelkedne.''
Magam is ezt írtam végül. És ha jobban megnézed, végülis valami ilyesmi lesz a szám utolsó 3 számjegye...
Azt hiszem, azért azok a marketingesek ezúttal kicsit mégis jobban átgondolták a dolgokat, mint itt sokan.
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
''A te jelölésedben hol szerepel a TDP, vagy a cache(-ek) mérete?''
Az én jelölésem egy terméknév, nem egy adatlap... és csak egy példa volt arra, hogy lehetne ám jóval segítőkészebb egy CPU név, ha tényleg azt akarnák. A cache méret meg egyébként a frekvenciához hasonlóan egy olyan mély-technikai részlet, amit bár szeret minden ''kocka'' nézegetni (így pl. én is...), valójában nem sokat mond nekik a CPU gyakorlati teljesítményéről (max pszichésen azt hiszik), azaz ők is végül a tesztek eredménye alapján ítélnek, mert hiszen igazából csak az számít. Szóval, ha valami ideális világban élnék, ahol nem az emberi hülyeség lenne a fő szempont amire optimalizálni kell a termék neveket (értsd pl.: ha a konkurencia 3000-et írt oda, akkor nehogy már mi kisebbet...), én akkor sem akarnám, hogy a frekvencia vagy cache méret szerepeljen az adatok közt. Az engeriga fogyasztás az megint nem egy olyan dolog, amit egyetlen számmal jellemezni lehetne, meg aztán a legtöbb embernek az sem mondana sokat... Ha ugyan azon CPU-nak van direkt energia takarékos változata, akkor az a névben jelölni kellene (low-engery, ilyenek, az még simán odafér).
''Bár jobb lenne, ha az órajellel arányosan emelkedne.''
Az lenne a jó (már a vevőnek, nem az cégeknek), ha a gyakorlati teljesítménnyel arányosan emelkedne. (Mert ugye 2x akkora órajel az nem 2x akkora teljesítmény, a memória ill. cache elérés miatt.) -
dezz
nagyúr
A te jelölésedben hol szerepel a TDP, vagy a cache(-ek) mérete?
Szerintem a többségnek semmi baja a 2-3 betűs rövidítésekkel, ha neked nehézséget okoz megjegyezni, írd fel egy papírra...
Szerintem jóval több az új jelölés, mint csak egy semmit sem jelentő ID. Majd megtanuljuk, mit jelent a BE, LE, és a többi, és mivel egy kategórián belül nincs millió frekvencia, a számozás sem jelent különösebb problémát. Bár jobb lenne, ha az órajellel arányosan emelkedne. Viszont lehet, hogy most az összteljesítménynek megfelelően emelkedik, magok számának és egyebeknek a beleszámításával. Így még jobb is a laikusoknak... (Az utolsó 3 számjegyre gondolok. Az első meg direktben adja meg a magok számát.)
[Szerkesztve] -
ddekany
veterán
válasz
detroitrw #88 üzenetére
Szóval, itt az a baj, hogy a cikkben ez áll (gondolom az AMD sajtóközleménynek hű fordítása):
''az AMD szerint átláthatóbb választékot, ezáltal a vásárlók számára könnyebb választást tesz majd lehetővé''.
Na most, ezt a célt ez kvára nem szolgálja, szóval ez a szöveg megint csak vmi irritáló marketing púder, és ezért aki ilyenkor cifrákat mond annak igaza van. (A fenti idézett célt az szolgálná, ha pl. olyasmi lenne mint amit mondtam.) Ha az írták volna, hogy ''az AMD szerint így könnyebben lesz pontosan megnevezni egy konkrét processzor típust'', más szóval csak bevezettek egyfajta termék ID-t, akkor valószínűleg senki nem szólna egy szót sem. -
Vistaboy
veterán
Vagy Ők is úgy gondolták hogy azért lesz egyszerűbb az új AMD procijelöléseket megszokni, mert utána úgyis csak azokat veszik. Pl. Intel-nél is jószerével amióta kijöttek a Core 2-esek, szinte Senki nem vesz Pl. Pentium D-t vagy P4-et (Celeront igen, de ott tényleg csak a MHz-et kell nézni, a név ugyanaz).
-
dezz
nagyúr
válasz
antikomcsi #86 üzenetére
Válasz:
- Kisfiam, hát mondtam már, hogy ne csak a MHz-t nézd! Hát nem volt elég, hogy a múltkor úgy befürödtünk azzal a Celeronnal is!?
Hint, hint...
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
antikomcsi #90 üzenetére
-
hétalvó
addikt
Számozás ide-oda. 45W hűdejólesz passzívban nekem, ide veletek drágáim.
-
detroitrw
addikt
válasz
antikomcsi #86 üzenetére
a listákba valszeg ugyan az fog szerepelni mint most csak kap egy ''kódnevet'' is
nem csak az lesz hogy:
-BE-2400
....
-LE-1300
mint ahogy az intelnél is van
csak a tényleges beazonosítás lesz sokkal könnyebb -
ftc
nagyúr
akkor pl ezt hogyan számoznád be..nem kell messzire menni....
Sempron 3000+
Athlon64 3000+
közel azonos teljesítmény....holott a második kb 2x annyi mint az első...akkor ki is venné meg az A64-t?
az embereknek kell egy irány,hogy a gyártó melyiket tartja jobbnak....amelyik a drágább nyilván gyorsabb is...ezért kell 2 értelmű jelölés....
aki külön szedi össze a gépét az utánna olvas....aki nem arra rásózzák azt amit az eladó jónak lát... -
ddekany
veterán
''miért az mennyivel jobb volt,hogy pl 6000+ ?''
Én nem mondtam, hogy az jobb vagy rosszabb volt... az mondtam, hogy az új jelölés célja sem az érthetőség, mert ennyire hülyék ugye nem lehetnek.
''amit írtál g2-pro-2800 mihez is viszonyítanák a teljesítményt?''
Igazságosan a generáció legkisebb tagjához képest lehetne pl., néhány tipikus alkalmazás alapján mérni. (Mert nyilván nem lehet egy termék névbe bele préselni egy A4-es oldalnyi teszt eredményt.) De ezt persze nem lehet, ha az Intel által használt számokkal szinkronban kell maradni... Szóval én itt nem a teljesítmény viszonyszámokat ostoroztam, hanem az ilyen BE meg LE szerű értelmezhetetlen és nehezen memorizálható jelöléseket. -
ddekany
veterán
válasz
Armando_19 #67 üzenetére
''Ja de egy full lalikus apuka pl aki a gyerekének akar meglepetést egy nagyobb proceszorral?Annak fingja sincs hogy pontosan melyik kell neki a 4 fajta 3200+ból.''
De az új jelölésekkel mitől fogja jobban tudni? -
detroitrw
addikt
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
és mivan ha egy azon órajelből 3 fajta W fogyasztású CPU van?
mert amikor megjelentek a M2-esek akkor volt a ráncfelvarrás s a piacon olyan procik melyek 2-3 különböző W értékkel voltak fellelhetők.
itt meg ''tartalmazza'' a kódnév hogy mihez mi tartozik
meséld el nekem hogy miként kérted volna a procit?
esetleg vársz 2 hónapok amíg véletlenül olyat hoznak?
mert ugyebár a W is fontos tényező!!!
bár azt is az ablakon keresztül lehet bűvölni mi van ráírva ...
főleg akkor ha van pl. 50db cpu majd az eladó ott fogja bámulni mindet?
s bizonyára a nagykerbe is igyekezni fognak hogy olyat küldjenek nem, majd végígnézik az összeset neked?
ha ezt is figyelembe veszi az ember sokkal egyszerűbb az a 6 karakterből álló kódsor ami garanciát add minden paraméterre
ennyi -
-
hardzsi2
aktív tag
Nincs jó elnevezés. Nem egyszerű még házon belül sem teljesítmény és minden más szempontból jól összehasonlítható, ám skálázható (jövőálló), ám egyúttal kellően rövid kódrendszert találni, hisz amik eddig a fórumban elhangzottak javaslatként, azt a korrekt összehasonlíthatóság végett mind bele kellene préselni:
- architektúra / generáció
- szerver / desktop / laptop / ...
- magok száma
- cache(ek) száma / mérete
- frekvencia
- stb.
Na most ezek tetejébe alkoss olyat, ami emellett a konkurencia elnevezésével is kompatibilis / összevethető
Ezzel együtt az AMD jelenlegi rendszeréből egyedül a magok száma, amit látok és érteni is vélem, bár azt meg -feleslegesen- kétszer is jelölik: B/L illetve a kezdő sorszám. Persze a B/L inkább az architektúrára utalhat, de ha az a magok számától függ, akkor felesleges ismételni, első számjegy pl. elhagyható lenne. -
Vistaboy
veterán
válasz
Armando_19 #69 üzenetére
Jó. igazad van, nem általánosítottam, csak éppen a mai divat szerint a legtöbb apuka inkább pénzt ad a gyereknek, oszt. olyan procit vesz rajta, amilyen kell. Meg hát hiába a meglepetés, ha nem jót vagy nem olyat vesz, amire a gyereke vágyik. (Ugye, itt most totál laikus apukákról beszélünk?)
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
Ha lehet hinni a híradásoknak akkor pl. a 4 magos 2500MHz-es Agena-t, AMD Phenom X4 2500 -nak fogják becézni. Szerintem ez elég átlátható.
-
Vistaboy
veterán
válasz
Armando_19 #67 üzenetére
Egy full laikus apuka szerintem nem bízza ezt magára... Igaz, oda a meglepi de biztos hogy a gyerek azt kap amit kér (Vagy amit kap...
).
Ja, és a legfontosabb: a gyerek nem is bízna ilyet az apjára, hogy ő vegye meg neki a TESCO-ban...
[Szerkesztve] -
Armando_19
őstag
válasz
antikomcsi #66 üzenetére
Ja de egy full lalikus apuka pl aki a gyerekének akar meglepetést egy nagyobb proceszorral?Annak fingja sincs hogy pontosan melyik kell neki a 4 fajta 3200+ból.
-
Komplikato
veterán
Igaz a hír, hogy az új magok már NEM Athlon néven jönnek ki, hanem Phenom X2 és Phenom X4 néven???
-
detroitrw
addikt
itt nem a rövidítésről van szó hanem arról hogy bemész a boltba s kérsz egy:
- 3200+ CPU-t s megkérdezik melyik foglalat ... s akkor még ott van hogy lehet nem az új változat s többet fogyaszt s esetleg nem annyi csacsi van benne ....
- LE-1150 CPU-t s azt kapod amit szeretnél
ennyi -
einstein
senior tag
Mindenki azt kérdezgeti, hogy miért nem maradnak a Mhz-es jelölésnél??
Egyrészt régen is pont azért váltottak a 2000+ meg 2500+ -os jelölésekre, hogy összehasonlíthatók legyenek intellel, aki csak az órajelre gyúrt, míg ők ugyanazt tudták csak jóval alacsonyabb frekin. Még odatették azt a kis + -is , hogy még többet is...A hülye júzer ugye csak a frekiből ért, így hát ki kellett találni valamit.
Ma már amikor az intel is teljesen áttér a típusszám jelölésre (nanaá hogy adnák el a C2D 1.8 Ghzen, amikor van P4 3 fölött??), teljesen fölösleges folytatni a 6000+ os jejlölősdit. -
nguru
tag
Régi szép idők...mikor egy p1-133-asnál az ember simán tudta mivel van dolga.....Most meg lassan szótár kell, hogy be tudd azonosítani! A következő lépés az lesz, hgy csak vonalkód lesz a procikon....
-
ftc
nagyúr
miért az mennyivel jobb volt,hogy pl 6000+ ?
itt nincs megfelelő jelölési rendszer...vagyük pl opteron jelölést....azt megmondod,hogy hány foglalatos alaplappba,de a teljesítményét az előtte lévőhöz nem tudod megmondani ha nem nézel utánna.
amit írtál g2-pro-2800 mihez is viszonyítanák a teljesítményt?
#58-ra mert mint tudjuk azt sem ér,hogy órajel...
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
A BMW a mai naipg igy adja meg a tipusokat: pl 330D az első 3as az a kasznit hivatott jelölni a 30 az a lökettérfogatot a D pedig a dizelre kivánt utalni.. De azt értem is..
Azt viszont nagyon nem kedvelem hogy továbbra is össze vissza számoznak, miért nem lehet a valódi orajelek alapján sorszámozni? még a végén megértené mindenki vagy mivan? Számomra ez az uj rendszer MÉG bonyolultabb mint az eddigi. Ugyan akkor a videokártyákat már kezdik ugy sorszámozni hogy én is értsem -
Vistaboy
veterán
Az AMD-nek is megtetszettek a Core 2 Duo jelölései, de azért elépréselték még azt a ''B''-t meg az ''L''-et, hogy ne mondják hogy lemásolták...
-
ddekany
veterán
Nekem az teljesen világos, hogy ilyen technikai paraméterek mint Mhz nem tesznek bele a jelölésbe. Mert ugye, a végre érdekes a dolognak, azaz hogy mennyi a tényleges teljesítmény (vmi viszonyszámmal megadva), nem az hogy azt hogyan érték el. De... mi a tökömet élvez minden hardvergyártó abban, hogy mindent titokzatos rövidítésekkel lát el? Pl. én havonta egyszer rendszeresen elfelejtem, hogy nVidiáéknál a GT, GS meg GTS az most milyen sorrendben van. Ez miért jó az nVidia-nak? (Mert nekem azért, mert így felhasználók inkább engem bíznak meg a beszerzéssel, de az ilyen tetűség meg engem idegesít.) Na ez a BE meg LE ez pont ugyan ez a kategória. Nem lehetne ilyeneket, hogy G2-Value-2300 (azaz 2. generációs CPU architektóra, ólcsó (iroda) kategória, 2300 teljesítmény viszonyszám), G2-Pro-2500, G2-Server-2800... aztán kisebb architektura ráncfelvarrásnál esetleg G2.1-Value-2300. Nem pont ez, de ilyesmik. Többmagnál meg az egy magra vonatkozó viszonyszám után egy x2, x4, stb.
Na most ekkora zseni lennék, hogy ők erre egy egész csapattal nem jönnek rá? Nyilván nem... hanem NEM akarják az áttekinthetőséget növelni, azt hiszem ez vitán felül áll.
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
- This is madness..!!..
- This is SPARTAA!!!!!
szerk.
így érthetőbb:
[Szerkesztve] -
^Bundi^
őstag
hogy halna ki aki ezt kitalálta..:S
az le-1150 tényleg sokkal rövidebb mint mondjuk 3200+
vazze... -
KrAt
veterán
Nekem ez bonyolultabb lett, nem egyszerűbb
-
Male
nagyúr
Aha... és ugyanezeknek a vásárlóknak szerinted többet mond az, hogy D940 vagy E6400? A két ''típusnév'' alapján milyen teljesítménykülönbség lehet? Hexában van talán, és akkor 5516 vs. 943104?
Ezzel annyit érnek el, hogy még kevesebben tudják majd behatárolni az adott proci teljesítményét. -
glutamin
őstag
Nem tom mit kell ennyit keseregni a számozáson. Annak idején a BMW és Merci is a lökettérfogat alapján számozta az autóit. Azóta már ők is csak egy teljesítményszintet jelölnek vele.
A legtöbb vásárlónak nem sokat mond a frekvencia, cache stb jelölés.
Pl.: Pentium D940 - 3.2Ghz 2x1MB cache vs Core 2 Duo E64xx 1866Mhz 2x2MB cache.
Most akkor melyik is a jobb? -
tkazmer
addikt
Ha már módosítanak, miért nem lehet az órajel alapú megkülönböztetést bevezetni? A címet látva hirtelen reménykedni kezdtem, hogy végre! De mégsem
-
Chaser
legenda
Nem azt jelenti
bár jó nyomon jársz, mivel régen is sokan 1 kalap alá vették az AMD-t és az intelt. Tehát mivel pl egy 3000+ a64 gyakorlatilag = lenne egy 3000mhz-es TB-del/ ha még gyártanák természetesen/, így mivel sokan azonosították a 2 nagy riválist, azt is mondhatnánk, hogy egy 3 ghz-es P4 tudású prociról van szó, ami többé-kevésbé igaz is
#11) Rive : a referencia ha jól emléxem az 1333 mhz-es TB volt, tán az utsó TB proci amit kiadtak
szerk: sztem ez teljesen átlátható rendszer, többek között így 1értelműen + lehet állapítani a sempronokról is, hogy 128 v 256kb L2-vel készültek-e. Végül is nekem 8 hogy jelölik a procikat, eligazodok rajtaElőször az OPN kódok is kínaiak voltak, mint ahogy egy átlaguser számára azok most is, és azok is maradnak..évek óta már csak AMD-m van/ leszámítva a kis netezős p2-est
/ azért vagyok kicsit képben a procik terén, intelről viszont nem tudok semmit
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
Szvsz ez egy cseppet sem eltt egyszerűbb és átláthatóbb átlag felhasználó számára, de még nekem se.
detroitrw: nem rossz elgondolás.
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
de lehet hogy:
BE= Brutal Ed-sün
LE= Low Ed-sün -
Male
nagyúr
Nem látok 20-ra végződőt a listán
Az a gond ezzel is, hogy a kódból semmire sem lehet következtetni közvetlenül... miért nem lehet mondjuk XYYZ formátum, ahol X a generáció, stb., YY az órajel /100, Z a cache méret MB-ban... vagy valami hasonló, ami mutatja egyrészt a teljesítményt is, másrészt a legfontosabb adatok is kiderülnek belőle. -
Florens
tag
Szerintem ez azért kellett az AMD részéről, mert ''bebukták'' a +-os jelölésüket, mivel ugye egy kóró kisebb órajelen is gyorsabb, mint egy AMD X2. A Pentium 4-hez hasonlítgatás már régimódi! Vagy elkeztek volna visszafelé számozni?!?
Athlon 64 X2 1800-
-
edipqe
senior tag
SOI ???
az mi is? most hülyének érzem magam. -
kovy79
őstag
válasz
venember83 #32 üzenetére
...LOL Edisön!
-
törölt tag
Ezek szerint mégsem AMD Phenom, AMD Phenom X2, AMD Phenom X4 lesz a neve a K10 alapú processzoroknak?
Vagy a ''AMD Phenom X4 TX-9876 3000MHz SocketAM3 4x1MB L2 + 3MB L3 65nm SOI 45W EE'' megnevezéshez hasonló dolgokkal fogunk találkozni?
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
a régi jelőlás talán egszerübb és átláthatobb, mert pontosan tudni a proci teljesitményét, ha ezel a mag tipus jelőlést akarták megoldani akkor ezel inkább nagyon elszurták
-
Alg
veterán
Hm... vajon a két betűt honnan vették? Mert a Brisbane-nél a BE még érthető talán, de a Sparta-ból hogy lett LE?
-
nap
addikt
Nos, ez azoknak lesz egyszerubb, akik az OS/2 Warpot szepnek lattak.
-
Ste
addikt
nem látok ebben sem túl sok rációt
-
Egon
nagyúr
Arra a kis időre, ami még hátravan nekik, már minek?!?
Na jó, csak vicceltem... -
antikomcsi
veterán
Hááhh! Na ez vicces! Átláthatóság??? Ezt mire értettétek? Mennyivel jobb az LE-1150 jelölés, mint a 3800+? Most ne azt feszegessük, hogy hány féle 3800+ proci van, ha már ezt hoztam fel példának, hanem azt, hogy a jelölés mitől lesz jobb ezek után? Ha valaki megkérdezi, milyen procid van, és válaszolsz neki, hogy 3800+ akkor valahova el tudja helyezni gondolatban egy laikus is, de ha azt mondod majd, hogy LE-1150, akkor szerintem fogalma sem lesz rólla mit beszélsz, és akkor jöhet a magyarázat. Mert a kérdés, az lesz, hogy, az 1150MHz-es, mert az ő p4-e 3200MHz-es, és te minek vettél ilyen szart. Aztán válaszolsz, hogy nem ez 2GHz-es változat. Mire Ő, nem baj akkor is szarabb, mint a 3,2-es p4. Akkor mondhatod majd, hogy nem, mert ez körülbelül egy 3800-as procinak felel meg.
Szerintem ez egy paródia, és semmire nem jó csak a nép tömegeinek hülyítésére. Bemegy az irodavezető a boltba, hogy kell egy új gép, eddig se tudta elmondani, hogy mit szeretne, de ez után már az esélyt is elveszik Tőlle. BE-2300 ez kell Neked, ez az új csoda sokkal jobb, mint az a régi szar 4600+ x2.
Értem én, hogy az új modellekkel, már nincs pofájuk 6000+ fölé menni 2,3GHz-es órajellel, és 4600+ néven nem tudják, majd drágán eladni, és nincs mi megkülönböztesse őket az előző generációtól, ahol gyakorlatilag évek óta egy helyben topog a frekvencia, de azért kitalálhattak volna valami jobb, kézenfekvőbb dolgot. Nem tudom mit, de nem is az én dolgom gondolkodni rajta. -
AMD ehog
aktív tag
Hát ez az új számozás elég rendszertelen!
-
BioNiCMaN
addikt
Ezek egyre hülyébbek.
-
Chieftec
őstag
Aaah egyre rosszabb. + os jeloles egy magos procikig vegig jo volt. 2 magosnal johetett volna valami uj mert ott mar santitott. Na de ez..hihetetlen.
-
detroitrw
addikt
válasz
Armando_19 #22 üzenetére
-
Armando_19
őstag
válasz
detroitrw #21 üzenetére
Igaz az mondjuk tényleg gáz volt, hogy bement az ürgepásztor a boltba(láttam ilyet), és kért egy 3200+os AMD processzort. Néztek rá, hogy S754, S939 vagy AM2 processzort parancsol.Socket A-t akkor már nem árulták, de kb azzal együtt 4-re lett volna skálázva az azonos tipusjelzésű processzorok száma.
-
detroitrw
addikt
na ja
még az intelnél elmegy mert ott nem ütközik a freki a sorszámmal
de itt:
BE-2300 ami 1900Mhz-es
BE-2400 meg 2300Mhz-es
annyiból szerencsés ez a dolog hogy ''régebben'' volt olyan AMD cpu ami ugyan olyan órajelen 3 fajta W és 2 féle csacsival volt kapható
s így ha mondod hogy xyz cpu-t kérnék tuti azt kapod amit szeretnél
könnyebb a beazonosítás
szal a sorszámozás szerintem jó dolog, de azt nem kellett volna hogy ütközzön a frekivel ... -
Dassler
őstag
Az órajel alapú se a legjobb, mivel az csak egy -kétség kívül fonots - tulajdonság, épp ezért váltott annak idején az AMD, mivel nem a gigemegaherceket tornázták felfelé, és elég nehéz lett volna eladni egy 1,8-2,2GHz-s procit egy 2,8-3GHz-es P4 ellenében, ha csak az órajelre hajaznak. Főleg az intellel szemben, akik ''érdekes módon'' szintén áttértek, és egyik napról a másikra a ''nem csak az órajel számít'' mottóra váltottak
Amúgy meg marketing szempontból valóban az órajel a legjobb, mert úgyis az alapján választ a végfelhasználók jó része, mivel úgye értenek hozzá - már ezt nem negatív értelemben kell venni. Pusztán a jól bevált minnél nagyobb, annál jobb elv alapján, elvégre nem kötelező érteni a hardverhez, iylen a fogyasztói társadalom. Amúgy pont olyan, mint az autóknál, hogy az 110 ló, az meg 160, akkor a nagyobb biztos jobban megy, holott ugye igen sok mástól is függ a dolog.
Szvsz a fentebb is említett jó öreg mag/órajel/cache volt eddig a leg átláthatóbb. Abból minden kiderült első ránézésre. -
Daweee
őstag
És akkor az AMD-nek beleér a keze a bilibe, csődbemegy, és nem tudja majd hol használni az új jelöléseket
No de viccen kívül: Szerintem nem lett jó ez azújfajta jelölés.. nekem már az R600 HD jelölése se tetszett.. Rá kéne csapni az AMD kedves munkatársának a kezére aki ilyeneket talál ki -
REDeath
őstag
lol, én a k10-ről is most hallok előszőr
vagy ez a k8l csak már más néven?
és tényleg
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
''jelenleg alkalmazott típusjelzései ugyanis túl hosszúak''
Csak én nem látom rövidebbnek az újat?
Ahogy elnézem ebben ismét nincsen semmi logika, gyakorlatilag 50-es ugrásokkal sorbarakták a procijaikat... aki ezeket kitalálja... reggel felébredt a marketinges, hogy ''áh, ma szépen süt a nap, meló helyett 2 perc alatt írok egy pár számot, és jólesz új típusjelölésnek, aztán már jöhetek is ki!''??? Esetleg két hétre elutazott (valami jókis szigetre, elvileg) dolgozni az új típusjelölésen, és a reptéren hazafelé menet jutott eszébe, hogy semmit sem csinált, így a jegyellenőrzés közben firkált pár számot?
Megnézném, ahogy egy ilyenről próbálják meggyőzni a vezetőséget... ''Nekem a 2-es kezdet tetszik! Nem, a hármas sokkal jobb, mert szép íves!'' -
sTERNI
senior tag
''Egyszerűbb...''
Száradnt volna le a keze az összesnek, ott helyben, ahogy tollatt / billentyűzetet fogtak.
[Szerkesztve] -
munky
őstag
kell is már valami új. a PR jelölés meg nem = a pentium ratio-val..
más kérdés, hogy az athlon XP-k idejében pl elég jól lehetett következtetni a PR jelölésből a proci teljesítményére, ma ez már másképp van ( A64-eknél is csalóka a jelölés.) -
Rive
veterán
Hivatalosan valamelyik korai K7 volt a referencia. Gyakorlatilag - nomeg a nép ajkán - a P4.
Ui.: a plusz meg annyit jelentett, hogy melyik P4-nél lehet jobb. Azaz a procc teszemazt a 2200MHz-es P4-nél jobban teljesít. Elvileg. Átlagosan. Meg a marketing.
UiUi.: meg ahogy itt alattam is írják: a PR az a P1 korabeli Cyrix procikhoz tartozott. Ennek a neve korrektül modellszám, vagy mifene...
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
Nem lehetne végre bevezetni azt az egyszerű és forradalmi számozást, hogy mag/freki/cache
A PIII idejében olyan kellemes volt az a szép 733/256/133 felirat... -
dokar
addikt
na, rendszámot kapnak a processzorok
egy ilyen számozás lenne számomra a legjobb:
2117234: két karakter MHz/100, két kar. ezer MIPS/100, két kar, ezer FLOPS/100, egy kar. magok száma -
Chaser
legenda
Ez a +-os jelölés úgymond ''tisztelet'' volt a ThunderBird procik előtt, azok a procik voltak sztem az AMD első ''bikái''
..3000+ a64 pl azt jelenti, ha a Viharmadarat még gyártanák, akkor a 3000-es órajelű teljesítménye egyezne meg az 1800-as órajeűl, 3000+ jelölésű a64 prociéval, kibővített utasításkészletek nélkül. Nekem tetszett ez a fajta elölési mód
bár még lánykoromban
én sem tudtam mit kezdeni vele..
-
t-shirt
veterán
Ez a számozósdi most max arra jó hogy beszéljünk kicsit az AMD-ról meg a K10-ról.
Egyet értek az előttem szólóval, miért nem lehet freki alapján nevezni? Mert az túl kézenfekvő és akkor a PR-os nem kap fizetést vagy tudom is én. -
Ribi
nagyúr
De miert nem kepesek bizonyos frekit ugyanazzal a redvás szammal jelolni ??
-
Qwarc
csendes tag
hát nem tudom ha most kezdtem volna el foglalkozni a számításechnikával akkor biztos örülnék neki, most sincs vele bajom csupán közömbös a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged