Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz luciferc #67 üzenetére

nos, elhangzott egy fontos koncepció tőled, ez pedig a vállalati társadalmi felelősség. nálunk még ritka, külföldön már jobban dívik, és persze eleve egy nehezen fejlődő téma pont azért, mert a profimaximalizálással, mint egyetlen célfüggvénnyel a jelenlegi gazdasági berendezkedésben nehezebben egyeztethető össze.

de összeegyeztethető.

példa: a mobilcégek nagyon sokat költenek reklámra, kommunikációra, pr-ra. a vállalati társadalmi felelősség itt jöhetne be és térülhetne meg. igenis, ha egy vállalat felelős, ennek mikéntjét pontosan a ''köz'' elé is tárja, akkor az egy nagyon erős módja a saját pr-jának. ahogy egy-egy ilyen felhívás is, hiszen sokan küldenek sms-t. ha például a 3 mobilszolgáltatóból lenne egy, aki ezt felvállalja és kommunikálja is, te pedig bármilyen számon küldhetnél sms-t, vajon melyiken küldenéd? és vajon melyik céggel kapcsolatban lenne jobb érzésed, melyik cégről lenne benned pozitívabb kép? és ha már itt tartunk, a reklámokkal vajon mit akarnak elérni ezek a cégek?

egyetértek luciferccel, teljesen korrekt amit ír (a kommunizmus pedig semmi köze, a nagy ámerikában relatíve igen erős a CSR).

.

a vicsorgást pedig hagyjátok abba, dzsekó, szerintem indokolatlanul kaptad fel a vizet, L3zl13 csak egy véleményt közölt, megteheti, ha felháborodsz rajta, akkor is. utána persze elfajult a vita, úgyhogy mindkét felet ''megintem'' ;]

• L3zl13

nagyúr

válasz luciferc #67 üzenetére

Ez mondjuk egy teljesen más szitu, mert ez közvetlenül a hátrányos helyzetűekre vonatkozik, és nem pedig az őket segítő szervezetre. Szóval ettől még a hajléktalanokat segítő alapítvány székházában nem pörög lassabban a villanyóra szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák