- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
hobizoli #210 üzenetére
Természetesen igazad van, de egyrészt nem az én véleményemet olvashattad a linken, másrészt nem tudhatjuk, hogy nem azért tolták-e meg néhány hónappal a launch-ot, mert az 1,2 v. 1,3 V-os kihozatal javulását várták (esetleg kisebb átalakításokkal). Az 1,4 V-os példányokban letiltják a második szálat, a cache nagy részét, kisebb FSB-n tolják, és máris kész az ugyanannyit disszipáló Prescott Celeron.:D
-
válasz
hobizoli #132 üzenetére
Szóval VRM ügyben nagyjából egyetértünk. ( Bár az azért még nekem is _evidens_ hogy attól még, hogy ''feszültség''szabályzónak hívják, van azért ott áram is, és a kettő nem egészen független... )
De akkor meg nem értem, hogy miért írtad #126-ban, hogy menne a BD7-II és Presseleron együtt? :F
BIOS : ugyan már, azt egy frissítéssel meg lehet oldani, egy vacak CPUID átírása azért csak nem téma. -
válasz
hobizoli #130 üzenetére
Őszintén szólva nem értettem ezt a részt.
1) Ha : ''max tápot kell cserélni, nem deszkát''
Ez nem így van, VRM-et ugyebár csak alaplappal együtt lehet cserélni ( jó, kivétel néhány régi Asus K7 alaplap és az egyik új GigaByte K8-as ).
2) Ha : ''max. tápfeszt nem tud adni a deszka''
Akkor meg nem megy benne a Prescott.
1 vagy 2? Vagy kifejted? -
válasz
hobizoli #128 üzenetére
Hrk!
Ha az alaplap nem ismeri azt a VRM szabványt, amit a Prescott megkíván, akkor teljesen mindegy, hogy 533 vagy 800 az FSB. Ez olyan, mint a Tualatinos dolog volt: 100MHz FSB OK, VRM verzió nem OK ---> lehet lakkozni, drótozni, átalakítózni.
Nyakam a bitó alá, hogy i845-ben NEM fog menni a Prescott.
Matatás nélkül biztosan nem, de szerintem azzal sem. -
Egon
nagyúr
válasz
hobizoli #122 üzenetére
Nos egen... De mivel ez olyannyira triviális dolog, mint hogy nappalra éjszaka, éjszakára nappal következik (és 100-as fsb 400-as, 200-as fsb meg 800-as qpb-t jelent), hogy nem értem hogy miért is kell leírni...:o Ellenben a ramot ugye hajthatom többféle arányban a proci fsb-jéhez képest (1:1, 3:4 stb.), azt mertem feltételezni, hogy erre gondolsz...
-
Egon
nagyúr
válasz
hobizoli #118 üzenetére
A 125 az ok, de az 500-zal mire gondoltál?!? Mert a ram nem mehet annyin (az én alaplapomban legalábbis).
''Naaa....csak nem apgred volt kozben?''
Nincs akkora szerencséd. Érdekes lenne, ha a névleges fesz _alatt_ hajtva ilyen problémám lenne...:U
Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, hogy mi mennyin megy nálam... -
Egon
nagyúr
-
Kit érdekelnek a vészmadarak??? NEM mondtam, hogy tönkre FOG menni. Azt mondtam, hogy HA nem vigyáz, HA eltol egy jó és potens terméket rossz piaci pozicionálással, árazással, mittudoménmivel, könnyen nagy bajba kerülhet.
NEM lényegtelen, hogy saját tőke, vagy egy újabb hitel. Neked nem számít, hogy kell-e törlesztened a kocsit/házat/akármit, vagy zsebpénzből kiperkáltad?
NEM áll le a processzorod, de gondolom a jövőben is szeretnél AMD-t venni, nem...!?
HOL hallottál te engem AMD ellen drukkolni? Miért lennék akkor a marha, hogy monopolhelyzetet akarjak akár az Intelnek, akár az AMD-nek? Miért lenne BÁRKI is az? Nem értem, miért kellett ezt a magyar mentalitásos dolgot előhozni.
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- PR-Telecom
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest