- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- iPhone topik
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Lehet, hogy guruk megköveznek érte, de én sokkal egyszerűbbnek tartom az oprendszer feladatát:
Tegye lehetővé a hardver összehangolt, optimális sebességű működését, a gép számára kiadott egyszerű parancsok alapján. Akadályozza meg a hibás parancsok miatti működési problémákat, nyújtson segítséget a felhasználónak a gép helyes működtetéséhez. Tegye lehetővé az un. felhasználói programok problémamentes futtatását.
Lehet, hogy van sok más feltétel, de szerintem ezeket mindenképpen tudnia kell. -
bitfarkas
őstag
A Lámerek kezébe adott eszköznek hülyeállónak kell lennie. Külső kezelőszervekkel nem elronthatónak, hivatalosan kiadott programokkal nem kiakaszthatónak. Egy házimozi rendszert is el lehetne készíteni Linux módra (ez kicsit túlzás), meg felhasználóbarát módon, hogy az azt megvásárlók legalább 35-40 %-a kielégítő módon tudja hosszas tanulás nélkül kezelni.
Ellenkező esetben a felhasználó magasról tesz a termékre. Csak nem fog olyanért pénzt adni, ami csak bosszúságot okoz, és minden új dolognál szerelőhöz kell rohangászni. A kis üzleti felhasználók sem engedhetik meg maguknak, hogy önálló informatikust tartsanak, arra meg nem várhatnak, hogy majd egyszer csak megérkezik a szervízes hozzájuk valami pitiáner ügyet megoldani.
Ekkor a következmény a felhasználók számának drasztikus csökkenése. Ha a hardver-szoftver gyártók (akik pénzért, üzletszerűen kéjelegnek) ezt az elvet követték volna, ma sokkal drágábbak lennének a számtech cuccok, mert az egyéni felhasználók ugyancsak hozzájárultak a tömeggyártás előnyeinek kibontakozásához. -
shtml
őstag
Ez azért nincs mindig így. Én egy cégnek, amelynek szoktam dolgozni, vásároltam már több notebookot, mindet az Ac**p (nem Acorp!) nevű cég üzletében. Mindegyiknél opció volt a telepített Windows, plusz pénzért. Én mindegyik alkalommal Win nélkül, olcsóbban vettem meg a gépeket. Szerintem máshol is megvan a lehetőség.
A megoldás egyébként az volt, hogy a Win előre telepítve volt, de CD-key és jelszó nélkül - vagy valahogy így, pontosan nem emlékszem. -
McJames
senior tag
Nem azt írtam, hogy ''nyilatkoztál'', hanem azt, hogy ''azt szeretnéd''.
OFF
Valamit gyorsan tisztázzunk: én nem vitatkozni ''jöttem ide'', hanem beszélgetni, és semmit sem akarok senkire ráerőltetni, maximum azt, hogy használja a józan eszét... :) (általános megfogalmazás, nem személyeskedés)
ON
Ezt kifejtedéd?
...az MS miatt nem választhatsz, mert nem hagy rá lehetőséget... -
McJames
senior tag
Ezt a ''nem lehet'' szöveget hol a fenében hallottad? Ez hülyeség, már bocsánat...
Pl. itt az egyetemen ingyenes a Win és még néhány egyéb Ms szoftver, de rengeteg helyen használunk linuxot, Novellt stb. Senki sem erőltet ránk semmit, maximum szeretne.
Nem vagyok oda az MS üzletpolitikájáért, de most már nyomul az Apple is, meg a különböző linux disztribuciók sem ülnek a fenekükön. -
JulWCZar
senior tag
Nincs linuxra megfelelő tankönyv, persze ez nem a linuxtól függ.
Másrészt nincs megefelő tanár. Ez sem a linuxtól függ.
Az hogy mi terjed el, az éppen aktuális az kormány határozataitól függ: eddig minden kormány wint választott. Persze nem muszály MS lobbyt sejtetni a háttérben, egyszerűen a döntéshozók sötétek
http://euroastra.hu/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=QVDAUAPKYAABUOUB&id=2426
Nnna, megyek nyaralni, további kellemes PH! -ezést. -
McJames
senior tag
Miért lenne sux? Két kattintás (1 Start, 1 Kijelentkezés), még egy és jelszó, vagy admin felh.név + jelszó és már kész is. Ez nem nevezném szívásnak, még mezei láma esetében sem.
Pedig még a linus tábor a kisebbség - valóban. És mi ez a kettősség, hogy egy részről azt szeretnéd, hogy ''mindenki'' linuxot használjon, másfelől megszabnád, hogy grafikus felületről ne vagy, ha igen, akkor az ne hasonlítson a Win-re? :) -
JulWCZar
senior tag
B***! :(((
Akkor meg minek sírtok hogy nem terjed a linux????? Én szivesebben látnék minnél több grafikus részt, és így van vele a PC használók 90%a (legalább).
''Jogosultságok: lehet az XP-ben is de nem használják, mert akkor ő sem lesz túl felhasználóbarát, mert nem tud magának telepíteni, meg ilyenek. Aztán ha telepíteni kell valamit akkor kilépni, belépni adminisztrátorként... sux''
Nem arról beszéltél milyen jó hogy a hülye felhasználó linux alatt nem tud feltenni minden szutykot? Akkor mégsem olyan jó neki?
Nem használják? Akkor mégsem a windows hibája, hanem az adminoké. SZVSZ ha egy vállalat már vett XPt nincs értelme linuxra váltania. Az XP már nagyon kiforrott, nagyon stabil és felhasználóbarát. Nincs több újraindítgatás, hasonlók...
Linux alatt felbontást nem tudtam állítani xwindow kibelövése nélül... itt bukik az egész. Minnél több XPs gép lesz, annál kevesebb lehetséges linux rendszer. A linux utóljára 2001ben tudott volna ütni, bár ha végiggondolod már a win2000 is igencsak konkurencia volt.
Szóval, nem kell a sok extra fícsör, vagy egyéniség. Előbb csak kopizni, másolni a windowst, sok ME/98 usert átcsábítani, aztán ha már van egy nagyobb bázis, akkor esetleg bele fog tudni szólni a linux is a PCs világba, tud diktálni... -
JulWCZar
senior tag
Azért azt ne feledd hogy a winXPben már (jó, előtte is, csak én most kezdtem használni) lehet jogosultságokat állítani. Ha nem akarod hogy hülye júzer baz(!)tassa, akkor nem endgeded neki.
EZ a linux attól linux szöveg... értsétek már meg hogy ezen bukik az egész. Nem hal meg a windowz se az installerektől, hanem attól amit feltesznek (ezt jól megmondtam :) ).
Szóval, egyelőre a linux tábor a kisebbség, és neki kellene alkalmazkodnia, már régen kellett volna. És akkor nem ott tartana ahol most.
Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- XPEnology
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest