- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
Nincs linuxra megfelelő tankönyv, persze ez nem a linuxtól függ.
Másrészt nincs megefelő tanár. Ez sem a linuxtól függ.
Az hogy mi terjed el, az éppen aktuális az kormány határozataitól függ: eddig minden kormány wint választott. Persze nem muszály MS lobbyt sejtetni a háttérben, egyszerűen a döntéshozók sötétek
http://euroastra.hu/cgi-bin/index.cgi?page=showart&sid=QVDAUAPKYAABUOUB&id=2426
Nnna, megyek nyaralni, további kellemes PH! -ezést. -
JulWCZar
senior tag
B***! :(((
Akkor meg minek sírtok hogy nem terjed a linux????? Én szivesebben látnék minnél több grafikus részt, és így van vele a PC használók 90%a (legalább).
''Jogosultságok: lehet az XP-ben is de nem használják, mert akkor ő sem lesz túl felhasználóbarát, mert nem tud magának telepíteni, meg ilyenek. Aztán ha telepíteni kell valamit akkor kilépni, belépni adminisztrátorként... sux''
Nem arról beszéltél milyen jó hogy a hülye felhasználó linux alatt nem tud feltenni minden szutykot? Akkor mégsem olyan jó neki?
Nem használják? Akkor mégsem a windows hibája, hanem az adminoké. SZVSZ ha egy vállalat már vett XPt nincs értelme linuxra váltania. Az XP már nagyon kiforrott, nagyon stabil és felhasználóbarát. Nincs több újraindítgatás, hasonlók...
Linux alatt felbontást nem tudtam állítani xwindow kibelövése nélül... itt bukik az egész. Minnél több XPs gép lesz, annál kevesebb lehetséges linux rendszer. A linux utóljára 2001ben tudott volna ütni, bár ha végiggondolod már a win2000 is igencsak konkurencia volt.
Szóval, nem kell a sok extra fícsör, vagy egyéniség. Előbb csak kopizni, másolni a windowst, sok ME/98 usert átcsábítani, aztán ha már van egy nagyobb bázis, akkor esetleg bele fog tudni szólni a linux is a PCs világba, tud diktálni... -
JulWCZar
senior tag
Ja, azt nem láttam amit írtál. De ez megint értelmetlen részedről: ''úgy is rendzsergazdai jogosultságot állít magának''. Miért, nálad otthon ki tudja a root passwordot? Na látod.
Most azt képzeld el hogy a Bolgog család vesz egy gépet windowsal. Persze néha telepítgetni is akarnak rá a ''Kezdőknek windowsról'' kézikönyv alapján. És persze be van állítva a megfelelő jogosultságuk.
Na most a te eszmefuttatásod szerint ha Boldog családnak linux lenne a gépén, ami lekorlátozza a ''kontárok'' jogait (nem mintha win nem tudná ugyanezt), akkor nem
b*szódna szét.
De kérdem én, akkor minden telepítésnél Boldog család hívjon ki szakembert???
Más kérdés a munkahely: ott egy admin meg sok alkalmazott. Ott ne telepítgessen a cég gépére munka helyett a rendszert esetleg károsító -> cég munkáját hátráltató programokat (értsd: bármely programot ami esetleg akaratán kívül bekavar a rendzserbe). -
JulWCZar
senior tag
Azért azt ne feledd hogy a winXPben már (jó, előtte is, csak én most kezdtem használni) lehet jogosultságokat állítani. Ha nem akarod hogy hülye júzer baz(!)tassa, akkor nem endgeded neki.
EZ a linux attól linux szöveg... értsétek már meg hogy ezen bukik az egész. Nem hal meg a windowz se az installerektől, hanem attól amit feltesznek (ezt jól megmondtam :) ).
Szóval, egyelőre a linux tábor a kisebbség, és neki kellene alkalmazkodnia, már régen kellett volna. És akkor nem ott tartana ahol most. -
JulWCZar
senior tag
A másik: az emberek nem akarnak linuxot, nem akarnak + egy nyűgöt a nyakukba venni, így sem boldogulnak a winnel. Ők ingyenes wint akarnak, a kormányok ismert forráskódot, és a kettőt kell a linuxnak ötvöznie: grafikusan úgy működjön mint a win, aztán hogy a shell alat mit művel az legyen az ''ő'' és a admin dolga.
Aktív témák
Hirdetés
- Napirajz könyv
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest