- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
zrubi
senior tag
Íme az első lépések, melyek alátámasztják a hírt, hogy tényleg fosnak, és amint látszik a saját utjukat járva próbálnak megsemmisíteni mindent ami beárnyékolhatja hatalmukat:
[L]http://www.prog.hu/news.php?qnid=1678[/L] -
zrubi
senior tag
válasz
bitfarkas #106 üzenetére
Hát ezt lehetne sorolni mindenféle szempontok szerint, de nygvonalakban azok amiknek a windows nem felel meg:
- kihozni az adott vasból a lehető legnagyobb teljesítményt
- azt, és csak azt csinálja amit a user kér (értsd pl. nem találja ki mit akarok csinálni egy berakott CD-vel)
- a felhasználási célnak megfelelően skálázható legyen:
-- csak olyan szolgáltatásokat indítson el boot során, amit az user kért
-- a rendszermag csak azokat a dolgokat tartalmazza, ami az usernek ténylegesen kell.
-- több usert is ki tudjon szolgálni egyszerre
-- a userek által használt erőforrások limitálhatóak, szabályozhatóak legyenek
-- legyen opcionális a grafikus felület
- szabványos megoldásokat használjon, a más rendszerekkel való kompatibilitás érdekében
- folyamatosan frissen lehessen tartani (leállás nélkül!)
- a kiderült hibákat a lehető legrövidebb idő alatt lehessen kijavítani, kiiktatni
- távolról managgelhető legyen
- a userek, és user space programok ne tudják a kernel összeomlását előidézni
hirtelen ennyi, de lehetne még sorolni... -
zrubi
senior tag
Ezt a ''nem lehet'' szöveget hol a fenében hallottad?
Pl. Amikor kezdtek elterjedni a net kávézók, akkor valami alami intézmény csinált publikus, ingyenes internet ''kávézókat'' országszerte, ott konkrétan ez volt a kitétel.
De több suliban is hallotam ilyet, sajnos nem tudom pontosan hol volt... -
-
zrubi
senior tag
Miért lenne sux? Két kattintás (1 Start, 1 Kijelentkezés)
Hát ez az, kijelentkezés :)
vagy su - 'usernév' parancs és a kívánt userként fut a program :P
És mi ez a kettősség, hogy egy részről azt szeretnéd, hogy ''mindenki'' linuxot használjon
Valamit félreértettél. (a többiek is) hol láttatok engem arról nyilatkozni, hogy mindenki ezt vagy azt használjon?? Pont az zavar, hogy az MS miatt nem választhatsz, mert nem hagy rá lehetőséget.
Én mindig a Linux előnyeit részletezem, az MS-tal szemben. Ez nem azt jelenti, hogy mindenki hazsnálja, csak azt hogy job mert.... -
zrubi
senior tag
Akkor meg minek sírtok hogy nem terjed a linux?????
Nem tudom ki miért sír, én max azért mert az MS gátakat épít, és ráerölteti a népre a cuccait...
pl. iskolák, intézmények, ahol ingyen adnak mindenféle win-t, olyan kikötéssel hogy más oprendszer NEM LEHET hivatalosan használniuk. Így elvágják a többi oprendszer előőtt az utat, ráadásul az emberek nagy része éppen ezért még csak nem is hall más oprendszerról.
Aztán ott van a komplett gépek eladása. Ha én veszek egy nootebookot azon biztosan előre telepítve van egy win. És az árában is benne van, pedig nekem nem kell, nem akarom megvenni. De meg KELL, mert csak így adják el.
+ az említett szabványok felrúgása, helyettük zárt, csak EGY cég kezében lévő diktatórikus 'szabványok', mint a directX Többek között ezért nem éri meg más oprendszerre pl. játékokat készíteni... -
-
zrubi
senior tag
De kérdem én, akkor minden telepítésnél Boldog család hívjon ki szakembert???
Nem, tanulja meg hogyan kell...
Az autovezetés is ilyen nem? Előszőr meg kell tanulni vezetni, aztán lehet menni egyedül.
Persze egyből be lehet ülni egy kocsiba, és kísérletezgetni... Szerintem ilyen a windows, attól hogy ezt megengedi.(Persze, mert csak így lehet eladni...) És ettől olyan amilyen. -
zrubi
senior tag
Jogosultságok: lehet az XP-ben is de nem használják, mert akkor ő sem lesz túl felhasználóbarát, mert nem tud magának telepíteni, meg ilyenek. Aztán ha telepíteni kell valamit akkor kilépni, belépni adminisztrátorként... sux
Szóval, egyelőre a linux tábor a kisebbség, és neki kellene alkalmazkodnia
A hülyeségekhez nem kell, sőt nem szabad alkalmazkodni! Különben átmegy ''windowsba'' Lásd SUSE a full grafikus beállításaival... (Persze ez még mindig nagyságrendekkel jobb mint egy win...) -
zrubi
senior tag
Csakhogy a szabványokat nem alkothatja, alakíthatja EGY cég. Meg a TCP/IP kicsit előbb volt mint a Windows...
Mellesleg ha mindenki azt gondolja, hogy egy levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet, attól még ez nem igaz...
Ugyanígy, ha a windows nem tarja be a szabványokat, attól még a szabvány nem fog megváltozni... -
zrubi
senior tag
És pont ezen bukik a linux:...
Szerintem meg pont ettől Linux a linux. Ettől lehet biztonságos, stabil, megbízható.
Hiszen ha megnézed a windows userek nagy részét akkor belát(hat)od, hogy pont ettől lesz totál megbízhatalan. Feltelepít minden szart a next gomb nyomkodásával, és a kívánt programmal együtt feltesz még jópár nemkívántat is...
Egy mezei user NE telepítsen semmit a gépre. Legalábbis ha azt munkára akarja használni, mert ugye az otthoni usernek tökmindegy csak menjen... Gondolom a többség úgyis rendszergazdai jogokat ad magának(és így a sok feltelepített szemétnek is) a saját gépén... Így hogyan is beszélhetnénk megbízhatóságról vagy esetleg biztonságról??
Sehogy. :) egy új felnit, vagy autórádiót akkor azt szakemberhez viszi. És akkor sem kezdi berhelni, ha nem megy, vagy leáll... Ilyenkor is szervízbe viszi...
Nem is értem miért gondolkodnak másként az emberek a számítógépükről...
Főleg ha az egy MUNKAeszköz! -
zrubi
senior tag
Én nagyon örülnék ha kijönne egy ilyen linux.
Én nem... Nagyon nem.
Szaványosítva lenne minden
:O:O:O:O:O
Miért a windows melyik része szabványos? :O:O:O
Hiszen szarnak ezek még a TCP/IP szabályira is.
Vagy nézd meg közelebbről az IE hogy áll a HTTP SZABVÁNYhoz...
Betesz neki rendesen. ezért volt(van?) szívás az erős titkosítású https kezelésében is pl.
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest