- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
czipaocsi #102 üzenetére
Nekem spec nincs bajom azzal,hogy hd-t vesz fel a telefon. Sőt nekem mondhatni álmom,hogy 720p videót gyártsak anélkül hogy félmilliót költenék kamerára.
Csak az idegesít elképesztően,amikor hülyének nézik az embert,és ráírják hogy 720p meg HD,miközben a érzékelő max csak foltozgatva volt egy korábbi 4ed akkora felbontáshoz képest.
Szóval én örülnék a legjobban ha kijönne egy teló/(olcsó fényképező)
Ami drasztikus különbségeket hoz ha váltogatnám vga,és hd között.
De egy ideig csak arra lesz jó hogy a vérpistikék,meg a hozzá nem értők tudnak madj mit durrogtatni,és engem néznek majd hülyének hogy próbálom elmagyarázni mi is a HD....amit ő annak vél....majd csak azt kapom válasznak,hogy hááá de bazzeg. 1280x720 az akkoris 1280x720,nedumájjááá.Remélem szifon már látható kül-t produkál egy vga videó részletességéhez képest.
I890pl sztem már nagyon jó videót csinál. anno mondhatni leesett az állam,hogy ezt egy mobiltól????(még ha a bitráta nem is volt perfekt,de a jó szintjét megütötte)
Bár az is meglátásom,hogy egy TÖkéletes minőségű,részletességű vga kép/videó,azért a legtöbb igényt kielégíti.De ilyen sincs.és a világ nem erről szól.Szóval várjuk csak a hd-t
De vérpistikéket csúnyán le fogom oltani ha menőznek vele(abban az esetben ha a minősége köszönővizsonyban sincs a HD-hez képest) mert már előre mérgelődök -
Kleroo
veterán
De akkor miből gondoltad,hogy a dvd 576p felbontása jobb lesz attól,ha hdmi kábelen küldöd e jelet,és nagyítva? A forrás ugyanaz
A felbontás teóriád csak fél igasság.Az alapkép, a natív elkészített kép a fontos,amit az elektronika pixelekre bont. ha van egy imax kamera által készített videó pl 10mbittel,és 25fpssel,akkor az nem lesz ugyanolyan(fos) mint pl egy xy fényképező videója ugyanakkora felbontásban,szintén 10mbiten,25 fpssel.
Szóval így globálisan szeretném az emberek fejébe eljuttatni,hogy a felbontás az csak egy tulajdonság a sok közül. nem a meghatározó minőség. Jó példa erre a video8as kamerám. Lófing felbontása van,de mégis meghökkentően részletes képet ad. -
Kleroo
veterán
De keversz
A házimozid DVD alapú.ami ha PAl,akkor 576p-t tud.
A felskálázás csak annyi, hogy az 576p képet nézheted nagy felbontásban(nagyítja a képet)
Az 1080p-hez bluray lejátszó kell,és bluray anyagok,amik igazi 1080p-s anyagok.
Ha laptopról nyomod,akkor a laptop felbontását állítsd 1920x1080ra ha a tv rajta van.
Szóval teljesen természetes hogy nem látsz különbséget,mert nincs.
Sőt én pont erre az effktre próbálok rávilágítani. te vagy rá a bizonyíték.
(az iphoneról nem nyilatkozok,az kitudja mit tud majd) de ez az se vegyük úgy hogy 576p szintű képet tud felvenni,de ezt 1080p-ben menti el a marketing miatt,mer az már (full)HD! és az jól hangzik. de a véeredmény az,hogy semmi különbség nincs ,csak nagyobb felbontásban tárolja az adott képet. -
Kleroo
veterán
válasz
Depression #60 üzenetére
Te a vakítás áldozata vagy,ahogy látom.
Olvasd el a hsz-em.
Ha akarsz,ne érts vele egyet,de ne formálj ilyen rossz véleményeket másoknak.
A felbontás <> minőség!!!
na de nem ecsetelem újra.
A marketing erősebb a józan szavaknál....Ja és a a HD nem felbontást jelent. Akkor high resolution lenne....
Inkább minőségre utal. -
Kleroo
veterán
Ja és a SE át is ver, nem csak parasztvakít, mert azt írja rá hogy "HD".
Nem azt hogy 720p videó,vagy high resolution,vagy akármi.
Márpedig a hd mit jelent?:High-Definition.
de a videó minden nem csak nem "hűűű de magas minőségű"
(bár a zajosodást tényleg remekül kiszűri)
Kíváncsi vagyok mit tud majd az iphone -
Kleroo
veterán
Én Hackeeee véleményén vagyok. Rászántam az időt,és pl megnézegettem ennek a megjelenő SE-nek a videóit.
82centis Fullhd tv-m van.
A youtubeon elindítottam a videót,majd váltogattam 720p,és 360p között. olyan lófing különbség van köztük,hogy az szánalmas.Annyi kül van,hogy kicsit kockásodik a 360p,mert nem elég jó a beépülő lejátszó. egy mpc elmosná ezt a kockásodást. Komolyan mondom ez szánalom.95% ban pontosan ugyanannyi részletet látni 720pben mint 360p-ben.
Több hszben is láttam hogy páran nincsenek tisztában a felbontással.
A felbontás nem egyenlő a konkrét minőséggel/részletességgel.Az érzékelő képes egy adott minőségre.Elkészíti a képet,majd ezt digitálisan képpontokra bontja. ha az alapkép egy homályos fos,akkor 3000x2000ben is ugyanolyan részletszegény,mint 320x240ben.Szóval a felbontás csak jó érzékelőnél fontos,ami itt nincs meg.a reális felbontása ennek is vga(se) lenne.
Nyitni kell a jövő felé. de ez a SE csak parasztvakítás.(akinek van megfelelő megjelenítője próbálja ki) Ha pedig arra jut,hogy sokkal jobb a hd,akkor töltsön le(öhm vegyen) egy filmet 720ben,és ámuljon
Van egy régi Video8as kameránk.Nem rég digitalizáltam róla. bexarás milyen jó képet csinált. szuper színek,nagyon részletgazdag(ehhez a "HD"-hoz képest összehasonlíthatatlanul jobb),ect.
Pedig tippeljetek mekkora a felbontása.....240p
Ezzel megkoronázom a mondandóm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung LCD és LED TV-k
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- új aktiválatlan iPhone 16 128GB black fekete független 1 év Apple garancia
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest