- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
laccczka
tag
válasz
debrecenikri #57 üzenetére
Valószínűleg.
Ha Bátorligetről (központ, kis park, nincsenek falak és vas építmények) haza szeretnék telefonálni akkor szó szerint fel kell állnom egy padra vagy székre. Volt olyan, hogy a Niva motorháztetőjén állva telefonáltam.Ez van évek óta, több telefonnal is. Arrafelé a népek csak egy szolgáltatónál fizetnek elő (vajon miért?
).
Vodás vagyok.
-
-
Crytek
nagyúr
De már megint az árakról magyarázol. Rajtad kívül senki nem beszél az árakról mert még mindig nem arról van szó.
MINDENKI tudja, hogy a bejelentésekkor megadott árak nem a valóságban felelnek meg (legalábbis nem a mindenki által elérhető webshopokban)
Anno a Redmi is 130$ volt ha jól emlékszem az is sokáig csak kínai piacon volt kapható sehol máshol nem. De mivel vitták mintha muszáj lenne csináltak belőle mindenki számára használható verziót is. De egyik sem volt 130$ sőt még most x évvel a megjelenés után MOST sem annyi (kezdésnek 210+ $-on árulták)
Ez nem magának konkurencia ezt muszáj meglépniük ,mert már a sarki kocsmáros is 100-120$-os aránylag jó telcsikat ontja magából. És biztos hogy ők sem akarnak kimaradni a jóból. -
Ahhaaaam...
Mondom, Neked van igazad, valótlanságot állítottam, és eddig minden reálisan történt a Xiaominál árazás szempontjából...
Igazad van
Nem feltételezek semmit...
Saját magának nem fog konkurenciát kreálni, véleményem szerint. A Leadcore friss megoldás, ahhoz, hogy globális piacon eladják. EZ az én véleményem.
Részemről lezártam. Full hülye vagyok a témához, ezért nem is gondolkozok tovább
Köszönöm, hogy felvilágosítottál, tovább figyelem csendben a marketing-árazásokat, de nem fogok beleszólni olyan dologba, amit láttam, tapasztaltam. Mert felesleges.
Pusztán urban-legend az is ,ami a fentebbi árazásokat illeti.. Ezek csak véletlen történtek meg, nem azért mert már több fórumban is leírták rajtam kívül, hogy kinti szolgáltatói árazás nem egyenlő a készülék valós eladási árával...
Köszönöm
-
Crytek
nagyúr
Szereted a legendákat látom. Már megint urban legendezel.Egy szóval nem írtam hogy hülye vagy, csak egyelőre valótlanságot írtál.
"Akkor miért is hoznák ugyanolyan cuccot két SoC-kal." Mert minimálisan olcsóbb lesz és ha világszerte szórják, akkor a sajtót tele tudják fingani a 20milliót adtunk el xy idő alatt szöveggel csupán ezért.
-
-
Ácsi!
Nem azt szajkóztam, hogy csak kínai verzió lesz belőle.
Nézd meg az árképzést. A belebegtetett marketing ár helyett a valós áron a Redmi 2-es lesz EU-ban. Akkor miért is hoznák ugyanolyan cuccot két SoC-kal.
170$-ral indul a Redmi 2-es, ez pedig csökkeni fog. Leesik 140-150 környékére.
65$-os LC SoC-os arra jó, hogy most lehet ezzel dobálózni, hogy biztos nem hagyják ki stbstbstb... Ezek az árak soha nem is léteztek, még Kínában se!
Ja de , kínai szolgáltatói áron.. mint pl tették azt már sok modellel... Bocs az nem téma. Reklám
De ne legyen igazam
Nem kell ehhez Uri Gellernek lenni. Elég csak megnézni az eddig bejelentett árakat, és a valós adatokat.
Rendben, visszatérünk erre, amikor megtörtént a bejelentés. De előtte ne hülyézd le a másikat
-
Crytek
nagyúr
Mindenki tudja csak a súttyok nem, hogy ami árakat írnak az nekünk sosem lesz annyi. Már a legelső Hongminál is tudtuk mivel 130$-ért nyomták azt is és 210+-on nyitott a webshopokban.
A gond azzal van hogy te azt szajkózod, nem lesz kapható belőle csak kínai verzió. Ilyet meg sehol nem írtak egyelőre!
Ha meg egy árból meg tudod mondani valamire hol lesz kapható akkor keresd fel Uri Gellert mert épít rád egy jós műsort!Úgyis kapható lesz mivel ők db számra mennek majd meglátod!
-
Khm, szerintem nem ilyen stílusban írtam.
Kis ideje követem a kínai árakat. Mindenki tudja, hogy a Xiaomi marketingként használja a jó árazás meglebegtetését.
Utána mindenki sír-rí, hogy mégse 65$ lesz a telefon, mert az kínai belpiacos ár, X mennyiségre, vagy a TD szolgáltatóknál érhető el.
Mennyiért lebegtették a Redmi Note-t? , és mikor volt az pl 130$? csak mert 230-ról indult, és most realizálódik 160-170-be,, na persze a dollár árfolyam...
Vagy mennyiért dobták hírbe a Redmi 1S-t... És mennyi lett belőle.
Amúgy itt is írnak erről: [link] Hogy a Redmi 2-re épül.
Szóóóóóval biztos hülye vagyok.
Ha ez a telefon 65$-ért elérhető lesz ,veszek 3-at és 1-et neked adok...
Ha 100-130-ért lesz, akkor meg ez van... Fogadni nem akarok, de természetesen, ha fizikai méreteiben, kijelzőben megegyezik két telefon, és SoC-ban tér el, akkor meglátjuk hogy is van ez..
Addig pedig maradunk a normális stílusnál a fórumon.
De biztos, csak az én urban legendem...
a levegőbe beszélek és nem követem a kínai telefonok árképzését...
-
-
-
Cyberpunk
félisten
Jó ár, de ha kapható is lesz itthon, akkor tuti, hogy nem ennyi lesz.
-
n@p@lm
őstag
válasz
dragon1993 #66 üzenetére
ha a voip megy nagy gond nincs!
-
dragon1993
őstag
Tényleg nem az én szakterületem csak meghallgattam az előadást.
3G esetén ha jól tudom aktív marad a 2G a háttérben, ezért is fogyaszt többet a telefon.Lehet rosszul fejeztem ki magam, de amit akartam az annyi, hogy lehetnek olyan helyek a jövőben ahol csak 4G lesz és ha nem 4G-s a telefonod akkor telefonálni sem fogsz tudni.
Egyébként ha a szolgáltatónál nincs VoLTE és csak 4G lefedetség van akkor előfordulhat, hogy netezni tudsz telefonálni meg nem.
-
Fall-N
veterán
válasz
hagymas7up #60 üzenetére
..
-
Fall-N
veterán
válasz
hagymas7up #60 üzenetére
Ne haragudj de te írsz hülyeséget. Az én telefonom is folyamatosan csak 3G-n van még van lefedettség. 3G/4G hálózaton is ugyanúgy van hang, nem csak adat. Ha 100 %-os lenne a lefedettség és nem lenne több régi GSM/2G telefon, akkor nem lenne szükség a régi hálózatokat. Csak a visszafelé kompatibilitás miatt van még Gsm (magyarul a régi nem okos telefonok miatt.)
Arról nem is beszélve, hogy a T 3G hálózatán HD hang van... -
válasz
debrecenikri #57 üzenetére
Így van,eltérőek.De gondolom fejlesztik.
-
-
hagymas7up
tag
válasz
dragon1993 #59 üzenetére
De azt értsd már meg, hogy ha nincs térerő akkor semmi nincs, sem GSM, sem 2G, sem 3G, sem 4G! Ez annyira alap mint, mondjuk az, hogy minden lefelé esik. De amint lesz bármilyen térerőd, fogsz tudni telefonálni. Te arra gondolsz hogy lesz ahol nem lesz 2g sem, de 4g igen. No ezt már elhiszem és lehetséges. De az, hogy mobilnetezel olyan helyen ahol beszélni nem tudsz, na azt ne akard senkinek elmagyarázni mert kinevetnek.
-
dragon1993
őstag
válasz
hagymas7up #51 üzenetére
Az LTE melett nincs szükség se 2G se 3G-re a beszélgetésre ott a Volte. Nem a távközlést tanulok, ezért én el nem magyarázom miért lesz így, de mutatták a mostani tornyokat azt hogy hova kell rakni az LTE miatt és abból jött ki az amit mondott. Mondhatsz bármit én jobban hiszek annak akinek ez a szakterülete.
-
-
debrecenikri
tag
válasz
TheBikerider #52 üzenetére
Akkor eltérőek a tapasztalataink. Én is telenoros vagyok, de eddig bárhol jártam, fogtam 3g jelet. (még Pilisszentléleken is, pedig ott alig van élet, nemhogy Tv és hasonló modernkori vívmányok.) De ez csak az ÉN tapasztalatom, valószínűleg van olyan hely az országban, ahol nincs 3G sem.
-
bigrock
addikt
Asszony pajtásnak pont jó lenne, kis méretű, pofás telefon. Kívácsi vagyok, mikor lesz hozzáférhető és mennyiért.
-
törölt tag
válasz
energy4ever #53 üzenetére
A forrás szerint nem:
"Note that this one is not a dual-SIM device, unlike the Redmi 2"
-
energy4ever
addikt
Ez Dual-Simes lesz?
-
válasz
debrecenikri #35 üzenetére
Baromság.Telenyomoros vagyok és tapasztalatból mondom,hogy NINCS olyan lefedettség amiről te beszélsz.A munkám miatt sokat utaztam az országban,azért tudom.Csak mielőtt megkérdeznéd.
Biztosan bővítik folyamatosan,de nevetséges,hogy egy vagyont fizetek évek óta és sok helyen 3g sincs,nem hogy 4g. -
hagymas7up
tag
És, ha nincs GSM akkor hogy lenne LTE adatkapcsolatod???? Ha nincs GSM jel, akkor a telefon azt jelzi, hogy nincs térerő, ha nincs térerő, akkor nincs kapcsolat a hálózattal, ha nincs kapcsolat a hálózattal, akkor hogy lenne interneted. Most van olyan hogy nincs térerő, de Te boldogan mobilnetezel???Ne haragudj kérlek, de, ha egyetemen ennyire nem gondolkodnak a logika szintjén akkor mit várunk a jövőtől?
Ha viszont van térerő akkor onnantól GSM is van. -
Csak spekulálok
De tényleg erre van a legnagyobb esély, hogy a Leadcore verzió lesz a kínai. Ott kicsit könnyebb lenyomni szerintem a kínai termékben a keleti SoC-ot
Mi meg majd kapjuk a Qualcomm-ot.
@dealerman: Igen az van ,de nagyon nem mindegy az erő szempontjából, hogy milyen kiépítésben
Ott MP6-os, itt meg MP2-es , szóval azért akad különbség
Emellett egyelőre nem tudni milyen LC SoC lesz, mert az LC1860C az elvileg 1,5GHz-es.
-
dealerman
aktív tag
az Exynos 5 Octa-ba is Mali-T628-van ugye ? az azért nem rossz akkor,nagyon nem
-
válasz
enginev3.0 #46 üzenetére
Ez egyelőre nem, max a globális verzió, de az nem ennyi lesz
-
enginev3.0
félisten
Ha jól fogják optimalizálni, akkor az alsó kategóriát választóknak nagyon jó telefon lesz
-
-
Ugyanazt a készüléket linkeltem
@Fejvadi: Hol látsz méretet?
Más: Külföldi oldalakon is írják, hogy e modell a Redmi 2 -re épül, tehát felfogható egy LC / Leadcore verziónak
-
Fejvadi
nagyúr
Egyszerü kis telefon, de igen kedvező áron, nem rossz. Lemehettek volna 8.5mm vékonyságra és még vagányabb lenne.
-
válasz
Ez így nagyon nem igaz.Van saját tapasztalatom hogy szinte még gsm térerő sincs nemhogy 4g jópár helyen amerre járok.
-
Crytek
nagyúr
válasz
hagymas7up #38 üzenetére
Ez pontosan így van.
Amikor buszon utazok pl T-Bánya felé vagy meccsekre szinte alig tudok netezni mert mindig eldobálja a hálózatot és nincs net stb. Sokan szidják a telenort emiatt. A többi cégnél nem tudom milyen, de merem remélni,hogy ennél csak jobb lehet!
-
hagymas7up
tag
válasz
Ne haragudj, de ez úgy hülyeség, ahogy van.
Én olyan helyet is mutatok neked, ahol nem hogy GPRS sincs, de 2szolgáltatónak térereje sem. Pedig nem a rét közepéről van szó. A Jánoshalma-Hajós összekötő út egy kb 1km-es szakaszán. -
margithid
veterán
válasz
cinemazealot #36 üzenetére
Nekem vodafone internetárai bejönnek! Havonta 3000 Ft feltöltés, 50 perc hálózaton belül plusz 500 mb internet. Feltöltöm mondjuk fél évig, telefonálni nem szoktam, van a feltöltőkártyámon 18000 Ft, rendelek 2000 Ft havidíjért 500 mb internetet. tehát egy évre leosztva kevesebb mint 1000 Forint a havidíja 500 mb netnek!
-
cinemazealot
addikt
Én kb. 2 éve próbáltam először, most egy kis szünet után visszatérek a T feltöltőkártyás Domino Web mobilnetjére. 30 napos időszakokban számolják a forgalmadat, ahol minimum 100 MB-ot 500 Ft-ért kapsz meg. Ha nő a forgalmad, leemelnek újabb 500 Ft-ot, de ekkor már összesen 250 MB-ig forgalmazhatsz. És így tovább... Ja, és ha egy adott 30 napban egyáltalán nem forgalmazol, akkor arra az időszakra nem fizetsz semmit.
-
debrecenikri
tag
-
mrmft
senior tag
1S4G ezt is meglehet venni, csak szinten nem jo itthoni halozatokhoz.
MTK-s Hongmim van jelenleg is, tudom sokan ockodnak tole, hogy fujj MTK, rossz a GPS, stb.. Nekem semmi gondom vele.
Csak a 4G hianyzik es egy 5GHz-es WiFi de az alom ebben az arkategoriaban egyenlore.
Ebbol igertek WCDMA/FDD-LTE modellt? -
1S-ből hol ígértek LTE modellt? Kintre ígérték, de global piacra nem.
-
Mint mindegyik Xiaomi és Lenovo készülék, ami először jelenik meg, először a belpiacos modellek jönnek ki, utána hozzák a többit.
Ez már megszokott, a 65$ ár is ehhez mért, nem mellesleg ez még szolgáltatói ,avagy nagy példányú megrendelésre vonatkozik.
a globális modellek ára magasabb lesz
-
mrmft
senior tag
Felesleges GSM / TD-SCDMA/ TD-LTE halozatokon megy. Hol hasznalod?
-
Crytek
nagyúr
Mondjuk ha csengetsz valami drága cuccért akkor edigitalnál van akciós 500mb-os net ami telenornál 1490/hó ott tablet vásárlás esetén csak 990FT. Idén ugyis akarok majd valami win 8/win10-es tabletet venni akkor lehet a klikket lemondom és az ott szerzett 500MB/990ft-os netet használom majd!
-
-
Crytek
nagyúr
Ez akkor lenne jó ár ha így működni:
Benyitsz a boltba sorra kerülsz és mondod: Csókolom nekem egy sim kártya kellene only netezésre 1GB-os havi1290ft-ért. Na ilyen ma Magyarországon nem létezik kb körbe röhögnének.
Remélem még megélem amikor lehet majd így is venni mobilnetet.
Mondjuk ezzel a 100Mb-ossal sincs semmi gond csak hát youtube videókat nem kell nézegetni hallgatni mert nálam lehetetlen. De netezni napi szinten bőven elég. Minden nap min 4-5 órát netezek vele.
-
-
Crytek
nagyúr
Én a 4G-vel úgy vagyok hogy kell a ráknak.
100MB-os alap klikk csomagom van és nem vagyok hajlandó 1000ft-nl többet fizetni telefonos netért így kb életem végéig ez fog maradni hacsak nem változik és az 500Mb-os lesz 1000ft mert akkor "szintet" lépek! -
n@p@lm
őstag
nézd meg a telekom 4g hálózatát és másként vélekedsz.
én nem vennék már 3g-s telefont, azoknak a hálózatoknak a fejlesztését befejezték, már csak a 4g játszik.
sok olyan település van ahol egyből 4g-vel indított tavaly év végén a telekom (előtte csak 2g volt, például Nádasdladány). -
djculture
félisten
Lehet én hülye vagyok de nem igazán a szabvány érdekel hanem az hogy ne ilyen légysz@r nagyságú forgalmazhatóságok legyenek miközben az interneten 5 év alatt megtriplázódott egy adott felhasználáshoz szükséges adatforgalom. Lassan a telefonokba több beépitett memória lesz mint amennyi leforgalmazhatóságot adnak ezek a fos mobil internetes csomagok
-
-
Ez ennyiért ajándék. Csak sajnos mire ideér 80-100 usd lesz...
-
-
-
-
Crytek
nagyúr
2GB Ram /32GB tárhelynek jobban örülnék 100$-ért
-
-
-
margithid
veterán
Ennek az európai verziója tuti 100$ felett lesz majd, akkor meg inkább redmi note 160$-ért.
Egyébként a xiaomi csinálhatna egy snapdradon 210-es készüléket is 1-1.5 GB rammal, 4-4.3" között ami tényleg 100$-ért vagy esetleg alatta árulnának. Szeritnem samsung felköthetné a gatyáját -
ssppiikkee
tag
Ennyi pénzért ilyen felszereltség több mint csak simán jó, szerintem
-
lexter00
őstag
"A 4G/LTE hódít, lényegében már az alsó kategóriás készülékeknél is alapelvárás, hogy ezek a gyors hálózatokat támogató chipsetekkel kerüljenek forgalomba."
Igen,csak ezzel az a baj,hogy itthon még a 3G is luxus néhol nemhogy a 4G -
65$ most a marketing bullshit.
Ez valószínűleg a Redmi 2-es Leadcore-s verziója lesz., Kíváncsi vagyok mit tud ez a chipset. Főképp, hogy "házon" belül van a SoC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest