HD kijelző, négymagos processzor 65 dollárért

A 4G/LTE hódít, lényegében már az alsó kategóriás készülékeknél is alapelvárás, hogy ezek a gyors hálózatokat támogató chipsetekkel kerüljenek forgalomba. Ennek a kritériumnak adhat még egy erős lökést a Xiaomi, melynek legújabb készüléke a TENAA, azaz a kínai hírközlési hatóság jóváhagyását kapta meg a napokban. Az újdonság erősen profitál majd a Xiaomi és a Leadcore Technologies között létrejövő 17 millió dolláros együttműködésből, hiszen a motorháztető alatt egy Leadcore chipset teljesít szolgálatot.

65 dolláros Xiaomi

A szerkezet egy 4,7 hüvelykes, 720p felbontású kijelzővel rendelkezik, ami pedig még jobb hír, hogy a belső tárhely 8 GB-os, ráadásul ezt még akár microSD kártyával tovább lehet bővíteni. A 9,2 milliméteres házba egy Full HD videók és 8 megapixeles képek készítésére képes kamera fért. A gép lelke az 1,6 GHz-re skálázott, négy darab Cortex-A7 maggal rendelkező processzor, mely mellett a Mali-T628 grafikus gyorsító és az 1 GB RAM emelhető ki. Az egyelőre még név nélkül létező, Android 4.4.4 KitKat operációs rendszer futtató készülék külföldön mindössze 65 dollárba, vagyis előzetes költségek nélkül számolva 18 ezer forintba fog kerülni, amivel valószínűleg majd még rátesz egy lapáttal saját sikerességére a Xiaomi.

Előzmények

  • 5,1 milliméteres Xiaomi csúcsmodell érkezhet

    Egy héten belül lehullhat a lepel az új Xiaomi csúcskészülékről, ami extra vékony készülékházat és QHD megjelenítőt kaphat.

  • Xiaomi Redmi Note 4G - valaMivel gyorsabb

    A 4G-s Xiaomi óriásmobil chipsetet és MIUI verziót cserélt. Lássuk, hogy a nálunk is kapható készülék errefelé is olyan jó ajánlat-e, mint Ázsiában!

  • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

    Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

Hirdetés