- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOM-202
senior tag
Ezzel szintén így vagyok. 204e Ft netto a fizetésem. Én is mint sokan mások 90e Ft-ról indultam és évek alatt fölküzdöttem magam erre szintre. Nem mondom hogy dúskálok az anyagiakban de szinte mindenre futja egy kevés. Még félrettenni is tudok és nincs hitelem egy sem mert mindig összegyüjtöm a pénzt arra amit vásárolnék. Én azt mondom hogy sok tanulással, rátermettséggel és anyanyelvi szintű angol+német tudással itthon is sokra lehet menni. Erre én vagyok a példa még a saját baráti körömben is.
A barátaimnak egyébként azt is szoktam mondani amikor síránkoznak hogy nem lehet 80-100e Ft-ból megélni hogy mégis mit gondolnak ki fog nekik munkát adni? Ha itthon mindenki 1000€-kat keresne netto-ban havonta akkor melyik külföldi cég jönne ide munkahelyeket teremteni? Csak akkor jönnek ide ha kevesebb működési költséggel tud üzemelni és ebbe a munkabérek is beletartoznak. Állandóan számítgatják a működési hatékonyságot és ha keletebbre jobban jönnek ki akkor szélnek eresztik nálunk az egész brigádot és átcuccolnak. Lásd Sony, IBM, Flextronics és a többi hasonló multi.
Nem lehet mindenki vállalkozó sem, hogy magának adja a tetszőleges méretékű fizetést, van akinek affinitás, rátermettség vagy iskolázatlanság miatt a gürizés jut minimálbérért.
Egyébként meg gondoljatok bele hogy mit érezhet a mi fizetéseink iránt egy kínai gyári segédmunkás aki havi 100$-ért akár napi 12-16 óra megfeszített munkát végez el. -
h-yle
addikt
Ezt mondom én is.
Kb. annyit keresek én is mint te, de pl. van egy vidéki hegesztő haverom aki hónapok óta segélyen él, vagy szociológus, és szociál pedagógus, akikre nagy szükség lenne, de kb. havi 90 a max amit meg tudnak keresni.Ugyan úgy létezik, mint a 200 ezres nettó kezdőfizetés. Azt kell belátni, hogy bár nagyon nagy problémák vannak az országban, azért van kiút, és meg lehet élni normálisan, de nem fognak mindenkinek mindenért többszázezreket fizetni. Bármennyire megérdemelnék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest