- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
trebrona
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #696 üzenetére
Köszönöm szépen, ma is tanultam valamit.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
trebrona #695 üzenetére
Igen. De ez egy tök jó dolog. Nagyon ügyes megoldás. Gondolom azért adják neki a fastboot nevet, mert nem akarják összezavarni az annyira hozzá nem értő embereket.
Nagyon szeretem a Xiaomi szoftveres beállítottságát. (csak azok a fránya forráskódok kikerülhetnének hamarabb.)
-
trebrona
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #693 üzenetére
Ezek szerint a Xiaomi előrelátóbb és direkt hibrid romokat ad ki fastboot címen.
(#694) peestike:
Néha előfordult, hogy összejött, de ott is EDL mód kellett a nem gyári rom cseréhez.
-
peestike
senior tag
Lehet lemaradtam valahol/valamikor az olvasással, meg lehet hülyeséget kérdezek most. Nem úgy volt csak, hogy előhozom a droidot hegesztő nyuszit, aztán flash-elem miflash-el zárt bootloader esetén a telót?
Anno redmi 3 pro-n így cseréltem romot, csak ezután nyitottam a bootloadert. -
tibcsi0407
félisten
válasz
trebrona #692 üzenetére
Már rég megtettem.
Ezek EDL (QFIL) fájlok, nem fastboot:rawprogram0.xml
prog_emmc_firehose_8917_ddr.mbn
patch0.xml
Qfil:Viszont a BAT fájlokban csak fastboot parancsok vannak. Ezért is írtam, hogy ez egy hibrid (és megjegyzem, hogy tök jól működő) megoldás.
SPEmall is Qfil ROM-okat telepít deep flash kábellel, hogy megkerüljék a BL-t.
-
trebrona
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #690 üzenetére
Szedj szét egyet: [link]
Nem állítom, hogy nincs igazad.
Vagy nézd meg az anno Spemall-os romot Redmi 3-ra, az is felment EDL-ben, a Spemall is úgy tette fel, ha jól emlékszem.
-
trebrona
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #686 üzenetére
Zárt bootloaderrel nem lehet fastboot módban flashelni, csak EDL-ben.
-
felali
tag
Sziasztok!Redmi 4 prime telefonom van webshopos rommal azt szeretném megkérdezni hogy tudnám ezt a romot MIUIHU Csapat (vagyula)Verzió: 6.12.29 (MIUI 8) fel tenni,
-
PetX
aktív tag
A Prime-ból lesz B20-as variáns?
-
jettison
tag
válasz
flashpointer #680 üzenetére
hmmm érdekes... akkor valószínű nálam is ez lehetett a ludas...
nagy vagy, hogy megfejtetted -
flashpointer
őstag
válasz
jettison #679 üzenetére
Na próbálgattam és az volt a baja hogy ha nem érzékelt elég fényt a fényérzékelő szenzor a felső hangszóró mellett akkor laggolt a pozíciókövetés. (emiatt lehetett hogy ha jobban kinyitottam akkor meg semmi baja nem volt) Kipróbáltam csak az ujjammal letakarva és az eredmény ugyanaz a lagg volt. Aztán levettem a külső fény alapján való képernyő-fényerőállítást és sokkal jobb lett.
Persze köze nem tudom mi lehet hozzá de összehasonlíthatatlanul javult a helyzet : ) -
jettison
tag
válasz
flashpointer #678 üzenetére
Nincs belül valami fém rész ami bezavarhatja? Én is szórakoztam a napokban valami Concorde VR szemüveggel, és nekem is néha laggolgatott. De nem tudtam összekapcsolni azzal, hogy nyitva van-e vagy sem.
-
flashpointer
őstag
Itt is megkérdezem hátha telefonspecifikus:
valami gagyi VR szemüvegben próbáltam Redmi 4 Prime-ot és ahogy becsukom a szemüvegbe laggol a mozgáskövetés, de amúgy meg nemHa résnyire kinyitom akkor is látszik hogy laggos, viszont ha jobban kinyitom akkor megszűnik... 3d videókban és alkalmazásokban is ugyanez a helyzet.
Értelmes magyarázatot még nem találtam rá, esetleg valaki találkozott már ilyennel? -
gyuri00
aktív tag
Sziasztok!
A lumia 735-ös telefonomat szeretném lecserélni, és egy Xiaomi Redmi 4A telefont néztem ki leginkább az ára fogott meg
Egy alap szintű felhasználásra (internet,facebook, néha egy két sorozat) hosszútávon jó választás ez a telefon?
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
A redmi 3s prime topikból néztem át ide, mert szerettem volna 3s prime telefont venni, de már kb emagon kívül seholsem lehet kapni, ott meg kicsit drágállom a 60 ezres árát. Szóval lehet hogy erre a redmi 4s prime-ra esne a választás majd ha esetleg eustockba bejön B20 támogatással.
Kérdésem: Tudnátok hátlapi és előlapi kamerával készült képeket feltenni? Kiváncsi lennék mennyire hidegek a szinek szemben a 3s prime kamera képeivel. Mert néztem a neten teszteket és elég hidegnek tűntek a szinei, főleg az előlapi kamerának. De én jobban bízom a felhasználó véleményekben és képekben mint egy tesztbe. -
-
Valaki, aki fóliát használ a 4 Prime készülékén, linkelné, elküldené privátban, hol vette?
A nyavalyás 2.5D megkeseríti az életem, mert a Nillkin fólia passzentos (és én vagyok béna) vagy nagy... Így most lelóg a lekerekítéseknél... -
Sziasztok!
Eustocknál láttam, hogy van/lesz náluk B20-as 4A, van remény a B20-as 4 Prime-ra is szerintetek? Vagy még semmi infó?
Tönkrement a Redmi 2-m, mint fentebb írtam, s úgy fest eustocknál nincs és lehet már nem is lesz 3S. A 3GB RAM meg kellene (Pokémon GO
), így a 4A nem játszik, szóval most pont nincs mit vennem, ha jól látom.
-
maloka
csendes tag
Sziasztok! Valakinek van tapasztalata a CUBOT X16s készülékről? Árban és tudásban is hasonló a Xiaomi Redmi 4A-hoz. Válaszokat előre is köszi
-
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Decemberben ellopták az RN3Pro-mat, és valószínűleg ez lenne az utódja. Külsőre sokkal jobban tetszik mint az RN3Pro, a kamerája milyen képeket lő? Spemall-on ha jól láttam 183 $-ra jön ki szállítással együtt, van ahol ennél olcsóbb esetleg?
-
sxxorp
őstag
A már linkelt 3S vs 4 cikket olvasd el.
Röviden: akkuban még jobb is a 4 (azon belül is fontos, hogy a telefonálás és a böngészés nagyon hatékony, a videonézés (és valszeg játékok) pont nem annyira). Ami nekem negatív meglepetést okozott az a Full HD negatív hatása a grafikai teljesítményre (játékok), és a 3S szerintük jobb kamerája, de ez utóbbi sztem nem feltétlenül valós, lényegi előny. Ja és a kicsit nagyobb, nehezebb méret, minden másban úgy tűnik a 4 jobb/ugyanolyan jó. -
Voda már min egy éve is sugárzott 4G-t, ami nem B20, Kálvinon volt ilyenem Redmi 2-vel (813).
B20-at nem tudja a teló, csak B3 (1800Mhz) és B7-et (2600Mhz), utóbbi van csak Vodánál.
Ősszel egyre több felé lett 4G-m vele, szóval Budapesten megtolták a B7-et.más: Hivatalos B20-as Redmi 4 Prime-ról van valami hír, hogy mikor várható? Karácsonykor meghalt a Redmi 2-m (memóriamodul hiba), nem tudom érdemes e várnom, vagy most egy Redmi 3S B20-as. Mondjuk várnom mindenképp kell valamennyit, eustocknál kifogyott a Redmi 3S.
-
Fredo78
aktív tag
válasz
Viktor0610 #659 üzenetére
Köszi a válaszokat. Nekem a Redmi 2pro sajnos elhalálozott (szoftveresen megadta magát) mivel van Redmi 3 is a családban arra gondoltam először venni, aztán a 4A-ra majd a 4-re.
Úgy gondoltam hogy a full HD kijelző felesleges és energiazabáló, de a fantasztikus kijelzőidők miatt most már a 4primeon van a fókusz
-
Az akkuteljesítményét nem befolyásolja, ellenben a komolyabb játékok nyilván jobban futnak pl. a Redmi 3 készülékeken, mert ott csak HD a kijelző.
Én az általános gyorsabb működés (ROM telepítés utáni első indulás, alkalmazások telepítése, indítása, általános használat) miatt nagyon szeretem a Redmi 4 Prime-omat. -
formengil
tag
Köszi! Erősen gondolkodom a beszerzésén.
Apropó, Tinydeal-ről vásárolt már valaki?
Most épp nincs fekete színű a Németországi raktárban, de amikor volt, akkor kb 57.000 Ft-ért volt, ingyenes szállítással.Ahogy számolom, a Spemall-nál 2 év EU garival + a szállítási díjjal - 12$ kuponkedvezménnyel kb 58.000 Ft lenne. Mondjuk a 2 év gari a Spemall mellett szól, és gyakorlatilag árban sincs különbség.
-
frenk1
aktív tag
redmi 4 prime készülékre mikor lesz nagyar nyelvű hivatalos global rom ?A miui oldalán még nem látni
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
A legerősebb gépezet akkuteljesítményét mennyire befolyásolja hátrányosan a fullhd kijelző illetve az erősebb processzormagok? -
trebrona
nagyúr
válasz
Norbbika1985 #647 üzenetére
Sokan teljes megelégedéssel használták és használják még most is a Redmi3-at az ő általuk készített rommal.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Norbbika1985 #642 üzenetére
Mivel ott a leírásban a magyar nyelv, így biztos lehetsz benne.
Más kérdés, hogy nagy valószínűséggel ugyanúgy ők készítették a romot, mint anno a Redmi3 esetében, amikor hivatalosan még arra sem volt elérhető magyar nyelvű. -
Norbbika1985
csendes tag
-
felali
tag
Sziasztok! Felraktam a számítógépre a Mi Pc Suitot de nem látja a telóm (Redmi 4prime webshopos rommal)mi lehet a baj próbáltam több usb beállítással is.
-
bb71
őstag
válasz
Donki Hóte #635 üzenetére
Alul van a LED és sok színben...
-
bagyusz
őstag
válasz
formengil #631 üzenetére
Sony-t használtam több mint 3 évig.
Hátrány semmiféleképpen nincsen. Minden téren erősebb.
Más:
Ma engedélyezték a BL nyitást. Hát nem gondoltam, hogy ennyire nyűgös lesz. Fogalmam sem volt arról, hogy nekem webshop rom-m van fent amin nem lehet a BL-t nyitni. Frissítés kezelőben ráadásul nem akarta elfogadni a gyári CN romot mert mindig hitelesítési problémába ütközött.
Végül letöltöttem a gyári rom image fájl verzióját, amit fastboot alatt felraktam. Onnan meg egyből tudtam BL-t nyitni. Most a legújabb weekly rom van fent. Első észrevételem, hogy a webshop romtól sokkal gördülékenyebb. Már csak a magyar nyelv hiányzik belőle.
-
Akinek már volt a kezében Redmi 4A, az mondja el, hogy van-e rajta értesítő LED.
Alul van, mint a 3S-en, vagy felül, mint a 2-eseken?
Hány színben tud világítani?
-
Joker88
őstag
hallottam a Redmi4A-ról eléggé baráti áron tellegeti magát, olyan 35.000 Ft körül, magyar garanciával, magyar papírokkal.
Akinek esetleg már van ilyen készüléke innen-onnan, tőle kérdezném, hogy
-már magyar nyelven fut a szoftver rajta ?
-egy Lumia 640XL-t kellene leváltania, ( elegem lett a W10 hülyeségeiből, alkalmazásszegénységből /ami van az meg nagyon lenn van/ )a fényképezője egy szinten van kb. a két készüléknek ?
-Vodafone 4G jó alatta ?Köszönöm előre is a segítséget !
-
-
formengil
tag
válasz
formengil #631 üzenetére
A cikkben és itt a hozzászólásokban is Redmi 4 Prime-ről írtok. Viszont én a legtöbb helyen Redmi 4 Pro-t találok.
Van valami különbség köztük, vagy egyszerűen két néven fut? -
-
frenk1
aktív tag
válasz
Viktor0610 #626 üzenetére
hivatalos mikor jön ? Akkor megvárom a hivatalosat amihez nem kell nyitni, root sem kell.
-
-
frenk1
aktív tag
válasz
Viktor0610 #600 üzenetére
ehez a miui romhoz kell root ? Gyári rom ?gyszerűen csak fel kell telepíteni a telóra, root nem kell hozzá ?
-
Izzé
őstag
válasz
Viktor0610 #622 üzenetére
Tudom, ezért nem is zavar.
Csak arra reagáltam, hogy hogy jelenhet meg 4g-s hálózat a vodánál egy B20 nélküli telón.
-
-
Izzé
őstag
válasz
Viktor0610 #620 üzenetére
Az nincs, ráadásul a kék propelleresnél vagyok.
-
Amennyiben van root, akkor a Network Signal Guru megmondja.
-
junpet
tag
válasz
tibcsi0407 #609 üzenetére
Kezdőként kipróbálnám, de még nem jött meg az unlock sms.
-
D4ni
őstag
válasz
Viktor0610 #616 üzenetére
Igen, annyi csalás van a történetben hogy ez redmi note 4 illetve ami érdekes,hogy a vodafone hálózatán történt. Ami ugyebár csak b20-on lőtte eddig úgymond a 4g-t. Ez azt jelenti hogy elkezdték más frekvencián és szolgáltatni a 4G-t
-
-
D4ni
őstag
válasz
Viktor0610 #614 üzenetére
-
Képet is linkelt ez a valaki? Csak mert a linkelt topikban is többen írják, hogy sikerült nekik unlockolni, de képet senkitől nem láttam...
Ja, a másik. Az meg, hogy sokfelé van 4G, az csak azt jelenti, hogy a szolgáltatók ráfeküdtek a 4G-lefedettségre. Nekem is, amíg keresztülmegyek a városon a munkahelyemig, végig van 4G-m, pedig semmit nem mókoltam.
-
jettison
tag
válasz
Végigolvastam a fórumot, még sajnos senkinek sem sikerült működésre bírni a B20-at. Szerintem hardverileg lehetséges lenne egyébként. Nekem nincs energiám tesztelni, de ha valaki próbálkozik közülünk, megoszthatná a tapasztalatait...
-
bb71
őstag
válasz
CSináld, ne kérdezz!
-
tibcsi0407
félisten
Ezekkel valaki kísérletezett már?
-
uki
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #606 üzenetére
Ezert is akarom lecserelni valami ertelmes ROM-ra.
Amugy az europai, pontosabban spanyol raktarbol jott a cucc ha ez szamit.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #604 üzenetére
Igen, de van olyan eset is, hogy kiszedik egy másik ROM-ból a nyelvi fájlokat a kínai kontárok és azzal építik meg a ROM-ot. Persze kérdés az, hogy a kolléga honnan vette a készüléket. Ha itthonról, akkor valóban az lesz a megoldás.
(#605) uki
Tehát tőlük vetted. Na hát Ők biztos nem a MIUIHU-tól kapták a ROM-ot. Nem adhatják el angol és kínai nyelvvel a telefont.
A baj csak az, hogy általában ezek a ROM-ok silány minőségűek és gyakran meglepetéseket (malware, trójai) is tartalmaz(hat)nak. Jobb szabadulni tőle minél hamarabb. -
uki
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #603 üzenetére
Ertem csak megmondom őszintén ha igy van akkor is meglepő hogy ezzel fogalalkoztam a honorbuy-nal hogy nekem olyan ROM-ot rakjonak fel ami rendesen tud magyar es nem csak idehajitottak valami kinai ROM-ot.
-
válasz
tibcsi0407 #603 üzenetére
Erről beszéltünk korábban.
-
uki
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #599 üzenetére
En is ugy gondolom hogy webshopos ROm van rajta, foleg ugy nem lehet rajta a MIUIHU, hogy Dec 7-en rendeltem meg.
De ez esetben mi az a MIUIHU-s "hulyeseg" benne?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Viktor0610 #600 üzenetére
Én majd akkor próbálom, ha Note 2-re is lesz. (valszeg soha
)
A sógornak viszont a 4A-ra várnék egyet, de úgy látom az sem lesz, bár én egyébként is az EU-t választanám, ha lenne abban is magyar.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A leggyengébb változat döbbenetesen alacsony ár mellett kínál korrekt felszereltséget, a legkomolyabb darab pedig Full HD kijelzővel és Snapdragon 625 SoC-vel érkezik.
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Biztonsági kamera
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Green, Kártyafüggetlen,
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest