Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RapUGround #49 üzenetére
Szvsz lapgyártók/tervezők megoldják, persze valószínű a magasabb kategóriás lapoknál. Intel pont hogy a tuning ellen dolgozik hiszen ha belegondolunk akkor nagyobb profitot hozhat ha nem mindenki a középkategóriás cuccokat tuningolja a felső kategória szintjére (vagy még tovább) hanem egyből megveszi a nagyobbat.
Aztán a felhasználok csak nagyon kis része tuningol. Itt csak az lehet a gond hogy a nagyobb feszigényű ramokat nem fogják tudni optimálisan kihasználni (rosszabb esetben sehogy sem). Majdnem olyan a helyzet mint akkoriban a rambus-al. (ddr3 memóriavezérlő és a max adható fesz miatt erősen bekorlátozódik a lehetőségek száma) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
RapUGround #47 üzenetére
Ez mondjuk számomra új. Ezt nemtudtam, azt hittem, hogy ez lesz a nagy dobbantás, hogy alapból triple channel vezérlés lesz, és csak 1366-os foglalat. Van itt üzletpolitika
Akinek kell a triple channel az fizessen érte jóízűen...
Sztem a 775-ös cuccok ára lejjebb fog esni, bár lehet, hogy nem túl sokat...A ddr3as ramok mondjuk már so-so elég olcsóak (a lassabb órajeűek), de a 1366-os alaplapok nem az olcsóságukról lesznek híresek
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
RapUGround #44 üzenetére
Akkor lényegében az "átlagos" júzernek végülis nem lesz triple channel memóriakezelése, csak ha megfizeti a "performance"-t, ami lga1366os foglalat? Amiről jelenleg mindenki is beszél... Ha nem akkor marad a dual channel, másik foglalattal (lga1160)?
-
CSorBA
őstag
válasz
RapUGround #38 üzenetére
Van Performance Desktop és ez is 1366os, és dual/triple chaneles. Ha ez igaz: [link]
-
RapUGround
tag
válasz
RapUGround #37 üzenetére
Na mindegy valahol olvastam 2 foglalat lesz core i7-ből az asztali lga10xx meg a szerver lga1366 amiből az előbbi csak dualchannel, míg az utóbbi meg a triplechannelt támogatja.
De akkor mégsem lesz ilyen. Nem tudom hol olvastam de most sokat olvastam!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest