- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
4.16 korrigált átlag 25 és 28 kredit között, ami azt jelenti, hogy kb 2-5 kredittel kevesebbet is teljesítettél, mint az elvárt. Azaz vagy a mintatanterv rossz, de ami valószínűbb, hogy csúsztál pár tárggyal. Így még mindig nem látom, hogy hol van az igazságtalanság. A feleségem is így járt a mérnök infón, hogy túl későn eszmélt, hogy milyen jó lenne tanulni és hiába voltak négyesei-ötösei a kevés kredit miatt ő sem kapott sokat.
Nem csak az egyetem ad ösztöndíjat
. A másik dolog, amit az egyetemen tanultam, hogy a szemfüleseké a világ.
Ezt már több helyen is tapasztaltam már, hogy valaki csak a tanárt volt képes hibáztatni, hogy bezzeg, ha jobban magyarázott volna, akkor megszerettem/jobban tudtam volna az adott tárgyat. Szerintem ez hülyeség. Az egyetem a valós életre készít fel. Ami azt jelenti, hogy csak rajtad áll a cél elérése és nem hagyhatod, hogy más befolyásoljon. A munkahelyen pedig senki nem fogja az ember szájába rágni, hogy mit hogyan kell csinálni. Ezzel együtt másik három dolgot is megtanultam az egyetemen. Mennyire jó a kapcsolati tőke/a tanárral(főnökkel) való jó viszony, az önállóság, és a keresési/szelektálási képesség. Igen, nekem is volt két prog elmélet tanárom, akiknek az órájára nem jártam be, de évvégén teljesítettem valahogy. Sőt az ő szakirányukra sem mentem miattuk, hanem közeli, de másik szakirányra mentem. Ezzel szemben ma azt csinálom, amit ők tanítottak volna. És? Nem haragszom rájuk, mert ilyenek, de nem állíthattak meg, hogy beágyazott rendszereket fejlesszek. Igen, nekem is volt olyan tanárom, aki nem azt adta le, amit aztán visszakérdezett (rá következő félévben lett meg végül kettessel). És? A való életben is a hivatali politika végett ugyanúgy lesznek köcsög szemét ládák, csak annyi különbséggel, hogy míg az egyetemen a krediteiddel játszanak, addig a munkahelyeden a fizetéseddel vagy rosszabb esetben a munkahelyeddel szórakoznak.
U.i: nem jó ómen, ha állásinterjúkor csak panaszkodsz az egyetemre
. Egyik ismerősöm nem látta be a fentieket, és boldog-boldogtalannak panaszkodik. Azóta sem vették fel sehova.
-
buherton
őstag
Az élet (ahogy az egyetem is) nem gyerekeknek való. Itt nincs már tankötelezettség. Te vállaltad el, ha nem tetszik, akkor add fel. Én a megye legrosszabb szakközepéből mentem egyetemre. Még hallani sem hallottam sem a deriválásról, sem a komplex számokról, sem az integrálásról. De megtudtam csinálni, mert megakartam. Szerencsére nem kellett korrepetálás. A végén már annyi ösztöndíjat kaptam, mint más fizetésnek sem, így még direkt csúsztattam is magamat, hogy munka mellé legyen egy kis kiegészítés.
A tanulmányi ösztöndíjak pedig egészen korrektek. Az hogy nem tudtad elérni abban a félévben a 30 kreditet, az hadd ne legyen az egyetem hibája.
-
buherton
őstag
Ez így igaz. De valahol pedig jó, hogy van ilyen rendszer (még ha nem is normális), mert lehetőséget ad olyanoknak, mint pl. az egyik jó ismerősömnek. Szülei egyáltalán nem tudták támogatni, de ő tűzön-vízen keresztül vitte a tervét, hogy villamosmérnök lesz. 2 éven belül vissza is fizette.
-
buherton
őstag
Ilyenkor általában azok vannak a legjobban felháborodva, akiknek vaj van a fülük mögött. A mai világban mindent lehet csak akarni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest