- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahhoz képest már mindenki ájtís aki fel tud telepíteni egy windózt, meg semmit nem hallott még komolyabb szerverkörnyezetekről. Esetleg ha valami hangzatos állása van, amihez laptopot adnak, és 3 Excelt nézeget rajta.
Szóval ja, amikor lejön a hírekben, hogy sok informatikus kéne, akkor azért mindenki bólogat, hogy jaja számítógépezzen csak a gyerek, csak arról nincs szó, hogy nem a letöltögetéssel lehet pénzt keresni, hanem ha egész nap szervert hackel a kölyök magának.
Azzal is egyetértek, hogy csomó minden nincs tanítva. Nekem kb. adatbázisokból meg Linuxból mondtak újat a felsőoktatásban. A többit azt leginkább a kollégiumban tanultam, ahol a helyi hálót mi üzemeltettük
Ugyanakkor múlt héten volt egy vendégünk egy másik telephelyről, aki gazdasági informatikára jár - biztos inkább gazdaságira, mert a külső monitorán nekem kellett felbontást állítani (a VGA csatit megtalálta magától). Ar arca persze hatalmas volt. -
MCGaiwer
addikt
igen, a szegények nehezebb helyzetben vannak. esélyegyenlőség sosem volt, sosem lesz. Viszont a különbség már olyan kicsi, hogy minimális extra munkával a szegény is elérheti azt, amit a gazdag. Akarat és elszántság kérdése.
Én meg még olyat nem láttam, hogy valaki egy nehezebb szakot dicsérettel elvégzett volna, mellette még 3 egyetem melletti foglalkozása volt a szakmában, és a végén kiderült, hogy nem ért a szakmához. Olyat viszont annál többet, hogy 2essel átverekedte magát a 6 féléves képzésen 11 félév alatt, és a végén azt sem tudta, mi a francot jelent egy alapfogalom...
-
MCGaiwer
addikt
nem biztos, de téves az a nézet, hogy "aki elit gimnáziumból jön, az előnnyel indul..." mert bár tényleg azzal indul, viszont azért keményen meg is dolgozott, és a fiatalságának jelentős részét áldozta fel érte (és nem csak annyiból áll, hogy gazdag apuka befizette egy elit gimnáziumba, ahol munka nélkül besugározták a fejébe a tudást)
mert szakembereket akarunk képezni, nem éppencsak-szakembereket.
hát akkor megszűnt, viszont egész eddig így volt (meg akkor majd megint így lesz)
-
MCGaiwer
addikt
hasonlítsd akkor az amerikai ösztöndíjrendszerhez. ha jól tanulsz, és aláírsz egy céghez, akkor kifizeti helyetted, ha pedig egyik sem, akkor fizethetsz. itthon ugyan ez, ha jó az átlagod, és aláírsz az államhoz, akkor kifizeti helyetted, egyébként nem.
nem tom, pl gépészmérnök, szoftver dev. (első hszben említett hegesztőmérnök)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest