Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz Vadmeggy #106 üzenetére

Akkor az egy rosszul szervezett szak volt. Amúgy a tömegoktatás már csak ilyen, írásban lehet számonkérni szinte csak... És ez tényleg nem jó.
    Az első szakomon kb. 20-30-an voltunk egy évfolyamon, ott inkább szóbeli volt mindenből. De azon a karon a 100 fős évfolyamokat is szóbeliztették. És az még nem kreditrendszer volt, jobban tanultak az emberek.

Amúgy azért na, aki egy 3 körüli átlagot nem hoz össze, az annyira nem biztos, hogy a jövő reménysége. Amit én láttam ennek a két szaknak az elvégzése alatt, hogy aki kicsit is tanult, és kicsit is érdekelte amire jár, annak azért mentek a dolgai, meg utána az szakember lett. Akit meg nem érdekelt az a szak, amire járt, az most "pénzügyi tanácsadó", kaját hord ki, meg benzinkutas. Amikkel nincs gond, csak minek tanult tök mást?
    (Azt mondjuk mai napig nem vágom, hogy valaki miért végez el egy bioszt hogy utána az állami adnimisztrációban dolgozzon. vagy egy infót, hogy utána kajafutár legyel - na ezek tök feleslegesen voltak a felsőoktatásban.)

Szóval tökéletes megoldás nincs a felesleges emberek kiszűrésére, de ez az egyik lehetséges, lássuk, működik-e.

@Cpt. pirk : Jaja, a kvóta fontos, azt az általad emlegetett műintézmény tömegszakján tapasztaltam is :D

Új hozzászólás Aktív témák