Új hozzászólás Aktív témák
-
Realradical
őstag
A felsővezető azért nem foglalkozik az IT biztonsággal, mert gecerájos munka egy nagyméretű környezetben és tisztában van vele, hogy ha találnak is valamit azért nem dícsérik meg hanem lerohanja őket 112 auditor a dokumentációval és a kellemetlen kérdésekkel.
Ültem már le felfedezett biztonsági problémáról beszélgetni felső vezetővel, akitől a leghatározottabb nyilatkozat szóban az volt, hogy igen ezzel is foglalkozni kell majd. Tudom, jól, hogy ha esetleg anno felfedezték volna mások a gázt akkor engem b@sztak volna meg, mert, hogy én vagyok a nagybetűs rendszergazda. Pedig hivatalos felkérés nélkül senki nem fog éles rendszeren új biztonsági sémával próbálkozgatni.
Amire kilyukadni szerettem volna: rúgják csak ki azt a felső vezetőt is
-
rt06
veterán
az, hogy valaki nem adott penzt biztonsagi audit-re, kozelrol sem jelenti, hogy anyagi okok miatt nem volt audit - sokkal inkabb azt, hogy lenne ra ugyan penz, viszont amig nem ut be a menyku, addig senki nem veli ugy, hogy vedekezni kellene
a rendszergazdakat pedig leirhatnad reszletesen, hogy szerinted miert tartjak, de erosen ketlem, hogy pl a levelezorendszer fejlesztese is a munkakori leirasukba tartozna - marpedig itt valoszinuleg a levelezorendszer hianyossagai miatt voltak ily konnyeden visszafejthetoek a jelszavak (ha egyaltalan volt szukseg visszafejtesre)
annak pedig epp itt latod remek peldajat, hogy mi tortenik, ha a vezetoseg nem foglalkozik (tobbek kozt) it biztonsagi kerdesekkel, ez nem erv amellett, hogy nem is kell nekik, sokkal inkabb egy ujabb sajnalatos peldaja a nemtorodomsegnek (aztan meg lehet, hogy kesobb a durva pofaraesesnek)"Erre azért nem vennék mérget."
ahogy erzed
viszont tarsd eszben, hogy hetente legalabb egy-ket hasonlo, "vilagraszolo" botranyrol van hiradas, s mire kijon a legujabb, senki nem emlekszik ra, ki nevehez fuzheto a legutobbi
es ezek csak azok, akik nyilvanossagra hozzak az adatokat, sokkal kevesebb szo esik azokrol, akiknek nem az e-peniszuk novelese az elsodleges, es az erintetteket tajekoztatjak elsokent a hibarol (a nyilvanossaghoz legfeljebb az erintett reszerol mutatott teljes erdektelenseg eseteben fordulnak), hogy azokrol ne is beszeljunk, akik hivatasszeruen foglalkoznak hasonlokkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest