- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
A töltő annyival fogja tölteni, amennyit az aksi kér. 100W-tal semmiképp, főleg hogy az egy félkilós tégla.
A gyártók nem nagyon fognak 20W-nél nagyobb töltőt szinte soha se adni, és 15W-nél nagyon kevés telefon vesz fel valójában.
A gyorstöltés pedig elve csak 60%-ig működik az esetek 90%-ban, utána megy vissza normál 5W-re.A legnagyobb probléma, hogy sokan nem értik hogyan működik a modern aksik töltése, és a net szerte található elavult leírások nem segítenek sajnos ezen.
-
Én mondjuk ha tehetem, akkor 5W-al töltöm a telefonom, mert az esetek 99%-ában nincs szükségem azonnal nagyobb mennyiségű töltésre. A telefon hosszútávon meg fogja hálálni, arra az 1%-ra amúgy hasznos a fast charge. Viszont nem tetszik a gondolat, hogy 100W-al töltse valami a telefonom, így nekem felesleges. Ha egy telefon meg elmegy 1-2napig 1 töltéssel, akkor a legtöbben éjszaka töltik, akkor végképp nem kell 100W-al gyilkolni szegény akksit. (bár gondolom ez is része a tervezett elavulásnak)
-
vicze
félisten
Elsősorban nem erről szól a CC EAL5+, hanem hogy ne tudj trójai kábelt/töltőt használni.
Példának okáért a TB3-mal rendelkező laptopok számára óriási sérülékenység, egy hackelt kábel vagy töltő, mivel teljes DMA hozzáféréshez jut a támadó. Nemrég elkezdtek erre ráébredni és védekezni ellene. De automatikusan MTP-ként felcsatolódó teló is lehet célpont, akár adat ki vagy bejuttatásra.
Mint ahogy a cikk írja ezek a chipek nem csak telefonhoz vannak. -
Béééla
őstag
Az nekem kimaradt, hogy meg lehet tagadni a Power Deliveryt! Az tiszta, hogy először lepofozzák hogy ki tápol kit, meg hogy ki mennyit tud leadni/elviselni és csak több lépcsőben éri el a 20V 5A töltést, de hogy tanúsítványa is van a cuccnak? Erről hol van valami infó?
-
borand
aktív tag
válasz
7Heads Drago #4 üzenetére
Gondolom, mert nem tudták és nem akartak újabb kigyulladásos eseteket, mert a gyorstöltés nem játék. Én azt nem értem, hogy miért gondolják sokan, hogy a techvilág úgy néz ki, hogy ki gondoljuk, megépítjük és működik minden tökéletesen.
-
7Heads Drago
veterán
Nah ez tényleg szép fejlesztés!
Nem is értem hogy ezt miért nem lépték meg hamarabb. -
Narancskoma
tag
Örvendetes, a Samsung elég elmaradott volt már ezen a téren.
-
vicze
félisten
Már nagyon ideje volt az Adaptive fast charging már eléggé elavult és lassú a többiekhez képest. Remélem a legtöbb modellen le is cserélik és nem csak pár felső kategóriás kapja meg.
-
jacis
nagyúr
Egész jó lesz ez a Note 10 a végére
Pedig azt hittem hogy az S10 szériához képest nem lesz sok mozgásterük.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung Electronics két új töltésvezérlő chipet mutatott be, amelyek akár 100 wattos teljesítményt is képesek kezelni.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MotoGP & WSBK
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- További aktív témák...
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest